Bel voor de laagste prijzen naar uw dichtstbijzinde vestiging
Wij zijn gesloten, maar u kunt tot 22.00 uur bellen.
Wat is het verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

Wat is het verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

11 April 2018 • Hoofdcategorie

Als u een nieuwe vloer wilt leggen, heeft u een scala aan soorten, kleuren, en materialen om uit te kiezen. Laminaat en PVC vloeren zijn razend populair. Beide vloeren lijken op het eerste gezicht veel op elkaar, maar in deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn.

Daarnaast zetten we de voordelen van zowel PVC als laminaat voor je op een rijtje. Zo wordt de keuze tussen een PVC vloer of laminaat hopelijk een stukje makkelijker.

Verschil tussen PVC en laminaat

PVC en laminaat lijken op het eerste gezicht behoorlijk veel op elkaar. Maar zodra we naar het materiaal gaan kijken, worden de eerste verschillen snel duidelijk.

Zo is PVC vervaardigd uit polyvinylchloride, een dun, soepel, en makkelijk te bewerken materiaal. Laminaat bestaat daarentegen uit meerdere samengeperste lagen en is doorgaans dikker.

De manier waarop de vloer gelegd wordt kan ook verschillen tussen een laminaat en PVC vloer. Beide vloeren kunnen door middel van een kliksysteem ‘zwevend’ gelegd worden, dit houdt in dat de vloeren niet direct aan de ondergrond vastzitten. PVC vloeren kunnen echter ook direct aan de ondergrond bevestigd worden.

laminaat vloer

PVC vloer versus laminaat

Zo zijn er wel meer verschillen tussen de twee soorten vloerbedekking op te noemen, maar het is natuurlijk veel interessanter om naar de voordelen van de vloeren te kijken. Zowel PVC als laminaat beschikken namelijk over enkele unieke eigenschappen waar u uw voordeel uit kunt halen.

Voordelen van PVC vloeren

Laten we beginnen met PVC vloeren. Ondanks de dunne en soepele aard van het materiaal zijn PVC vloeren bijzonder sterk. Ze zullen amper beschadigingen oplopen en zelfs waterschade komt zelden voor bij PVC vloeren.

Mits de vloer direct aan de ondergrond bevestigd is, kan een beschadigd gedeelte bovendien eenvoudig vervangen worden. Als je vloer dus toch schade oploopt, kan het makkelijk verholpen worden.

Naast de eenvoudige vervangingsmogelijkheden brengen zelfklevende PVC vloeren nog meer belangrijke voordelen met zich mee. Doordat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond is, zult u aanzienlijk minder last hebben van geluidsoverlast. Daarnaast zijn zelfklevende PVC vloeren om diezelfde reden uitermate geschikt voor ruimtes met een vloerverwarming.

Voordelen van laminaat

PVC vloeren kennen dus een hoop voordelen, maar hetzelfde geldt voor laminaat. Laminaat bestaat uit verschillende lagen die samengeperst zijn tot een plank, hierdoor heeft laminaat enkele unieke eigenschappen.

Laminaat is er in alle soorten en maten

Zo is er een enorme variatie aan laminaatvloeren beschikbaar. Of u nu licht of donker hout wilt, met of zonder groef, glimmend of mat, er is voor ieder wat wils.

Er is dus echt voor elke ruimte en situatie een soort laminaat te vinden wat erbij past. Daarnaast zijn er wegens het grote aanbod ook goedkopere laminaatvloeren beschikbaar. Bekijk hier al onze aanbiedingen

laminaat vloeren

PVC vloer of laminaat kiezen?

Beide vloeren kunnen u dus verschillende voordelen bieden, maar waar kunt u nu het beste voor kiezen? Dat hangt uiteindelijk af van uw situatie en natuurlijk uw persoonlijke smaak.

Wilt u vloerverwarming? Dan kunt u het beste kiezen voor een PVC vloer. Omdat deze vloeren een stuk dunner zijn en direct aan de ondergrond bevestigd kunnen worden laten deze de warmte een stuk beter door. Laminaat gaat ook goed samen met vloerverwarming, er zijn dan wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Ook als u in een appartement woont, of de vloer op een trap wilt leggen kunt u beter voor PVC kiezen, aangezien dit een stuk minder geluidsoverlast veroorzaakt.

PVC vloeren veroorzaken minder geluidsoverlast, ideaal als je meerdere verdiepingen hebt

Als u de PVC vloer direct aan de ondergrond wilt bevestigen moet deze echter wel helemaal egaal zijn. Als u in een oud huis woont is dit meestal niet het geval en zult u de grond moeten laten egaliseren, in dat geval kan laminaat ook een optie zijn.

Ten slotte zijn de vanaf prijzen van laminaat lager dan die van PVC. Wilt u dus niet te veel geld besteden aan een nieuwe vloer, of heeft u een krap budget, dan is het verstandig om naar laminaat te kijken.

pvc vloeren

Kom langs in de winkel

Laminaat en Parket verkoopt zowel laminaat als PVC vloeren. Wij hebben een zeer groot aanbod en hebben een enorme voorraad in onze winkels. Kijk dus rond in onze webshop, maar kom vooral langs in een van onze showrooms. Daar kunnen onze experts u helpen en adviseren in uw keuze tussen laminaat en PVC vloeren.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Houten vloer schuren en lakken: wat heeft u nodig?
24 Januari 2019 • Houten vloeren
Laminaat reinigen: groene zeep, stoom of soda?
21 Januari 2019 • Laminaat vloeren
Houten vloer isoleren: waar op letten?
19 Januari 2019 • Houten vloeren