PVC vloer vloerverwarming

Een optimaal verwarmde ruimte en nooit meer koude voeten. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, toch? Gelukkig is dit juist erg goed te doen met vloerverwarming. Wanneer u vloerverwarming neemt of al heeft, dan is het wel belangrijk dat u controleert of uw vloer daarbij past. Niet elk type vloer kan namelijk gecombineerd worden met vloerverwarming. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om PVC te combineren met deze vorm van verwarming. Uiteraard zijn er dan nog steeds wat punten waar u op moet letten. Op deze pagina vertelt Laminaat & Parket alles wat u moet weten over PVC vloer vloerverwarming.

Warmteweerstand vloerverwarming en PVC vloer

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woning kunt verwarmen. Wilt u bijvoorbeeld de ruimte evenredig verwarming en geen last meer hebben van een koude vloer? Dan is vloerverwarming de ideale optie voor u. Een vloer die erg geschikt is om op vloerverwarming te leggen is PVC. Doorgaans staan PVC vloeren namelijk bekend om het feit dat ze optimaal warmte geleiden. Hierdoor laat zo’n vloer met andere woorden de warmte van de vloerverwarming zo goed mogelijk door. Wellicht zit u met een aantal vragen omtrent PVC vloeren en vloerverwarming. Om enige twijfel weg te halen legt Laminaat & Parket alle belangrijke informatie uit die u vooraf moet weten. Hierdoor weet u na het lezen van deze pagina alles over PVC vloer vloerverwarming!

Wanneer u laminaat of houten vloer wilt combineren met vloerverwarming, dan moet u altijd goed kijken naar de warmteweerstand. Indien een vloer een te hoge warmteweerstand heeft, dan is deze minder of niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Dan laat de vloer in kwestie namelijk te weinig warmte door. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken als u kiest voor vloerverwarming met PVC vloeren. Van nature geleid PVC namelijk optimaal warmte. Hierdoor zijn PVC vloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming. Zo’n vloer van dit veelgebruikte thermoplast geeft namelijk optimaal de warmte af waardoor zelfs de kosten beperkt blijven.

Voordelen PVC vloer vloerverwarming

In tegenstelling tot laminaat en houten vloeren werkt PVC dus warmtegeleidend en niet isolerend. Het optimale rendement is echter niet het enige voordeel van een PVC vloer met vloerverwarming. Er zijn nog meer pluspunten waarvan u profiteert als u vloerverwarming met een PVC vloer combineert.

  • U bespaart op energiekosten, omdat PVC vloer vloerverwarming over het algemeen zuiniger is dan normale verwarming.
  • Er is geen ondervloer nodig als u kiest voor PVC vloer met vloerverwarming. Dit bespaart u kosten én een PVC vloer leggen op vloerverwarming wordt direct een stuk makkelijker.
  • Radiatoren worden verleden tijd. Dankzij de vloerverwarming houdt u zelfs ruimte over in uw woning.
  • Elke ruimte wordt sneller verwarmt dankzij de PVC vloer met vloerverwarming. Hierdoor ervaart u altijd een aangename temperatuur in huis.

Aanvullend advies vloerverwarming onder PVC vloer

Overweegt u om uw vloerverwarming te combineren met een PVC vloer? In dat geval geven wij van Laminaat & Parket maar al te graag aanvullend advies hierover. Normaliter raden wij onze klanten niet aan om vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. Wanneer u dit toch graag wilt doen, dan is uw beste optie een PVC vloer met vloerverwarming. Een kleine kanttekening hierbij is dat u wel rekening moet houden met het aangegeven opstook- en afkoelproces zodra de vloerverwarming en de PVC vloer erin ligt. Houd overigens in gedachten dat de temperatuur van de vloerverwarming niet boven de 27˚ C mag komen. Hier kunt u de vloerverwarming op instellen tijdens de installatie. Daarnaast moet u niet te veel temperatuurschommelingen creëren door de thermostaat aan te passen. PVC vloer vloerverwarming werkt namelijk het beste met een constante temperatuur.

Vragen over PVC vloer en vloerverwarming?

Zit u met een dringende vraag en kon u helaas hierboven niet een antwoord erop vinden? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek een van de Laminaat & Parket vestigingen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Onze deskundige medewerkers beschikken namelijk over de nodige kennis om uw vraag volledig te beantwoorden. Tijdens een bezoekje aan een vestiging kunt u bijvoorbeeld een verwarmingsspecialist al uw vragen omtrent PVC vloer en vloerverwarming stellen. Is het door omstandigheden niet mogelijk om even langs te komen of wilt u simpelweg direct antwoord? Geef ons dan een belletje. Dan geven wij telefonisch antwoord en indien nodig persoonlijk advies. Bij Laminaat & Parket kunt u met andere woorden dus altijd terecht!