Wij zijn geopend :) 09:00-18:00
Verschil in kwaliteit PVC vloeren: Waar moet je op letten?

Verschil in kwaliteit PVC vloeren: Waar moet je op letten?

• Hoofdcategorie

PVC vloeren worden steeds populairder. De keuze voor een PVC vloer is dan ook een goede! Het is een goed alternatief voor laminaat of een houten vloer. Ook zijn er een aantal voordelen verbonden aan een PVC vloer. Doordat PVC vloeren steeds populairder worden, is er veel verschil in het aanbod. Het aanbod verschilt enorm in kwaliteit, hier dient u dus goed op te letten bij de aanschaf van een PVC vloer. In deze blog vertellen we meer over het verschil in kwaliteit van PVC vloeren, hoe u een goede keuze kunt maken en wat de beste PVC vloer merken zijn.

Een kwalitatieve PVC vloer

U zult zich misschien afvragen wat een kwalitatieve PVC vloer precies inhoudt. Want hoe kunnen deze vloeren nu van elkaar verschillen? Doordat sommige leveranciers de vloeren zo goedkoop mogelijk willen produceren, gebruiken ze helaas niet altijd de beste materialen.

Dit kan ervoor zorgen dat de stoffen in de PVC vloer schadelijk zijn voor de gezondheid en de vloer snel gaat krimpen of uitzetten. Met name voor kleine kinderen die over de grond kruipen of voor huisdieren is dit absoluut niet gewenst.

Deze zaken kunt u voorkomen door te kiezen voor een kwalitatieve PVC vloer. Deze is misschien iets duurder, maar wel een stuk beter. Ga altijd even langs in de winkel en laat u informeren door professionals. Zo bent u verzekerd van een kwalitatieve PVC vloer die jaren meegaat.

PVC vloer kopen: waar op letten ?

Een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het kopen van een PVC vloer is de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe hoger de kwaliteit van de PVC vloer. De geschikte dikte hangt af van het gebruik van de vloer. Wilt u deze leggen in de woonkamer? Dan kunt u het best kiezen voor een dikke laag. Komt de vloer in de slaapkamer? Dan mag de laag wat dunner zijn. Wanneer de toplaag heel dun is, kunt u de kwaliteit ervan in twijfel trekken.

Samenstelling

Daarnaast is de samenstelling van de PVC vloer ook van belang. Een goedkope PVC vloer wordt meestal gemaakt van thermoplast kunststof (ook wel PVC-poeder genoemd) in plaats van vast PVC. Deze poederdeeltjes kunnen na enige tijd vrijkomen. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid dus raden wij deze vloeren zeker af.

PVC aanbiedingen

Vind hier de mooiste aanbiedingen van PVC vloeren inclusief legservice! 

Verschil kwaliteit PVC vloeren

De PVC vloeren op de markt verschillen dus in kwaliteit. Om u hier een duidelijk overzicht van te geven hebben we de vloeren ingedeeld op basis van prijs.

PVC vloeren tot 30 euro m2

Deze PVC vloeren zijn erg goedkoop, zo rond de 20-30 euro m2. Hierdoor zijn ze ook alleen geschikt voor licht gebruik. De kans op schade is groter. 

PVC vloer tot 40 euro m2

Deze PVC vloeren zijn gemiddeld in prijs, zo rond de 30-40 euro m2. Deze vloeren zijn al van betere kwaliteit en er zijn ook meer keuzemogelijkheden wat betreft kleur en design. Deze vloeren zijn geschikt voor normaal, huiselijk gebruik. Een goed voorbeeld van een vloer in klasse 2 is de Bodiax Estrala BP370-101.

PVC vloer vanaf 40 euro m2

Tot slot de duurste PVC vloeren, boven de 40 euro m2. Dit zijn de beste PVC vloeren die u kunt krijgen en met name geschikt voor zwaar gebruik zoals in een winkel of kantoor. De Coretec Original Wood XL+ serie heeft enorm veel kwaliteit.

PVC vloeren goede merken

  1. Coretec. Dit is het beste merk PVC vloer als het gaat om duurzame vloeren.
  2. Quickstep. De beste keuze als u een luxe vinyl vloer wilt.
  3. Moduleo. De wereldwijde marktleider op het gebied van vloerbedekkingen.
  4. Parador. Heeft naast de gewone lijn ook een milieubewuste Balance lijn.
  5. Ambiant. Betrouwbaar,eerlijk en waar voor u geld.
  6. Tarkett. Uniek, trendy en ook nog eens duurzaam!
  7. mFLOR. Deze vloeren brengen samenstelling en design perfect samen.


PVC vloeren bij Laminaat en Parket

Bent u op zoek naar het beste merk PVC vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen met zoeken? Kom dan langs in een van onze filialen. Wij helpen u graag verder en kunnen u over de PVC vloeren informeren bij onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Almere en Alkmaar.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Tips bij het kiezen van een visgraat vloer
11 Maart 2022 • Hoofdcategorie
4x de beste woontrends voor 2022
04 Maart 2022 • Hoofdcategorie
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?
25 Februari 2022 • Laminaat vloeren