100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloer laten leggen? Zo kies je de juiste partij!

24 april, 2023 · Houten vloeren
Een echte houten vloer kan er prachtig uitzien, door de kleine imperfecties en uniek reliëf hebben deze vloeren een authentieke uitstraling. Het mooie effect van een echte houten vloer gaat echter verloren als deze niet goed gelegd wordt.

Daarom is het belangrijk om de juiste partij te kiezen die uw houten vloer gaat leggen. Maar waar moet u dan op letten? En hoe kiest u de juiste mensen? In deze blog leggen we het uit. 

Hoe kiest u de juiste partij?

Als u op zoek gaat naar de juiste partij zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. De belangrijkste drie: prijs, service en kwaliteit. Welke van die drie zaken u het belangrijkst vindt, bepaalt u zelf. Hieronder gaan we iets dieper in op de afwegingen die u moet maken

Prijs

Om te beginnen met de prijs, dit is hetgeen waar men vaak als eerste naar kijkt. Bij de meeste partijen kunt u van tevoren een prijsindicatie krijgen, bijvoorbeeld de prijs per vierkante meter. Let er echter wel op dat dit een indicatie is en hier dus meestal geen garantie aan verbonden is.

Bij sommige bedrijven kunt u ook van tevoren een offerte aanvragen, dit is vaak al een stuk realistischere inschatting van de te maken kosten. Door zaken als een ongelijke vloer, vloerverwarming en leidingen, kunnen de prijzen namelijk oplopen. Door een offerte te laten opstellen voorkomt u dit soort verrassingen.


Laat de prijs niet leidend zijn in uw keuze, een goede kwaliteit is zijn geld waard

Service

De prijs is natuurlijk niet alles, er zijn nog meer factoren waar u rekening mee dient te houden. Een belangrijk punt om op te letten is de service. De service kan het verschil maken tussen een prettige samenwerking en een hoop ruzie. Helaas is service een begrip dat moeilijk van tevoren in te schatten is.

Daarom kunt u dit het beste vragen aan mensen die al hebben samengewerkt met bepaalde partijen. Misschien heeft u vrienden of familie die een goede partij kunnen aanbevelen? Anders kunt u online altijd nog proberen om recensies te vinden. Zo kunt u een redelijke inschatting maken van de kwaliteit van de service van een partij.

Kwaliteit

Dan zijn we aangekomen bij misschien wel het belangrijkste punt als het gaat om het leggen van een houten vloer: de kwaliteit. Als het goed is kunt u nog jaren van uw vloer genieten nadat hij gelegd is. U zit er waarschijnlijk niet op te wachten dat uw vloer binnen een jaar begint te beschadigen, log begint te raken of begint te werken.

Net als service is kwaliteit moeilijk van tevoren in te schatten. Ook voor de kwaliteit kunt u daarom het beste terecht bij vrienden, familie en recensies. Daarnaast kunt u nog kijken of de partijen voorbeelden van hun werk op hun website hebben staan of op een andere manier hun ervaring kunnen tonen.


Ga met meerdere partijen in gesprek voordat u een deal maakt

Ga in gesprek met meerdere partijen

De beste manier om de juiste partij te kiezen is om meerdere ijzers in het vuur te houden. Ga dan ook met meerdere bedrijven in gesprek, doe een vragenronde langs vrienden en familie, lees verschillende recensies en vraag meerdere offertes aan.

Zolang u zich niet laat beperken door tunnelvisie kunt u in alle rust de verschillende partijen tegen elkaar afwegen. Neem vooral uw tijd, want een houten vloer laten leggen is een investering waar u nog lang plezier van gaat hebben.

Houten vloer laten leggen door LaminaatenParket.nl

U wilt uw houten vloer dus laten leggen door een ervaren partij met goede service, hoge kwaliteit en een eerlijke prijs. Als u meerdere partijen tegen elkaar af gaat wegen, kunt u ook de legservice van LaminaatenParket.nl overwegen.

De ervaren leggers van LaminaatenParket.nl nemen u al het werk uit handen. U kunt er zelfs voor kiezen om uw vloer te laten afwerken met olie of lak, zo kunt u meteen van uw vloer genieten. Bent u benieuwd wat de de legservice voor u kunt betekenen? Kijk dan welke diensten wij aanbieden, of neem contact met ons op.

Wilt u een nieuwe houten vloer aanschaffen? Bekijk hier ons aanbod!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging