100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Vloerverwarming

Een vloer inclusief vloerverwarming laten plaatsen bij LaminaatenParket.nl

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming".

Een vloer inclusief vloerverwarming laten plaatsen

Welke type vloerverwarming bieden wij aan bij een vloer?

Bij LaminaatenParket.nl bieden we verschillende vloeren aan die geschikt zijn voor vloerverwarming. Hierin heb je de keuze uit laminaat, PVC en houten vloeren. Deze vloeren zijn alle drie perfect te combineren. 


Onze selectie vloeren die geschikt zijn zorgen ervoor dat de warmte goed door de vloer heen komt of deze juist lang vast houdt, wat weer zorgt voor een stukje duurzaamheid. 

Alle voordelen van vloerverwarming via LaminaatenParket.nl 

 • De beste partners 
 • Goede prijzen voor A-kwaliteit producten 
 • Laat je compleet ontzorgen door professionals 
 • Groot aanbod uit geschikte vloeren 
 • Geen lange levertijden 
 • Alles onder 1 dak! 


Wanneer je aan het klussen, verhuizen of verbouwen bent schakel je liever niet met meerdere partijen en wil je een strakke, overzichtelijke planning. Doordat we beide aanbieden en hierin een goede planning kunnen waarborgen, wordt hiermee de tijd efficiënt ingedeeld. Verder hebben we goede partners en weten we wat beide moeten leveren voor een goed eindresultaat! 

Het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming?


Wanneer je vloerverwarming wilt aanleggen zijn er verschillende mogelijkheden, je hebt natuurlijk de traditionele warm water verwarming, de ingefreesde verwarming maar daarnaast nu ook de elektrische verwarming. De elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes zoals badkamers. 

Droogbouw vloerverwarming 

 • vloer wordt +- 12-17 cm hoger 
 • Komt niet in de zandcementlaag
 • Snelle installatie mogelijk 
 • Wordt sneller warm;
 • Kan ook op houten ondervloeren;
 • Belast de vloer niet zo als natbouw;


Het verschil in de type natbouw en droogbouw vloerverwarming zit hem in de opbouw. Bij natbouw komt er een laag cement over de buizen. Natbouw zie je veel bij nieuwbouwprojecten of verbouwingen waar de basisvloer helemaal vervangen moet worden.


Natbouw vloerverwarming 

 • vloer wordt +- 17-20 cm hoger; 
 • Ligt in een zandcementlaag; 
 • Langere opwarmtijd;
 • Vloer blijft langer warm dan bij droogbouw;
 • Langere droogtijd en installatie; 
 • Belasting van de vloer is hoger; 


Een droogbouw systeem wordt door middel van noppenplaten of EPS platen gemonteerd en kan zowel op een betonnen als houten bouwvloer, deze wordt afgedekt met egaline of een passende ondervloer. Dit is ideaal in appartementen of woningen waar de vloer niet extreem belast kan worden.


Wat zijn de kosten van vloerverwarming?


Wat de verwarming uiteindelijk gaat kosten is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, welke vloeren worden er uitgekozen die eroverheen geplaatst worden, welk type verwarming wordt er gekozen en natuurlijk het aantal vierkante meters. 


Natbouw 

 • Tussen de €30 tot €50 per m2
 • Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming


Droogbouw 

 • Tussen de €35 en €65 per m2 
 • Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming


Elektrisch

 • Tussen de €50 tot €70 per m2 (inclusief thermostaat)
 • Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming

Welke vloer bij vloerverwarming?


Vaak hoor je mensen zeggen dat vloerverwarming het beste met een PVC vloer gaat, uiteraard is deze zeer geschikt maar en zijn zeker meer mogelijkheden! 


PVC vloer met vloerverwarming 


PVC vloeren (vroeger bekend als vinyl vloeren) hebben een lage warmteweerstand en kunnen hierdoor snel de warmte doorlaten, echter hebben deze vloeren geen isolerende werking en kunnen de warmte niet voor een lange tijd vasthouden, hiervoor zijn andere type vloeren meer geschikt. Wel is PVC een goede wanneer je keramische tegels overweegt, dan zou een betonlook PVC vloer een zeer goede optie zijn!


Laminaat met vloerverwarming


Veel laminaatvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Laminaat vloeren van 9 mm dik hebben een warmteweerstand van 0,04 tot 0,07 KW. Met de juiste ondervloer zijn deze vloeren uitermate geschikt. 


Houten vloer met vloerverwarming 


Houten vloeren hebben een goede isolerende werking, dit betekent wel dat het langere duurt voordat ze de warmte doorlaten maar daarentegen veel langer vasthouden van bijvoorbeeld een PVC vloer. Dit is dus duurzamer en efficiënter omdat de verwarming niet continu hard hoeft te werken wanneer deze opgestart en verwarmt is. 


Onze geschikte vloeren voor vloerverwarming 


We hebben natuurlijk al even kort gemeld dat jouw vloeren keuze geheel afhankelijk is van budget en smaak en dat hierin zowel laminaat, PVC als houten vloeren mogelijk zijn. We kunnen hier nog iets meer in adviseren op basis van het type vloer. 


Vloerverwarming en laminaat, hoe gaat dat samen?


Zoals aangegeven gaat dit wanneer de laminaatvloer niet te dik is en de juiste ondervloer gebruikt worden uitstekend samen. Laminaat is voor velen de meest betaalbare vloer en daarin een goede keuze wanneer het budget niet al te groot is. 


Laat je door onze specialisten goed adviseren welke laminaat vloeren geschikt zijn. De selectie in onze winkels hiervoor is onwijs groot waardoor de kans voor het vinden van de juiste laminaatvloer bijna gegarandeerd is! 


PVC vloer en vloerverwarming, de beste keuze?


Een PVC vloer is de meest gekozen vloer op het gebied van vloerverwarming, deze soort vloer laat het meeste warmte door. Wel houd deze vloer het minst lang de warmte vast waardoor het niet erg duurzaam is. 


PVC vloeren hebben we in verschillende mogelijkheden, je kunt hierbij denken aan een visgraat vloer, een betonlook vloer, patroon vloer maar ook een traditionele houtlook.


Houten vloer en vloerverwarming, is dit überhaupt mogelijk?


Wanneer we aankomen bij een stukje duurzame vloerverwarming is een houten vloer zeer geschikt. Niet alleen is een houten vloer zelf erg duurzaam, maar wanneer je dit combineert met dit type verwarming is het de meest duurzame combinatie. 


Doordat een houten vloer de warmte erg goed vast kan houden haal je het optimale uit de verwarming van je woning. Benieuwd welke houten vloeren we hierin adviseren en de opbouw hiervan? Laat je dan goed adviseren door onze houtspecialisten in een van de vestigingen.


Veelgestelde vragen 


Hoe werkt vloerverwarming?

Dit is afhankelijk van het soort verwarming wat je kiest. Gaat het om een traditionele vloerverwarming, wordt dit geregeld door de CV. Kies je voor elektrische vloerverwarming dan wordt dit aan je thermostaat gekoppeld. 


Wat kost vloerverwarming per m2?

De kosten variëren van de €30 tot de €70 per m2, de factoren droogbouw of natbouw en het type spelen hier een rol in.


Is vloerverwarming zuiniger als traditionele verwarming?

Ja, dit is zeker het geval, je kunt deze beter regelen en eigenlijk al 2 graden lager zetten als de reguliere verwarming. Verder voelt dit sneller warm aan omdat het door je voeten meteen het lichaam bereikt. 


Welke vloer bij vloerverwarming?

LaminaatenParket.nl heeft zowel PVC, laminaat als houten vloeren wat hier zeer geschikt voor is. 


Is vloerverwarming duurzaam?

Zeker! Met de juiste vloer en nog eens de combinatie van duurzame stroom maakt het een duurzame investering.


Welke ondervloer of basisvloer is geschikt voor vloerverwarming?

Zowel een houten bouwvloer als betonvloer zijn hiervoor geschikt. 


Wat is de leg en levertijd voor een vloer inclusief vloerverwarming?

We streven ernaar om dit binnen 2 maanden te kunnen realiseren, dit is natuurlijk afhankelijk van de keuze vloerverwarming en vloer.