Een vloer inclusief vloerverwarming laten plaatsen

Welke type vloerverwarming bieden wij aan bij een vloer?

Bij LaminaatenParket.nl bieden we verschillende vloeren aan die geschikt zijn voor vloerverwarming. Hierin heb je de keuze uit laminaat, PVC en houten vloeren. Deze vloeren zijn alle drie perfect te combineren.

Onze selectie vloeren die geschikt zijn zorgen ervoor dat de warmte goed door de vloer heen komt of deze juist lang vast houdt, wat weer zorgt voor een stukje duurzaamheid.

Alle voordelen van vloerverwarming via LaminaatenParket.nl :

 • De beste partners 
 • Goede prijzen voor A-kwaliteit producten 
 • Laat je compleet ontzorgen door professionals
 • Groot aanbod uit geschikte vloeren 
 • Geen lange levertijden 
 • Alles onder 1 dak! 

Wanneer je aan het klussen, verhuizen of verbouwen bent schakel je liever niet met meerdere partijen en wil je een strakke, overzichtelijke planning. Doordat we beide aanbieden en hierin een goede planning kunnen waarborgen, wordt hiermee de tijd efficiënt ingedeeld. Verder hebben we goede partners en weten we wat beide moeten leveren voor een goed eindresultaat! 

Persoonlijke afspraak inplannen

vloerverwarming via laminaatenparket

Het verschil tussen droogbouw vloerverwarming en natbouw vloerverwarming?

Wanneer je vloerverwarming wilt aanleggen zijn er verschillende mogelijkheden, je hebt natuurlijk de traditionele warm water verwarming, de ingefreesde verwarming maar daarnaast nu ook de elektrische verwarming. De elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes zoals badkamers. 

droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming

 • Vloer wordt +- 12-17 mm hoger;
 • Komt niet in de zandcementlaag;
 • Snelle installatie mogelijk;
 • Wordt sneller warm;
 • Kan ook op houten ondervloeren;
 • Belast de vloer niet zo als natbouw;

Een droogbouw systeem wordt door middel van noppenplaten of EPS platen gemonteerd en kan zowel op een betonnen als houten bouwvloer, deze wordt afgedekt met egaline of een passende ondervloer. Dit is ideaal in appartementen of woningen waar de vloer niet extreem belast kan worden.

Informatie aanvragen

natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming

 • Vloer wordt +- 17-20 mm hoger;
 • Ligt in een zandcementlaag;
 • Langere opwarmtijd;
 • Vloer blijft langer warm dan bij droogbouw;
 • Langere droogtijd en installatie; 
 • Belasting van de vloer is hoger;

Het verschil in de type natbouw en droogbouw vloerverwarming zit hem in de opbouw. Bij natbouw komt er een laag cement over de buizen. Natbouw zie je veel bij nieuwbouwprojecten of verbouwingen waar de basisvloer helemaal vervangen moet worden.

Informatie aanvragen

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

Wat de verwarming uiteindelijk gaat kosten is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, welke vloeren worden er uitgekozen die eroverheen geplaatst worden, welk type verwarming wordt er gekozen en natuurlijk het aantal vierkante meters.

Natbouw
1. Tussen de €30 tot €50 per m2
2. Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming

Droogbouw
1. Tussen de €35 tot €65 per m2
2. Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming

Elektrisch
1. Tussen de €35 tot €65 per m2
2. Prijs is afhankelijk van het systeem en afwerking, bij-of hoofdverwarming

Persoonlijke afspraak inplannen

vloerverwarming kosten3

Een greep vloeren geschikt voor vloerverwarming

welke vloer bij vloerverwarming

Welke vloer bij vloerverwarming?

Vaak hoor je mensen zeggen dat vloerverwarming het beste met een PVC vloer gaat, uiteraard is deze zeer geschikt maar en zijn zeker meer mogelijkheden! 

PVC vloer met vloerverwarming
PVC vloeren (vroeger bekend als vinyl vloeren) hebben een lage warmteweerstand en kunnen hierdoor snel de warmte doorlaten, echter hebben deze vloeren geen isolerende werking en kunnen de warmte niet voor een lange tijd vasthouden, hiervoor zijn andere type vloeren meer geschikt. Wel is PVC een goede wanneer je keramische tegels overweegt, dan zou een betonlook PVC vloer een zeer goede optie zijn!

Laminaat met vloerverwarming
Veel laminaat vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Laminaat vloeren van 9 mm dik hebben een warmteweerstand van 0,04 tot 0,07 KW. Met de juiste ondervloer zijn deze vloeren uitermate geschikt.

Houten vloer met vloerverwarming
Houten vloeren hebben een goede isolerende werking, dit betekent wel dat het langere duurt voordat ze de warmte doorlaten maar daarentegen veel langer vasthouden van bijvoorbeeld een PVC vloer. Dit is dus duurzamer en efficiënter omdat de verwarming niet continu hard hoeft te werken wanneer deze opgestart en verwarmt is.