100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Welke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Niets zo authentiek als een echte houten vloer! Het natuurproduct geeft een originele en unieke sfeer aan uw woning. Voordat u de houten vloer gaat leggen, vraagt u zich misschien af of een houten vloer ook geschikt is voor vloerverwarming. Wij kunnen u geruststellen, dat is het geval!

Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Houten vloer

Houten vloeren zijn prachtig maar vergen ook enig onderhoud. Aangezien het een product van de natuur is, kun je te maken krijgen met het krimpen en uitzetten van de vloer. Aan de andere kant heeft u met een houten vloer een unieke vloer die naar wens kan worden afgewerkt.

Zo koop je met een houten vloer een originele vloer die bij niemand anders in geen enkele andere woning hetzelfde eruit ziet. Er is namelijk een grote diversiteit in het hout die u met verschillende behandelingen kunt afwerken. Een houten vloer kunt u bijvoorbeeld waxen, lakken of oliën. Het is maar net welke afwerking het beste bij uw interieur past!

Houten vloer met vloerverwarming

Wanneer u een houten vloer met vloerverwarming wilt, moet u rekening houden met een aantal zaken. Niet elke houten vloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming. Dit komt doordat het rendement van de vloerverwarming mogelijk wordt verlaagd door een houten vloer.

Dit kan gebeuren wanneer de vloer zwevend wordt gelegd.

Hierdoor blijft de warmte tussen de plank en het beton zitten. Het advies is voor de meeste houten vloeren daarom om de vloer te verlijmen zodat de warmte door de plank gaat. Hierbij is het verstandig om voor een dunne plank te kiezen. Zo hoeft u minder te stoken en is het rendement van de vloerverwarming hoger.

Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

De houten vloer die dus het meest geschikt is voor vloerverwarming, is een dunne plank die verlijmd kan worden. Een geschikte plank is de lamelplank. Deze bestaat vaak uit een multiplex onderlaag en een houten toplaag. Het is belangrijk dat de onderlaag goed verlijmd wordt en de houten toplaag niet te dik is zodat de warmte optimaal wordt geleid.

Een geschikte houtsoort voor vloerverwarming is Eiken, mits deze niet te dik en breed is. Houtsoorten zoals Beuken, Jatoba en andere nerveuze houtsoorten zijn minder geschikt. Ook PVC vloeren en vloerverwarming gaan goed samen.

Houten vloer met vloerverwarming prijs

Een eiken lamelparket heeft u al vanaf €29,95 m2. De prijs voor de vloerverwarming verschilt en wordt bepaald aan de hand van twee soorten vloerverwarming: frezen en matten. Hierbij ligt de prijs voor een vloerverwarming op matten (€775,- tot 20m2) iets hoger dan een ingefreesde vloerverwarming (€750,- tot 20m2).

De prijs hangt natuurlijk ook af van de keuze voor de vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Daarnaast komen er bij het leggen van de houten vloer op de vloerverwarming ook nog een aantal kosten kijken. Deze zullen verschillen per woning en de vloerverwarmingspecialist.

Houten vloer op vloerverwarming leggen

Wanneer u een houten vloer op een betonnen vloer met vloerverwarming gaat leggen, kunt u het beste kiezen voor het verlijmen van de vloer. Is er een andere ondervloer? Dan kan de vloer ook eventueel zwevend worden gelegd. Laat u hierover adviseren door een vloerverwarmingspecialist.

Het leggen van een houten vloer op vloerverwarming is een klus die professioneel moet gebeuren. U kunt het natuurlijk zelf doen maar u kunt ook gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice. Wij nemen dan alle zorgen uit handen en leggen de houten vloer op de vloerverwarming.

Laat u adviseren

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een beslissing te maken omtrent de houten vloeren en vloerverwarming. Wij helpen u daarom graag en kunnen u hierover goed adviseren.

Neem telefonisch contact met ons op of kom langs in een van onze filialen. Vanwege ons brede aanboden zult u gegarandeerd een passende vloer vinden voor uw woning!

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging