100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Waar je op moet letten als je een nieuwe vloer koopt!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan weet je dat het kiezen van een vloer een lastige opgave kan zijn… Een vloer is van grote invloed op je woning, dus het maken van een goede keuze is dan ook zeer belangrijk. Weet jij al waar je op moet letten als je een nieuwe vloer koopt? In dit blogartikel zetten wij het voor je op een rijtje! 

Hoe wordt de vloer gebruikt?

Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat je verwachtingen zijn van de vloer en hoe intensief de vloer wordt gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin met spelende kinderen en misschien wel huisdieren? Dan moet je nieuwe vloer steviger zijn en meer aan kunnen dan als je in je eentje of met z’n tweeën woont. Het ligt er natuurlijk ook aan in welke ruimte de vloer komt te liggen. In de keuken of woonkamer wil je natuurlijk een vloer hebben liggen die wel tegen een spat of stoot kan.

Dit zijn belangrijke factoren om in kaart te brengen. Ben je op zoek naar een stevige vloer met weinig onderhoud? Dan kun je het best gaan voor een laminaat vloer. Wil je een vloer die erg stevig is voor een ruimte waar de vloer zeer intensief gebruikt wordt? Dan is een PVC vloer een goede optie voor je. 

Lichtinval

De lichtinval in je woning of ruimte is van grote invloed. Een ruimte kan met behulp van goede lichtinval veel ruimer lijken. Dit geldt ook voor de kleur van je vloer, een lichtere vloer geeft een ruimere uitstraling. Heb je dus een kleinere kamer of ruimte die je graag optisch groter wilt laten lijken? Ga dan voor een lichte vloer kleur, zoals licht eiken. Een lichte vloer is daarnaast erg divers en goed te combineren met bijna elke inrichting of interieur. Hoewel vuil snel zichtbaar is op lichte vloeren, is dat met het onderhoudsvriendelijke laminaat geen probleem.

De ondergrond en ondervloer

Als je eenmaal je droomvloer gevonden hebt, is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Een goede ondervloer is van belang voor isolatie, geluidsdemping en de levensduur van je vloer.

Met nieuwbouwwoningen is het tevens van belang om gebruik te maken van een vochtscherm. Dit is ter bescherming van de vloer en zorgt ervoor dat het vocht uit de ondergrond niet in de vloer trekt en het beschadigt. Tijdens aanschaf van de vloer adviseren onze specialisten je graag over het kiezen van een juiste ondervloer.

Het ruimtelijk effect

Zoals eerder genoemd kunnen vloeren er ook voor zorgen dat de ruimte groter of kleiner lijkt dan het daadwerkelijk is. Dat zit hem vooral in het gebruik kleuren. Naast kleurgebruik zijn er ook andere manieren om ruimtelijk effect te creëren, die ook goed zijn om over na te denken bij het aanschaffen van een nieuwe vloer:

  • Een lichte vloer met lichte muren laat je ruimte ruimer lijken. Terwijl donkere kleuren een ruimte juist verkleinen.
  • Als je kiest voor plinten met de kleur van de muur, of andere kleuren, valt de vloer kleiner uit. Als je kiest voor plinten in de kleur van de vloer, dan lijkt je vloer groter te worden. Het is dus maar net wat je wilt.
  • De juiste legrichting is van belang voor het ruimtelijke effect. Wil je een kamer langer laten lijken? Leg de planken of tegels dan in de lengte, dit zorgt voor het optische effect van een smallere, langere ruimte. Heb je een smalle of kleine ruimte en wil je deze juist breder laten lijken? Leg dan de planken of tegels in de breedte.

Dit waren een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je een nieuwe vloer koopt. Wil je toch nog meer informatie of persoonlijk advies voor jouw woning of ruimte? Kom dan langs bij één van onze vestigingen. Onze specialisten staan dagelijks voor je klaar tussen 09:00 en 17:00 uur.

Persoonlijk advies nodig? Kom langs bij een van onze vestigingen!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging