100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Barlinek
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Pure Classico Line Bach
Vanaf € 103,16 per m2 103.16 EUR
Pure Classico Line Beethoven
Vanaf € 103,16 per m2 103.16 EUR
Pure Classico Line Chopin
Vanaf € 80,94 per m2 80.94 EUR
Pure Classico Line Mozart
Vanaf € 103,16 per m2 103.16 EUR
Pure Classico Line Shubert
Vanaf € 103,16 per m2 103.16 EUR
Pure Classico Line Strauss
Vanaf € 80,94 per m2 80.94 EUR
Pure Classico Line Verdi
Vanaf € 80,94 per m2 80.94 EUR
Pure Classico Line Vivaldi
Vanaf € 80,94 per m2 80.94 EUR
Pure Classico Line Brahms
Vanaf € 80,94 per m2 80.94 EUR
Pure Classico Line – Chevron Serene
Vanaf € 89,93 per m2 89.93 EUR
Pure Classico Line – Chevron Trivor
Vanaf € 89,93 per m2 89.93 EUR
Pure Classico Line – Chevron Salt
Vanaf € 89,93 per m2 89.93 EUR

Barlinek vloer kopen bij LaminaatenParket.nl

Barlinek is een aantoonbare producent van houten vloeren. Voor klanten over de gehele wereld produceren zij zo'n 12 miljoen vierkante meter houten vloeren per jaar.

Bij Barlinek vloeren is een belangrijk streven dat de vloeren op een zo ecologisch mogelijke manier worden gemaakt. Het hele proces, van boom tot plank, gebeurt in Polen. Voor iedere vloer die er wordt verkocht wordt er weer minimaal 1 boom geplant. Zodoende bestaat het bos nu uit ongeveer 15 miljoen bomen.

Varianten

De Barlinek houten vloeren zijn in verschillende versies beschikbaar, zo zijn er visgraat vloeren, Hongaarse punt vloeren (ook wel Chevron genoemd) en natuurlijk ook planken beschikbaar. De vloeren zijn beschikbaar in prachtige kleuren, van lichte kleuren met een whitewash afwerking tot donkere kleuren met een warme uitstraling.

Visgraat

De visgraat vloeren hebben als eigenschap dat zij gelegd kunnen worden met het Crosslock systeem. Zo bestaan deze vloeren niet meer uit linkse en rechtse delen, één en dezelfde plank kan worden gebruikt om een prachtig visgraat motief te leggen. Dit zorgt ervoor dat er minder tijd nodig is voor de installatie en zorgt voor minder snijverlies (tot wel 50%).

Opbouw van de plank

De visgraat vloeren bestaan uit meerdere lagen, vier lagen in totaal.

De laag aan de onderkant is gemaakt van vurenhout en zorgt er, samen met de toplaag, voor dat de plank stijver wordt. De laag hierboven bestaat uit losse lamellen, die overdwars geplaatst zijn, eveneens van vurenhout zorgen zij samen voor een nog stabielere plank. De bovenste laag of toplaag is gemaakt van eikenhout. Vervolgens wordt de plank afgewerkt met lak of olie.

Milieubewust

Naast dat er dus voor iedere vloer die gekocht wordt een boom terug wordt geplaatst in het bos zorgt Barlinek er met andere maatregelen ook voor dat zij zo milieubewust mogelijk bezig zijn. Al het hout dat overblijft (denk aan snippers of bijvoorbeeld zaagsel) wordt namelijk niet weggegooid maar gebruikt om bijvoorbeeld pallets of briketten voor de openhaard van te maken.

Vloerverwarming en andere eigenschappen

De houten vloeren van Barlinek zijn geschikt voor vloerverwarming. Ook kunnen ze, afhankelijk van de basisvloer, zwevend of verlijmd gelegd worden op de begane grond of op een hogere verdieping. Zo is er dus een prachtig houten vloer voor iedereen!

Onderhoud

Een houten vloer vergt natuurlijk net wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een PVC vloer of laminaatvloer. Wel heb je van een houten vloer veel plezier van de authentieke en natuurlijke uitstraling.

Het onderhoud wat je aan jouw Barlinek vloer moet plegen hangt een beetje af van hoe de houten vloer is afgewerkt. Dit kan zijn met UV olie, natuurlijke olie of lak. Voor alle 3 de afwerkingen heeft Barlinek een speciaal onderhoudsplan opgesteld, dat in alle gevallen bestaat uit een product voor het regelmatige onderhoud van de vloer, het periodieke onderhoud aan de vloer en het onderhouden van de vloer wanneer deze beschadigd is.

Bescherming van jouw houten Barlinek vloer

  • Verwijder regelmatig met de stofzuiger zand en ander vuil van de vloer, zo voorkom je dat zand krassen in je vloer veroorzaakt.
  • Let op met water. Een houten vloer is bestand tegen een klein beetje vocht, maar ga zeker geen hele emmers water over de vloer gooien tijdens het dweilen.
  • Zorg voor een goede droog- en schoonloopmat, zo laat je het vuil daar achter en loop je het niet verder naar binnen.
  • Plaats altijd viltjes onder je meubels, met name bij stoelen en tafels. Zo voorkom je wederom krassen in je vloer.
  • Loop niet binnen met naaldhakken, de punten kunnen de vloer beschadigen.
  • Denk na over de aanschaf van beschermmatten voor bureaustoelen.

Het zijn maar kleine dingen, maar als je hier rekening mee houdt heb je zeker weten veel langer plezier van je vloer!

Contact

Wil je meer weten over deze vloeren? Een vrijblijvende offerte aanvragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via bijvoorbeeld Whatsapp (06 1505 1678), Facebook of Instagram. Hiernaast ben je natuurlijk welkom in één van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht