100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloer leggen

Bij LaminaatenParket.nl beschikken we over een deskundige legservice waarbij we de vloer laten leggen door vakkundige medewerkers.  

 Lees meer...
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


[DNST-906] 906 - Mozaïek/ hoogkant leggen zonder afwerken
Vanaf € 16,00 per m2 16.0 € 16,00 16.0 EUR

Houten vloer leggen

De een begint er zo aan, de ander laat het liever doen: een houten vloer leggen. Met de juiste voorbereidingen en een beetje handigheid is iedereen in staat om zelf een vloer te leggen. Heb je een nieuwe vloer gekocht en ben je aan het overwegen om deze zelf te leggen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe jij het beste zelf een houten vloer kan leggen! 


Als je jouw droomvloer hebt uitgekozen bij LaminaatenParket.nl is het belangrijk om te bepalen hoe je de houten vloer gaat leggen. Een houten vloer kan namelijk op twee manieren worden gelegd: zwevend of verlijmd/genageld. Als je er voor kiest om de vloer zwevend te leggen, ligt deze los van de ondervloer en ‘zweeft’ deze als het ware. Als je de houten vloer verlijmd of genageld legt wordt deze vastgemaakt aan de tussenvloer. Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan de manier van het leggen van een houten vloer: 


Zwevend leggen

Voordelen: de vloer kan meeverhuizen mocht dat nodig zijn en heeft een geluidsisolerende werking. 
Nadelen: de planken hebben ruimte om uit te zetten en kan gaan kraken als je eroverheen loopt.  


Vast leggen

Voordelen: de vloer ‘werkt’ minder waardoor je langs de zijkanten minder ruimte hoeft vrij te houden. 

Nadelen: houd er rekening mee dat de vloer niet kan meeverhuizen. 


Wil je advies over hoe je een massief houten vloer het beste kan leggen? Neem dan contact met ons op! Onze deskundige medewerkers voorzien je graag van passend advies! 


Als je er uit bent over hoe je de vloer gaat leggen is het vanzelfsprekend belangrijk dat de ondervloer glad en egaal is voordat je start met leggen. Houd er daarnaast rekening mee dat de ondervloer droog genoeg moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een betonvloer laten storten? Laat dan door een professional het vochtgehalte meten zodat je zeker weet dat de vloer droog genoeg is om je massieve houten vloer op te leggen.  


Vervolgens is het aan jou om te bepalen in welke richting je de planken wilt leggen. Dit kan natuurlijk geheel naar eigen wens. In de regel is het zo dat als je de planken in de lengte legt, dat een ruimte optisch langer lijkt en als je ze in de breedte legt de ruimte optisch breder lijkt. Onze medewerkers bij Laminaat en Parket kunnen je hierin voorzien van passend advies! 


Vloerdelen of planken zijn meestal voorzien van een mes en groef. Zo kunnen de planken strak tegen elkaar aan worden gelegd. Vaak hebben duurdere houten vloeren ook aan de kopse kanten een mes en groef. Begin met het leggen altijd in een hoek en werk in rijen. Dus eerst de eerste rij, dan de tweede rij en zo verder. Gebruik tussen de muur en de eerste rij planken afstandshouders. Werk het leggen van de houten vloer zo per rij vloerdelen af. 

Om de houten vloer af te werken maak je gebruik van plinten. Plinten bij een houten vloer gebruik je om de naden tussen de muren en de vloer netjes weg te werken. Ook worden deze gebruikt ter bescherming van de muur of wand tegen beschadigingen. Er zijn heel veel verschillende soorten plinten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor budgetvriendelijke plakplinten die je zelf eenvoudig plakt. Ook kun je kiezen voor mooie hoge plinten voor een chique afwerking of systeemplinten waarmee je kabels achter de plinten kan wegwerken. Bij LaminaatenParket.nl hebben we plinten in alle soorten en maten. Wil je meer weten over de verschillende plinten of wil je professioneel advies? Kom dan eens langs bij een van onze showrooms! 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds denken: ‘’Waar moet ik beginnen?’’ Geen paniek. Bij LaminaatenParket.nl beschikken we over een deskundige legservice waarbij we de vloer laten leggen door vakkundige medewerkers.  


Wil je meer weten over het leggen van een houten vloer, hoe je dit zelf kan doen of wil je graag gebruik maken van de legservice van Laminaat en Parket? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen. Tot snel!