100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloeren

Als je keuken verbonden is aan een andere ruimte zoals de woonkamer dan is het mooi om in beiden ruimtes dezelfde soort vloer te leggen. Doordat het een geheel wordt oogt de ruimte vanzelf ook ruimtelijker. 

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Een houten vloer in de keuken


Een houten vloer is een unieke, natuurlijke vloer. Begrijpelijk dat je deze vloer ook graag in de keuken wilt leggen. Omdat het een natuurproduct is, is het noodzakelijk om met een aantal factoren rekening te houden. De afwerking van de vloer is het belangrijkst. 

Is een houten vloer geschikt voor de keuken? 

Als je keuken verbonden is aan een andere ruimte zoals de woonkamer dan is het mooi om in beiden ruimtes dezelfde soort vloer te leggen. Doordat het een geheel wordt oogt de ruimte vanzelf ook ruimtelijker. 

Een houten vloer kan in een keuken worden gelegd. Waar je rekening mee moet houden is dat de vloer goed behandeld moet zijn. Het is namelijk essentieel dat je houten keukenvloer goed beschermd is. Dit komt omdat de vloeren in de keuken extra kwetsbaar is. De vloer zal eerder in aanraking komen met vocht of vlekken. Door de houten vloer te voorzien van een hele sterke beschermlaag zullen de vlekken er niet intrekken en kun je de levensduur verlengen. 

Als je een houten vloer wilt leggen in de keuken dan moet je op een aantal dingen letten. Ons advies is daarom om de vloer te voorzien van olie of lak met een machine. 

Lak kan de vloer tot wel 15 jaar beschermen omdat er meerdere lagen van worden aangebracht. Een voordeel hiervan is ook dat je de vloer niet meer hoeft te onderhouden met olie. Het nadeel is dat je plekken en looppaden kunt zien op plekken waar veel gelopen wordt of die intensief worden gebruikt. 

Een hardwax of olie wordt meestal aangebracht in 2 tot 3 lagen. De olie dringt door in de poriën van het hout en vormt een sterke bescherming. Deze laag beschermt de vloer tegen vlekken, vocht en vuil. Je kunt de vloer met olie waar nodig bijwerken en de beschermlaag slijt nauwelijks. Wel is het van belang de vloer ieder jaar weer te voorzien van een onderhoudsolie. 

Als je wilt weten welk van deze opties het best is voor jouw gewenste vloer dan helpen onze medewerkers je hier graag mee. In onze showroom leggen we uit hoe de vloer wordt geplaatst en hoe je hem het beste onderhoudt. 

Bij LaminaatenParket.nl hebben we veel verschillende soorten en kleuren houten vloeren. De keuzes gaan van lichte houten vloeren tot aan vloeren met een white wash of juist donker hout. 

Conclusie

Een houten vloer is een erg mooie vloer voor in de keuken. Wel moet de vloer met een olie of lak behandeld worden voordat die bestemd is tegen het intensieve gebruik, vocht en vlekken in een keuken. Als je daarmee rekening houdt heb je een prachtig natuurproduct in je keuken die past in veel verschillende woonstijlen. Je kunt de vloer laten leggen met behulp van onze legservice. 


Je kunt onze collectie aan houten vloeren online bekijken en bestellen. Ook kun je de houten vloeren met eigen ogen komen bewonderen in een van onze showrooms. De showrooms vind je in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht en Utrecht. Onze medewerkers geven je graag een passend advies en helpen je met alle vragen.