100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren

Als je keuken verbonden is aan een andere ruimte zoals de woonkamer dan is het mooi om in beiden ruimtes dezelfde soort vloer te leggen. Doordat het een geheel wordt oogt de ruimte vanzelf ook ruimtelijker. 

 Lees meer...
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Houten vloer keuken 

Ben jij op zoek naar een nieuwe houten vloer voor je keuken? Een houten vloer in de keuken geeft een hele rustieke en warme uitstraling. Bij LaminaatenParket.nl weten wij dat er veel komt kijken bij het plaatsen van een houten vloer. Wij leggen uit of jouw woning geschikt is voor een houten vloer in de keuken en wat je eventueel kunt doen zodat het wel geschikt is.

Is een houten vloer geschikt voor de keuken? 

Een houten vloer kan in een keuken worden gelegd. Of een houten vloer geschikt is voor de keuken hangt af van verschillende factoren. Hoewel hout een warme uitstraling kan geven en goed past bij verschillende interieurstijlen, is het ook gevoelig voor vocht en vereist het regelmatig onderhoud. Behandelingen kunnen de waterbestendigheid verbeteren, maar het is essentieel om morsen onmiddellijk op te ruimen om schade te voorkomen. Over het algemeen kan een houten vloer een mooie toevoeging zijn aan de keuken. Het is interessant om naar verschillende kleuren te kijken zoals licht eiken of natuur eiken.

Waar moet je op letten bij een houten keukenvloer? 

Waar je rekening mee moet houden is dat de houten keuken vloer goed behandeld moet zijn. Het is namelijk essentieel dat je houten keukenvloer goed beschermd is. Dit komt doordat de vloeren in de keuken extra kwetsbaar zijn. De vloer zal eerder in aanraking komen met vocht of vlekken. Door de houten vloer te voorzien van een heel sterke beschermlaag zullen de vlekken er niet intrekken en kun je de levensduur verlengen. 

Als je een houten vloer wilt leggen in de keuken dan moet je op een aantal dingen letten. Ons advies is daarom om de vloer te voorzien van olie of lak met een machine. Een gelakte vloer zorgt voor een harde beschermingslaag. Mocht er iets gebeuren zoals een heftige kras, dan kan je altijd ge vloer schuren en het opnieuw afwerken, zodat het er weer zo goed als nieuw uitziet.

Daarnaast als je keuken verbonden is met een andere ruimte zoals de woonkamer dan is het mooi geheel om in beide ruimtes dezelfde soort vloer te leggen. Doordat het een geheel wordt oogt de ruimte vanzelf ook ruimtelijker. Bekijk onze blog om erachter te komen welke vloer in de keuken past.

Hoe moet je een houten keukenvloer beschermen?

Heb jij je houten vloer geplaatst of sta je op het punt om een houten vloer in de keuken te leggen. Dan is het van groot belang dat jij je vloer goed beschermd. De keuken is een stuk vochtiger dan een woonkamer en zorgt er dus voor dat het kwetsbaarder is voor een houten vloer dan andere ruimtes in het huis.

  • Hardwax en olie: Om je houten vloer te beschermen wordt er meestal een hardwax of olie aangebracht in 2 tot 3 lagen. De olie dringt door in de poriën van het hout en vormt een sterke bescherming. Deze laag beschermt de vloer tegen vlekken, vocht en vuil. Je kunt de vloer met olie waar nodig bijwerken. Voordeel olie slijt niet, wel is het van belang dat de vloer ieder jaar weer te voorzien van een goede beschermlaag.

  • Voorzichtig zijn: Een houten vloer is snel vochtig en dus gevoeliger dan andere vloeren. Probeer dus zo voorzichtig mogelijk te zijn rondom je houten vloer. Denk bijvoorbeeld om handen wassen, afwassen en koken. Probeer zo min mogelijk te spetteren tijdens deze activiteiten.

  • Op de juiste manier reinigen: Mocht het toch gebeuren dat er iets op je houten vloer valt, zoals water of wijn dan moet je het direct schoonmaken. Zorg ervoor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt voor je houten vloer anders kan dit blijvende schade veroorzaken. Gebruik reinigingsmiddelen speciaal voor houten vloeren.

Het beschermen van je houten vloer is een belangrijke taak, wat vaak onderschat wordt. Houten vloeren zijn gevoeliger voor vocht en moeten beschermd worden als ze in aanraking komen met vloeistoffen.

Alternatieve houten keukenvloeren 

Ben je toch op zoek naar een alternatieve vloer voor in de keuken. Dan kan je ook kiezen om PVC of laminaat in de keuken te leggen. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, waaronder realistische houtnerf afwerking waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor keukens met een houten vloer uitstraling.

Beide alternatieven bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele houten vloeren in de keuken. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, bestand tegen vlekken en slijtage, en bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden om te voldoen aan verschillende smaken en interieurstijlen. Bovendien zijn PVC- en laminaatvloeren vaak vriendelijker voor de portemonnee en vereisen ze over het algemeen minder onderhoud dan natuurlijk hout.

Hoewel traditionele houten vloeren duurzaam zijn, bieden PVC- en laminaatvloeren moderne alternatieven die perfect passen bij de eisen van een keuken omgeving. Met hun waterbestendigheid, duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid zijn PVC- en laminaatvloeren het overwegen waard voor wie op zoek is naar een praktische vloeroplossing voor de keuken.

Ben je ook opzoek naar een vloer in de badkamer. Dan moet je zeker even kijken bij houten badkamer vloeren. Wij hebben namelijk hele mooie badkamer vloeren. Deze vloeren zijn ook geschikt voor in de keuken.

Houten keukenvloer laten leggen

Heb je een prachtige vloer uitgekozen? Dan is het van belang dat deze ook gelegd wordt. Kan jij zelf een vloer plaatsen dan is dat mooi meegenomen, maar het kan best een lastige taak zijn. In dat geval wil je vast en zeker je keukenvloer laten leggen door een echte professional. Gelukkig heeft Laminaat en Parket een eigen legservice. Wij leggen de planken keurig in de keuken en zorgen wij voor een mooie afwerking. Zo kan jij je focussen op andere dingen in het huis.

Naast het laten leggen van je vloer komen er ook andere werkzaamheden bij kijken, zoals het leggen van een ondervloer en eventueel bijpassende plinten. Bekijk ons uitgebreid assortiment aan ondervloeren op onze website. Heb je vragen of heb je hulp nodig aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers!

Houten keukenvloer kopen bij LaminaatenParket.nl

Bij Laminaat en Parket hebben we een groot assortiment aan houten vloeren voor in de keuken. Bijvoorbeeld een houten Hongaarse punt vloer. Wil je een houten vloer kiezen maar vind je het moeilijk welke het beste bij jou past? Onze professionals geven je graag advies! Kom langs in een van onze vestigingen. Naast een houten vloer in de keuken hebben wij ook houten vloeren voor aparte ruimtes. Bekijk de volledige collectie.