100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren

Een houten vloer is er in verschillende soorten, kleuren en afwerkingen. Je hebt onbewerkte houten vloeren die je nog op verschillende manieren kunt behandelen. Hierdoor kun je de vloer volledig naar eigen wens maken en heb je een echte unieke vloer in huis. 

 Lees meer...

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Een houten vloer in de slaapkamer

Een houten vloer voor de slaapkamer kopen? Bij LaminaatenParket.nl hebben wij een groot assortiment aan houten vloeren voor de slaapkamer. Er is eigenlijk niets vergelijkbaar met een echte houten vloer. Doordat elke houtsoort weer uniek is heb je altijd een originele en authentieke vloer. De unieke uitstraling van hout brengt karakter in je slaapkamer en kan perfect aansluiten op jouw persoonlijke interieur wensen!

Is een houten vloer geschikt voor de slaapkamer? 

De slaapkamer is waar je het meest tot rust komt. Daarom verdient deze ruimte een vloer waarmee je een knusse sfeer kan creëren wanneer je in bed stapt. De juiste vloer in de slaapkamer zorgt ervoor dat jij extra kan genieten van een goede nachtrust en met de goede been uit bed stapt. De soorten houten vloeren die wij hebben zijn uiteenlopend. Je kan kiezen voor een visgraat vloer of rechte planken. Ook zijn er veel verschillen in de afwerking van je houten vloer. 

Een nieuwe houten vloer geeft veel warmte aan je woning en haalt de natuur echt in huis. Het past in ieder interieur en iedere woonstijl. Naast een houten vloer in de slaapkamer, kan de houten vloer ook geplaatst worden in andere ruimtes zoals de keuken of woonkamer. Het is van groot belang dat de vloer samen met je interieur te combineren is wanneer je het in huis haalt. Daarom bieden wij verschillende soorten houten planken.

Een populaire keuze in deze tijd is een eiken vloer. Deze vloeren zijn gemaakt van eikenhout en hebben weinig bewerkingen nodig om een mooie vloer te zijn voor jouw slaapkamer. In onze showroom kan je de vloer rustig bekijken en ook alternatieve houten vloeren bekijken. Hout is een heel speciaal natuurproduct, waarvan wij een brede collectie hebben. Zie onderstaand een aantal voorbeelden van onze brede collectie aan hout.

Verschillende soorten houten vloer slaapkamer

We noemen een houten vloer ook wel een parketvloer en verkopen ze in verschillende soorten. De drie categorieën parketvloeren die het meest worden verkocht zijn de multiplank, lamelparket en de massief houten vloeren. We leggen de bovenstaande drie soorten even kort uit. 

Multiplank: Multiplanken bestaan uit meerdere lagen, namelijk een laag van eersteklas berken multiplex met daarop een hoogwaardige eiken toplaag. Door deze twee te combineren heb je een sterke en stabiele vloer. Deze soort houten vloer wordt ook wel een duoplank genoemd. Als je een onbehandelde multiplank kiest kun je hem nog op elke manier laten afwerken. Zo kun je een vloer creëren die volledig bij jouw woonwensen past. 

Eikenhouten vloer: Een eikenhouten vloer heeft een mooie rustieke sortering. Deze slaapkamer vloer is gemaakt van eikenhout en is zeer populair in deze tijd. Dit is de perfecte keuze om een knusse sfeer te creëren in je slaapkamer. Je kan een fijne afwerking nemen voor deze vloer aangezien een vloer in de slaapkamer vaak wordt betreed met blote voeten. Daarnaast kan je eikenhout ook nemen als visgraat vloer.

Massief houten vloerdeze plank bestaat uit één laag. Omdat de plank in zijn geheel uit een boomstam is gezaagd krijg je een robuuste uitstraling. Doordat het een echt natuurproduct is kan deze vloer niet in combinatie met een vloerverwarming. Het voordeel is wel dat deze vloer ontzettend duurzaam is en het langst van alle soorten mee zal gaan! 

In ons assortiment hebben we veel verschillende soorten houten vloeren. Zo heb je extra lange of brede planken. Je kunt de vloer ook in een patroon leggen zoals een visgraatpatroon of Hongaarse punt. De kleuren van de vloeren verschillen ook. Denk aan donker bruin of licht eiken. Op deze manier maak je de vloer nog unieker. Deze vloeren kan je ook in combinatie met vloerverwarming nemen, om warme voeten te houden in de slaapkamer.

Voordelen van een houten vloer in de slaapkamer

Een houten vloer in de slaapkamer heeft een aantal voordelen, waardoor het een populaire keuze is voor veel mensen. Bekijk de voordelen voor jezelf:

  • Tijdloze schoonheid: Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling die bijdraagt aan de uitstraling van elke slaapkamer. Hun tijdloze schoonheid past bij uiteenlopende interieurstijlen, van klassiek tot modern.

  • Duurzaamheid: Wanneer goed onderhouden, kunnen houten vloeren tientallen jaren meegaan. Hardhoutsoorten zijn bijzonder slijtvast en kunnen de uitdagingen van dagelijks gebruik weerstaan. Ook kan je hout na een aantal jaar schuren om het weer een nieuwe leven te geven. Ook kan je schuren wanneer er schade aan je houten vloer is gemaakt.

  • Verhoogt de waarde van je huis: Houten vloeren zijn een investering die de waarde van je huis kan verhogen. Veel kopers waarderen de kwaliteit en uitstraling van houten vloeren, wat een verkoopargument kan zijn!

  • Uniek: Omdat hout een natuurlijk product is, is elke plank uniek. Dit betekent dat de vloeren een unieke karakter en persoonlijkheid hebben, die bijdraagt aan de algehele charme van je woning.

  • Warmte en comfort: Houten vloeren bieden een bepaald niveau van warmte en kunnen zelfs isolerende eigenschappen hebben, wat bijdraagt aan een comfortabeler leefklimaat in je slaapkamer. Ook zijn ze te combineren met vloerverwarming. Wil je vloerverwarming leggen bekijk dan hier de mogelijkheden.

  • Lange levensduur: In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, kunnen houten vloeren worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt. Dit betekent dat ze hersteld kunnen worden naar hun oorspronkelijke glorie, zelfs na jaren van slijtage.

  • Veelzijdigheid: Houten vloeren kunnen worden afgewerkt en behandeld met verschillende kleuren en afwerkingen, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan veranderende smaken.

Koop je houten vloer slaapkamer bij LaminaatenParket.nl

Ga jij een houten slaapkamer vloer? Hout is een mooi natuurproduct die past bij vrijwel elke woonstijl. De houten slaapkamer vloer is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en afwerkingen. Je kunt ons gehele assortiment online bekijken en je eventueel laten adviseren in een van onze showrooms als je nog twijfelt.

Wil je het product toch nog even in het echt zien? Dan kan je altijd langskomen in een showroom bij een van onze vestigingen rondom heel Nederland. Samen met een van onze vloerspecialisten kan jij de perfecte houten vloer vinden voor jouw woonkamer!