100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren

Een houten badkamervloer heeft een luxe en warme uitstraling. Omdat een houten vloer een unieke vloer is willen veel mensen deze in de badkamer leggen. Als je kiest voor een houten vloer dan is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. 

 Lees meer...
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Een houten vloer in de badkamer


Veel mensen kiezen voor een tegelvloer in de badkamer. Maar als het aankomt op uiterlijk dan zouden mensen vaak liever gaan voor een vloer met een warme uitstraling. Dat heeft een houten vloer. Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten kleuren en tinten. Aan een houten badkamervloer zitten voor- en nadelen. 

Waarom kiezen voor houten vloer in de badkamer?


Een houten badkamervloer heeft een luxe en warme uitstraling. Omdat een houten vloer een unieke vloer is willen veel mensen deze in de badkamer leggen. Als je kiest voor een houten vloer dan is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. 

-Hout is een natuurproduct. Dat maakt de vloer zo uniek maar betekent ook dat de vloer zal krimpen en uitzetten. Dit gebeurt voornamelijk in ruimtes waar het vochtig is of grote temperatuurverschillen kunnen zijn. Daar moet rekening mee worden gehouden tijdens het leggen van de vloer. De vloer heeft ruimte nodig. 

-In natte ruimtes zal een houten vloer waterdicht moeten worden gemaakt. Een vochtige ruimte en een houten vloer gaan niet samen. Om een houten vloer waterdicht te maken moet deze machinaal behandeld worden met een olie of een lak. Ook mag er geen vocht tussen de planken komen. Daarom kiezen veel mensen voor een houten vloer zonder V-groef zodat de planken naadloos op elkaar aansluiten. 

-De badkamer kan worden opgedeeld in natte zones en droge zones. Onder natte zones verstaan we bijvoorbeeld de plek waar de douche of het bad staat. De droge zone noemen we de plekken in de badkamer waar de vloer niet direct in contact komt met het vocht. Je kunt kiezen voor een echte houten vloer in de droge zones en voor de natte zones raden we bijvoorbeeld mooie keramische tegels aan. 


In onze collectie vind je houten vloeren in veel verschillende kleuren die verschillend bewerkt zijn of kunnen worden. Zo kun je zowel een lichte als een meer donkere houten vloer kiezen. We hebben massief houten vloeren maar ook houten vloeren die in een visgraatpatroon of Hongaarse punt kunnen worden gelegd. Voor ieder wat wils! 


Als je voor een houten vloer gaat dan maak je een duurzame keus. Als je een houten vloer op de juiste manier onderhoudt en voorziet van een sterke beschermlaag dan zorgt dit ervoor dat de vloer erg lang zal meegaan.

Conclusie

Een houten vloer is een mooie en unieke optie voor in de badkamer. Maar het heeft wel een aantal belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden. Als je dit doet dan krijg je er een erg mooie vloer voor terug die past in veel verschillende woonstijlen. Je kunt gebruik maken van onze legservice zodat je zeker weet dat de vloer nauwkeurig wordt gelegd. 

Als je toch liever een badkamervloer hebt die wat makkelijker is onderhoud dan raden wij je aan te kijken naar onze PVC vloeren of laminaat vloeren. 

Onze houten vloeren kun je online bekijken en bestellen. Als je de vloer liever eerst met eigen ogen komt bewonderen dan ben je van harte welkom in een van onze showrooms. Je kunt hier ook terecht voor advies of vragen over een houten vloer in de badkamer. Onze vestigingen vind je in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht en Utrecht.