100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloer in de slaapkamer: waar kunt u uit kiezen?

24 april, 2023 · Houten vloeren
De slaapkamer is tegenwoordig niet alleen meer om te slapen. Waar er vroeger vaak alleen een bed en een kledingkast in de slaapkamer stond, kun je er tegenwoordig ook een televisie, bureau en hobbyspullen vinden. De slaapkamer is in de loop der jaren een soort tweede huiskamer geworden. Een mooie houten vloer in de slaapkamer kan deze tweede huiskamer dan ook helemaal afmaken. In deze blog bespreken we welke opties u hebt voor een houten slaapkamervloer!

Houten vloer slaapkamer: 5 mogelijkheden

Met een houten vloer is veel mogelijk. Hieronder bespreken we vijf mogelijkheden voor de perfecte houten slaapkamervloer. Als u niet kunt kiezen, dan is dat geen probleem: sommige opties zijn gewoon te combineren!

1.Behandelde houten vloer

Er zijn meerdere manieren waarop deze mooie vloeren te behandelen zijn. Lakken, waxen en oliën behoren hierbij tot de mogelijkheden. Door deze afwerkmogelijkheden kunt u de vloer uniek maken en precies naar uw eigen wens aanpassen.

Alle behandelmogelijkheden hebben eigen voordelen, maar wat ze wél gemeen hebben zijn de ontelbare variaties. Waar wax en olie in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn, heeft lak meerdere opties op het gebied van matte afwerking of glanzende afwerking.

Naast olie, wax en lak, is het ook nog mogelijk om uw houten slaapkamervloer een extra behandeling te geven. De vloer kan geborsteld, gerookt, geschaafd, geschuurd en verouderd afgewerkt worden. Hoe dat eruit ziet? Dat ziet u hier:


Geborsteld

Gerookt

Geschaafd

Geschuurd

Verouderd

2.Eiken houten vloer

Een eiken houten vloer is een mooi voorbeeld van een investering in de toekomst. Deze vloer is namelijk erg duurzaam. Niet alleen gaat een eiken vloer lang mee, ook is deze makkelijk te onderhouden. Zo kunt u grondig stofzuigen, zonder dat er schade wordt geleden. Het is dan ook meer hygiënisch dan tapijt. Twijfelt u over een eiken houten vloer in de slaapkamer? Doen!

3.Visgraat houten vloer

Wilt u uw slaapkamer een authentieke, maar stijlvolle twist geven? Dan zit u met een visgraat houten vloer helemaal goed. Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar gelegd worden. Hierdoor ontstaat er een visgraat patroon, wat een luxe imago met zich meebrengt. Vroeger was een visgraat vloer dan ook een teken van rijkdom. Als u met het goede been uit bed stapt, dan doet u dat ook nog eens op een mooie visgraat vloer in uw slaapkamer.

Als we de vloer zelf bekijken, dan snappen we waarom een visgraat een luxe imago heeft gekregen. Een houten visgraat vloer in de slaapkamer zorgt door de ligging van de planken voor een unieke uitstraling. Gelukkig voor ons zijn de visgraat houten vloeren tegenwoordig zeer betaalbaar.


Bekijk hier de mogelijkheden voor de visgraat houten vloeren

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een multiplank vloer

4.Multiplank

Er zijn nog meer opties voor een houten vloer in uw slaapkamer. Zo is een multiplank uit twee delen opgebouwd. De toplaag (dit is de laag waar u op loopt) is vaak van eiken. De onderlaag is multiplex en vaak van berkenhout. Doordat de onderlaag multiplex is, krimpt de plank minder en zet de plank minder uit. Dit maakt dat een multiplank vloer erg sterk en stabiel is. Ook een multiplank houten slaapkamer vloer is helemaal naar wens aan te passen.

5.Houten vloer en vloerverwarming

Hoe fijn is het om uit bed te stappen op een verwarmde vloer? Meerdere van de bovengenoemde vloersoorten zijn te combineren met vloerverwarming. Een houten vloer in de slaapkamer mét vloerverwarming kan uw wooncomfort enorm verhogen, omdat de warmte in de kamer gelijk verdeeld wordt.

Het is niet vanzelfsprekend dat een houten vloer op vloerverwarming kan worden gelegd. Daarom hebben we onze houten vloeren speciaal hierop uitgezocht. De houten vloeren van Laminaat en Parket hebben namelijk een uitermate lage warmteweerstand. Perfect dus voor uw slaapkamer vloer!

Houten vloer in uw slaapkamer?

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een houten vloer in uw slaapkamer? Kom dan langs bij een van onze vestigingen.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging