100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

De populairste vloeren van dit moment!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Een vloer kopen is soms een moeilijk proces. Iedereen is opzoek naar een vloer die past bij zijn of haar interieur, maar tegelijkertijd stellen we ook veel eisen aan een vloer. 

Een vloer kopen is ook vaak een grote uitgave en niet iets wat u zomaar kunt veranderen. Daarom is het van belang dat u goed geïnformeerd bent over welke verschillende vloeren er verkrijgbaar zijn en wat nou eigenlijk de beste oplossing is die bij u, uw uw interieur en wooneisen past.


De meest verkochte vloeren op dit moment zijn laminaatvloeren, parketvloeren en PVC vloeren. In dit artikel vind u uitleg over deze drie verschillende soorten vloeren en is krijgt u een beter beeld welke soort vloer het beste bij u past.

1. Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn dé populairste vloeren van dit moment! Door de eindeloze kleurkeuzes en brede keuze aan patronen is een laminaatvloer een passende keuze voor elk type interieur. Daarnaast worden laminaatvloeren al verkocht vanaf zeer lage prijzen en is er voor elk budget een laminaatvloer te vinden.


Wat is laminaat?

Laminaat is een composiet plaatmateriaal wat is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen zijn samengeperst en zorgen ervoor dat het een zeer stevig materiaal wordt. Laminaat bestaat over het algemeen uit vijf lagen: De onderlaag van Melamine, de drager van HDF (High Density Fibreboard), de printlaag van bedrukt papier en de toplaag van kunststof.


Dit zijn de voordelen van laminaat

Een laminaatvloer heeft vele voordelen, maar dat is natuurlijk geen verassing als het op nummer één staat van de populairste vloersoorten. Maar wat maakt een laminaatvloer dan zo fijn? Ten eerste zijn laminaatvloeren erg stevig en slijtvast door de verschillende lagen en de sterke toplaag van kunststof. Naast de stevigheid zijn laminaatvloeren ook gemakkelijk in de onderhoud en is er een eindeloze keuze aan verschillende kleuren en patronen. De toplaag is vaak voorzien van een reliëf, waardoor een laminaatvloer ook nog erg realistisch en luxe aanvoelt.

Lang genieten van uw vloer

Laminaatvloeren zijn voorzien van een geprinte laag, beschermd door een laag kunststof. Door dat de geprinte laag en de toplaag aparte onderdelen zijn blijft de printlaag goed beschermd. Hierdoor blijven laminaatvloeren vaak kleurvast en gaan blijven dus ook zeer lang mooi. In de printlaag bevindt zich de kleur en het patroon van de laminaatvloer en omdat dit geprint is, zijn er eindeloos veel verschillende kleuren en patronen beschikbaar.

Nog langer van uw laminaatvloer genieten? Zorg dan dat uw meubels voorzien zijn van een viltlaagje of leg een beschermlaag onder zware of bewegende voorwerpen. Doet u dit niet, kan de beschermlaag in de loop van tijd dof worden.

Weet u niet zeker hoe u een bepaalde vlek moet verwijderen of heeft u een andere vraag over het onderhoud van uw laminaatvloer? U kunt uw vraag altijd stellen op www.LaminaatenParket.nl of u kunt telefonisch contact met ons opnemen. 

Een vlek op uw laminaat? Gewoon even een vochtig doekje!

Laminaatvloeren zijn zeer gemakkelijk in de onderhoud. Als u een vlek maakt op uw laminaatvloer is deze heel gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Let op: Maak de doek niet te nat, want een laminaatvloer is niet waterdicht.

Kiest u voor een verlijmde variant of een klik variant?

Klik laminaat zijn laminaat planken die door middel van een kliksysteem aan elkaar worden verbonden. Zo kunt u de vloer zwevend leggen. Merken die laminaatvloeren hebben met een kliksysteem hebben vaak een eigen gepatenteerd systeem. Dit zorgt ervoor dat de planken onderling aan elkaar verbonden kunnen worden en er dus verschillende variaties gemaakt kunnen worden. Echter kunnen planken van verschillende merken vaak niet aan elkaar worden verbonden.

Voordelen: Het grootste voordeel van het kliksysteem is de installatie. Door het gemakkelijke systeem is de laminaatvloer vaak makkelijk zelf te installeren en gaat dit ook een stuk sneller dan verlijmen. Ook is een kliksysteem vaak een goedkopere variant en kan de vloer makkelijk gedemonteerd worden en opnieuw geïnstalleerd.

Nadelen: Echter kan een laminaatvloer met een klik verbinding wel gaan werken en op den duur kraken of ander geluidsoverlast veroorzaken.

Bij het verlijmen van de vloer worden de planken direct verlijmd op de ondervloer. Het verlijmen van een laminaatvloer is vaak wel een langere en lastigere klus om te installeren. Ook kan het verlijmen van de vloer duurder uitvallen.

Voordelen: Bij het verlijmen van de laminaatvloer weet u zeker dat de vloer strak ligt. Een verlijmde vloer zal niet werken en vervormen. Ook veroorzaakt een verlijmde vloer geen geluidsoverlast en kan de vloer in grote oppervlakten doorgelegd worden.

Nadelen: Naast dat het verlijmen van de vloer vaak duurder is, is de vloer ook statisch. Dit betekent dat de vloer niet gedemonteerd kan worden en mee verhuist kan worden. Als de vloer eenmaal ligt kan deze niet meer opnieuw geplaatst worden.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

2. Parketvloeren

Bent u opzoek naar echte luxe? Of wilt u graag een vloer met veel karakter? Dan is een parketvloer een zeer geschikte keuze voor u. In tegenstelling tot laminaat en PVC vergen deze houten vloeren wel meer onderhoud en verzorging, maar daar krijgt u dan ook een prachtig warme en luxe vloer voor terug.

Wat is een parketvloer nou eigenlijk?

Een parketvloer is eigenlijk gewoon een houten vloer. Er zijn verschillende soorten houten vloeren met elk zo zijn eigen specificaties. De soorten parketvloeren die wij onderscheiden zijn: Lamelparket, Massieve houten vloeren en Multiplank

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit planken die zijn opgebouwd uit verschillende lagen die kruislings met elkaar verlijmd zijn. De onderlaag van lamelparket bestaat uit vurenhout, hier over heen zijn vurenhouten lamellen geplaatst met een eiken toplaag.

Massieve houten vloeren

Massieve houten vloeren worden gemaakt van dikke planken massief hout. Deze soort vloer is zeer luxe en dient verlijmd te worden met de ondervloer.


Multiplank

Multiplank, ook wel Berken multiplex genoemd, is opgebouwd uit verschillende lagen van Berken Multiplex die kruislings over elkaar verlijmd zijn. Deze constructie is zeer sterk en een multiplank parketvloer zal dus niet snel hollen, bollen of vorm verliezen.

Meer informatie over de afkomst, onderhoud en verzorging van parketvloeren vind u hier

De reden dat parketvloeren zo populair zijn

Een parketvloer geeft een zeer luxe en warme uitstraling aan de ruimte waar het parket ligt. Omdat hout ook steeds schaarser en duurder wordt geeft een parketvloer ook meerwaarde aan uw woning en wordt een parketvloer echt gezien als een luxe soort vloer.

Een warme vloer

Een parketvloer straalt veel warmte uit in uw woning. Dit komt omdat hout een prachtig warm materiaal is wat veel karakter heeft. Van een parketvloer krijgt u ook nog eens letterlijk een warm gevoel door de natuurlijke isolatie van het hout. Een parketvloer houdt warmte goed vast. Op blote voeten lopen gaf nog nooit zo’n fijn gevoel.

Parketvloeren zijn te combineren met vloerverwarming, maar dit verschilt per houtsoort. Lees hier meer over parket combineren met voerverwarming.

20.000 m2
showroom
Grote voorraad,
direct meenemen
Gratis parkeren
Vanaf €250,-
gratis bezorgd
Alle A-merken

3. PVC vloeren

PVC is een afkorting voor polyvinylchloride, een kunststof. PVC is een zeer stevig soort kunststof en is een zeer geliefd materiaal voor verschillende producten zoals buizen, zeilen en vloerbedekkingen. PVC is door de stevigheid en waterbestendigheid ook een zeer geliefd materiaal voor vloeren.

Waarom PVC zo geschikt is als vloerbedekking

PVC is een materiaal wat heel erg populair is voor verschillende producten die stevigheid en zekerheid moeten bieden. Het is een duurzaam materiaal wat lang mooi blijft en goed tegen een stootje kan.

Duurzaam en milieuvriendelijk materiaal

Een vloer moet natuurlijk 100% veilig zijn voor alle gebruikers en daarom is het van belang dat de materialen veilig en duurzaam zijn. De Europese wetgeving is de laatste jaren steeds strenger geworden met stoffen en chemicaliën in kunststoffen. PVC is 100% veilig voor de gezondheid, milieu en omgeving. Naast dat de PVC vloeren duurzaam zijn, is het materiaal ook helemaal de recyclen en gaan PVC vloeren ook zeer lang mee.

Gemakkelijk materiaal

PVC is een heel fijn materiaal wat zeer gemakkelijk te onderhouden is. Het oppervlak is makkelijk te reinigen en kan goed tegen vocht. Hierdoor is een PVC gemakkelijk met een natte doek schoon te maken. Ook is PVC zeer geschikt om in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens te leggen.


Ruime keuze aan kleuren en patronen

PVC vloeren worden over het algemeen gemaakt in stroken en tegels. Er is een eindeloze keuze aan kleuren en merken. Naast de prachtige en unieke kleuren van PVC vloeren zijn er ook luxe pvc vloeren met een voelbaar reliëf van steen of hout. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling en geeft u het gevoel en uitstraling van een houten of stenen vloer.

Bekijk hier het aanbod PVC vloeren. 

Het kiezen van een passende vloer blijft een moeilijke keuze. Nu u meer informatie heeft over de verschillende type vloeren hopen wij dat het uw keuze iets makkelijker maakt. Mocht u er nog niet uitkomen helpen bij u bij Laminaat en Parket graag verder. U kunt ons contacteren via onze website, telefonisch of u kunt gerust langskomen in een van onze showrooms.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging