Visgraat parketvloeren

Visgraat parketvloeren - Houten vloeren
Sorteer op:

Bent u op zoek naar een mooie visgraat parketvloer? Dan bent u bij Laminaat en Parket aan het goede adres!

Wij hebben meerdere soorten eiken visgraat parket vloeren waarbij u zelf kunt kiezen hoe de vloer wordt afgewerkt. De afwerking van een visgraat parketvloer is een van de beste manieren om een parket vloer goed tot zijn recht te laten komen.

Wij kunnen u hierin dan ook goed adviseren.

Wat is een visgraat parketvloer?

Een visgraat parketvloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat een visgraat patroon waarbij de groeven trapsgewijs gaan. Vroeger werd deze vloer veel gebruikt voor herenhuizen, hierdoor heeft het een luxe imago.

Een andere vorm van een visgraat parketvloer is de Hongaarse Punt. Het verschil met een traditionele visgraat vloer is dat de vloer een strakke belijning heeft omdat de uiteinden van de planken schuin zijn afgezaagd.

visgraat en hongaarse punt

Links Visgraat rechts Hongaarse Punt.

Waarom kiezen voor een visgraat parketvloer?

De visgraat parketvloer is terug van weggeweest en enorm populair. Waar het vroeger bekend stond als een vloer die alleen weggelegd was voor de rijken, is de vloer tegenwoordig goed betaalbaar.

De visgraat parketvloer geeft elke ruimte een unieke uitstraling en maakt het tot een sfeervolle plek. De vloer past zowel in klassieke als moderne interieurstijlen. Omdat de vloeren geleverd worden in verschillende afmetingen en houtsoorten kunt u de vloer aanschaffen zoals u dat wilt.

Visgraat vloer leggen

Het leggen van een visgraat parketvloer kost best wat tijd en moeite. Het moet erg precies en nauwkeurig gebeuren. Wanneer u heel handig bent dan kunt u de vloer zelf leggen.

Bent u niet zo handig? Dan is het aan te raden om de vloer door een specialist te laten leggen. Bij Laminaat en Parket hebben we ervaring met het vakkundig leggen van een visgraat parketvloer voor een voordelige prijs.

Afwerken visgraat parketvloer

Wat betreft het afwerken van een visgraat parketvloer zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om de vloer af te werken met een sluitrand. De volgende varianten worden vaak toegepast: band, bies of een standaard sluitrand. Een band is een strook over de vloer heen. De band is meestal gelijk aan de houtsoort van de parketvloer.

Een bies is een stuk hout van zo’n 1 centimeter breed. De bies is vaak gemaakt van een andere houtsoort dan die van de parketvloer en zorgt voor een extra contrast met de parketvloer. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor een standaard sluitrand. Deze bestaat vaak uit stroken met dezelfde afmetingen als de stroken van de vloer.

Meer informatie over visgraat parketvloer

Bent u nog niet bekend met een visgraat parketvloer en wilt u graag meer informatie? Neem dan even contact met ons op of kom een keer langs in een van onze filialen in Amsterdam, Roelofarendsveen, Den Haag, Alkmaar, Almere of Utrecht.