grijs laminaat

Een van de trends op dit moment op het gebied van vloeren; grijs laminaat! De kleur is zeer neutraal, maar kan toch voor een warme sfeer zorgen. Daarbij is grijs rustgevend en goed te combineren met diverse woonstijlen. Grijs laminaat is in ontzettend veel verschillende variaties te verkrijgen, van licht tot donker, van warme tot koele tinten. Wist u dat de kleur van de vloer een sterk effect heeft op de ruimte?

Licht grijs laminaat
Met licht grijs laminaat kunt u een luchtig effect aan de ruimte geven. Over het algemeen geldt dat lichte vloeren in een ruimte voor een groter ogend effect zorgen. Toch moet u uitkijken met een te lichte kleur vloer. Te veel wit of lichte kleuren kunnen de ruimte namelijk een kille uitstraling geven. Daarbij zijn vlekken op heel licht grijs laminaat uiteraard ook eerder zichtbaar.

Donker grijs laminaat
Grijs laminaat in een donkere tint is erg goed te combineren met lichte muren. Het contrast van de vloer met de muren en het plafond zorgt ervoor dat de ruimte breder oogt. Een andere reden waarom vaak geadviseerd wordt om de vloer in een donkerdere tint te nemen dan de muren en het plafond, is omdat we van nature ook gewend zijn dat het boven licht is (lucht) en onder donker (aarde). 

Onze tips!

grijs laminaat 2

Parador Trendtime 6 – Eiken Vintage Grijs Laminaat

Bij Laminaat en Parket zijn we erg enthousiast over deze uitvoering uit een van de nieuwste series van het populaire merk Parador. De vloer heeft een warme grijstint met een geleefde uitstraling.

Quickstep Impressive – Licht Grijs Laminaat Beton

Grijs laminaat met een unieke waterafstotende Hydroseal toplaag, waardoor de vloer ideaal is voor bijvoorbeeld de keuken of het toilet.  

Meister Melango – Eik Grijs Laminaat

Donker grijs laminaat met een warme uitstraling. De vloer heeft prachtige houtnerven die nergens op de plank herhaald worden. Hierdoor is de vloer bijna niet te onderscheiden van echt hout.