100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten planksoorten, welke zijn er?

Houten vloeren bestaan in alle soorten en maten!

Ongelofelijk veel keuze!

Bekijk alle houten vloeren

Bepaalde aspecten zijn bepalend voor de uiteindelijk uitstraling en look van uw houten vloer. Denk bijvoorbeeld aan de afwerking en de behandeling. Daarnaast is de houten planksoort ook een doorslaggevende factor voor de stijl van uw vloer. Maar welke structuren en houttekening zijn er? Hoe zien de houten planksoorten eruit? Laminaat & Parket legt op deze pagina uit wat uw opties zijn en hoe u de verschillende varianten kunt herkennen.

Verschillende planksoorten

Omdat houten vloeren een natuurproduct zijn, is iedere vloer uniek. Hierdoor heeft Laminaat & Parket een zeer ruim en gevarieerd assortiment uitstekende vloeren van echt hout. Zo zijn er houten vloeren met een specifieke afwerking of u kunt uw vloer achteraf nog een bepaalde behandeling geven. Een ander belangrijk aspect waarop houten vloeren van elkaar te onderscheiden zijn is de planksoort. De planken hebben namelijk allemaal een andere structuur en houttekening. Laminaat & Parket heeft diverse planksoorten in het assortiment. Daarom geven we u hier meer informatie en beantwoorden we al uw vragen over onze houten planksoorten.

Tijdens het uitzoeken van een houten vloer let u op een aantal specificaties. Zo kan de kleur en de houten vloersoort erg belangrijk zijn. Een ander cruciale factor die een rol speelt in het maken van uw keuze is de planksoort. Weet u niet welke beschikbare soorten er zijn? Wilt u graag meer weten over de mogelijke structuur en houttekeningen in de planken? Lees dan snel verder. Laminaat & Parket behandelt hieronder elke soort plank die uw ideale vloer kan hebben.

Extra

De eerste houten planksoort heeft de naam “extra”. Bij deze planken zijn voor 80% van open oneffenheden opgevuld. Er zitten onder andere veel kleurschakeringen in. Bovendien bevatten deze planken geen spinthout. Spinthout zit namelijk in het buitenste deel van een boomstam. Hierdoor is dit type hout lichter van kleur dan het kernhout.

Extra nuance

Een tweede optie waarvoor u kunt kiezen is “extra nuance”. Bij deze houten planksoort zijn tevens 80% van de open oneffenheden opgevuld. Verder bevatten deze planken tevens veel kleurschakeringen, net als “extra”. Het verschil zit vooral in het gebruikte hout. Bij de “extra nuance” is wel spinthout gebruikt. Hierdoor is de kleur dus iets lichter.

Natuur

Een derde planksoort beschikbaar bij Laminaat & Parket is “natuur”. Bij deze planken hebben de noesten een doorsnede van 35 millimeter. Daarnaast hebben deze planken weinig kleurschakeringen. Bovendien wordt er bij het maken van “natuur” planken geen gebruik gemaakt van spinthout.

Natuur nuance

Naast een “extra nuance” is er ook een “natuur nuance”. Deze planken hebben tevens noesten met een doorsnede van 35 millimeter. In tegenstelling tot de planksoort “natuur” bevatten deze planken wel veel kleurschakeringen. Daar komt nog eens bij dat er voor “natuur nuance” tevens gebruik is gemaakt van spinthout.

Rustiek

De vierde soort planken die u tegenkomt bij Laminaat & Parket is “rustiek”. Bij deze planken hebben de noesten wederom een doorsnede van 35 millimeter. Verder zitten er veel kleurschakeringen in de planken. Bovendien bevatten de “rustiek” planken spinthout.

Select

Ten slotte is er nog één houten planksoort die we moeten behandelen op deze pagina, namelijk “select”. Deze planken bevatten noesten met een doorsnede van maar slechts 10 millimeter. Daarnaast zitten er geen grote kleurschakeringen in de “select” planken. Daar komt nog eens bij er geen spinthout is gebruikt tijdens de productie van deze houten planksoort.

Houten planksoorten advies

Heeft u interesse in de verschillende structuren en houttekeningen, maar weet u nog niet zeker welke het beste aansluit bij uw droombeeld? Bezoek dan gerust een van de Laminaat & Parket showroom in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Daar kunt u de diverse vloeren bewonderen. Indien gewenst voorzien wij u tevens van een persoonlijk advies. Wilt u snel antwoord op een prangende vraag? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar!

Vestigingen