Lamelvloer - Houten vloeren

Lamelvloer - Houten vloeren

Bent u op zoek naar een goedkope maar kwalitatieve vloer? Dan is een lamelvloer een goede optie. Lamelvloerdelen bestaan uit verschillende lagen en zijn beschikbaar in diverse houtsoorten. De vloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Het is ook mogelijk om de vloer zelf te leggen. Op deze pagina vindt u meer informatie over lamelvloeren.

Wat is een lamelvloer?

Een lamelvloer bestaat uit planken van verschillende lengtes die samen worden gelegd. De lamelvloerdelen zijn beschikbaar in verschillende breedtes en houtsoorten. De planken zijn opgebouwd uit twee of drie lagen. Een onderlaag, middenlaag en een toplaag.

Hoe dikker de toplaag, hoe vaker de vloer geschuurd kan worden en hoe langer deze mee kan. Zo kan een vloer met een toplaag van vier millimeter meer dan dertig jaar mee!

Soorten lamelvloeren

Er zijn verschillende soorten lamelvloeren. Zo bestaat bijvoorbeeld de duoplank en de lamelplank. De duoplank is opgebouwd uit twee lagen en bestaat uit een top- en onderlaag. Een lamelplank heeft drie lagen en zijn kruislings op elkaar gelijmd. Hierdoor is de plank erg stabiel en sterk.

Het voordeel van de lamelplank is dat deze erg goedkoop is. Ook kunnen lamelplanken op vloerverwarming worden gelegd zonder dat de vloer stuk gaat. Lamelvloeren kunt u voorbehandeld kopen. Dit betekent dat ze in de fabriek al geolied of gelakt zijn.

Leggen lamelvloeren

Wanneer u een lamelvloer wilt leggen, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u de vloer zwevend leggen. Dit is een goedkope techniek waarbij de dikte van de gehele vloer beperkt blijft.

Een andere optie is om de lamelvloer vast te leggen op zwevende platen. Hierbij worden de planken vernageld op platen waardoor ze afzonderlijk worden vastgelegd. Met deze techniek wordt contactgeluid met de onderliggende vloer voorkomen.

Het is ook mogelijk om de vloer te verlijmen. Hierbij worden platen met betonlijm vastgezet op de draagvloer. De vloerdelen worden vervolgens verlijmd op de platen. Er wordt zo een hoge weerstand gecreëerd, waardoor de kans op vervorming klein is.

Prijzen lamelvloeren

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke vloer met een natuurlijke uitstraling, is een lamelvloer een goede en voordelige keuze. U kunt al een lamelvloer kopen vanaf €32,95 per m2. Bij Laminaat en Parket hebben wij een grote voorraad waardoor u een vloer kunt vinden die goed bij uw woning past.

Kom langs in de showroom

Interesse in een lamelvloer of wilt u graag meer informatie? Kom dan een keer langs in een van onze showrooms in Den Haag, Amsterdam, Roelofarendsveen, Utrecht, Almere of Alkmaar. Hier kunnen wij u voorzien van gratis advies over welke lamelvloer het beste bij uw interieur past.