100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Houten vloeren


Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Houten vloeren".

Notelaar

Notelaar, of notenhout is een hout wat oorspronkelijk komt van de walnoot of okkernoot. Er zijn twee soorten notelaar, Amerikaanse en Europese Notelaar. Door de mooie tekening van het hout en de makkelijke bewerkbaarheid is Notelaar een zeer geliefde houtsoort in de meubel en vloerindustrie.

Amerikaanse Notelaar

De Amerikaanse notelaar (Juglans Nirga L.) is voornamelijk afkomstig uit het oosten van Noord Amerika. De notelaar komt van de zwarte walnoot, een plant uit de okkernoot familie. De Amerikaanse notelaar is zeer makkelijk in de bewerking en is hierdoor een zeer geliefde houtsoort voor meubels en vloeren. De Amerikaanse notelaar is vaak donker van kleur, meestal donkerbruin tot zwart. Het hout van de Notelaar is vooral zeer sterk, heeft een hoge dichtheid en het hout is makkelijk te splitten, zonder dat er splinters ontstaan. 

Europese Notelaar 

De Europese notelaar is een lichtere houtsoort dan de Amerikaanse notelaar. De kleuren lopen vaak van licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin. De Europese notelaar is ook een houtsoort die zeer makkelijk bewerkbaar is en hierdoor ook een populaire houtsoort is voor meubels en vloeren. Het hout van de Europese notelaar is zeer vast en niet splinterachtig.  

Notelaar als vloer

Door de prachtige kleuren en fraaie structuren van notelaar is het een zeer mooie houtsoort om toe te passen in vloeren. Ook is notelaar gemakkelijk in de bewerking en kun je veel soorten bewerkingen toepassen op de houtsoort, waardoor je een prachtige uitstraling krijgt in de ruimte. 

Voor meer informatie of vragen over de verschillende bewerkingen van eiken vloeren kunt u contact opnemen met ons of kunt u langs komen in een van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht.