Visgraat parket vloer

Bent u op zoek naar een mooie visgraat parket vloer? Dan bent u bij LaminaatenParket.nl aan het juiste adres! Wij hebben meerdere soorten onbehandelde visgraat parket vloeren waar u zelf kan bepalen hoe de vloer wordt afgewerkt. Denkt u bijvoorbeeld aan een white wash eiken visgraatparket vloer met band en bies? Of juist een zonder band en bies. U kunt de vloer ook laten roken, voor een donkerder effect en haalt daarmee ook meer de structuur naar boven. Lees hier meer over de mogelijkheden in afwerking voor houten parket vloeren.     

 

Wat is een visgraat parket vloer?

Bij een visgraat parket vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, zodat er een visgraat patroon ontstaat. Deze klassieke vorm was vroeger exclusief voor de herenhuizen. Een visgraat parket vloer straalt dan ook klasse en luxe uit. Een ander bekend motief is de Hongaarse punt. Deze vorm lijkt op die van een visgraat vloer. Toch is er een duidelijk verschil. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs. Een vloer met een Hongaarse punt heeft een strakkere belijning, omdat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn.

 

visgraat en hongaarse punt

Links visgraat rechts Hongaarse punt.

 

Visgraat vloer laten leggen

Het leggen van een visgraat parket vloer vraagt om precisiewerk en nauwkeurigheid. Laminaat en Parket heeft een groot netwerk met voor iedere klus een specialist. Bij ons bent u er zeker van dat uw visgraat parket vloer vakkundig en voordelig wordt gelegd. Neem gerust contact op voor meer informatie. Of kom langs in een van de showrooms in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. U bent van harte welkom!

 

Band, Bies en Struikfries bij een visgraat parket vloer?

Natuurlijk is de afwerking van de visgraat parket vloer een van de belangrijkste manieren om een parket vloer echt tot zijn recht te laten komen. Natuurlijk is het niet noodzakelijk om een band, bies en Struikfries te gebruiken. Natuurlijk zijn combinaties zoals alleen een band en bies of alleen een band ook goede manieren om de vloer af te werken.

 

Klik hier voor all visgraat parket vloeren.