Onderzoek: huisdieren grote bron van ergernis

Op Dierendag krijgt je hond een extra groot bot en je kat een lekker blikje tonijn. We geven onze dieren wat extra aandacht, omdat we zo gek op ze zijn. Maar is elke huisdiereigenaar wel zo blij met zijn parkiet, konijn of vierpotige vriend? Dieren kunnen namelijk ook voor veel overlast, schade en viezigheid in huis zorgen. LaminaatenParket was benieuwd wat nu de grootste ergernissen zijn en liet onderzoek uitvoeren onder 1.694 Nederlanders met en zonder huisdier.

Dieren maken interieur kapot en vies

Dieren maken interieur kapot en vies

Doorgeknaagde kabels, poep op het tapijt, kots op de bank: het hebben van een huisdier gaat niet altijd over rozen. Zeven op de tien huisdiereigenaren zegt dat zijn of haar dier weleens iets heeft gesloopt in huis. Een kwart van hen zegt dat hun hond, kat of parkiet hun huis sneller vies maakt. In welke leeftijdscategorieën ondervinden de ondervraagden nu de meeste hinder van hun beesten? Zijn dat vooral de jonge of toch de oude baasjes? Bekijk het hiernaast.

De grootste irritaties

De grootste irritaties

Als huisdiereigenaar bestaat er altijd een kans dat je na een dag werken thuiskomt en onprettig verrast wordt door een boodschap in een schoen, een ander dood dier in huis of nog erger: een kapotgebeten tas. Zo heeft een het huisdier van een van de respondenten eens de dure designtas van een vriendin kapotgebeten. Wat doen dieren nou het vaakst in afwezigheid van hun baasje? Bekijk het in de visual links.

Huisdier meebrengen is asociaal

Huisdier meebrengen is asociaal

Vind jij het ook zo hinderlijk dat die ene vriend altijd zijn overactieve labrador meeneemt als hij bij je komt eten? Bijna de helft van de mensen die zelf geen huisdieren hebben, vindt het asociaal als anderen hun Simba, Gizmo of Poekie meenemen op visite. Verrassend genoeg kan ruim een kwart van de huisdiereigenaren het ook niet waarderen als anderen hun beesten meebrengen op bezoek. Hoe mensen met en zonder huisdieren hier binnen de verschillende leeftijdscategorieën over denken, zie je in de infographic.

Dieren meenemen op visite

Dieren meenemen op visite

Een groot gedeelte van de Nederlanders kan het dus niet waarderen als fikkie meegenomen wordt op visite, maar denken ze hier in Groningen en Drenthe bijvoorbeeld anders over dan in Utrecht of Noord-Holland? Je vindt het terug in de visual hiernaast waarin in de verschillen per provincie worden getoond.

Invloed op je sociale leven

Invloed op je sociale leven

Huisdieren zijn dus niet bij iedereen welkom. Heeft dit gevolgen voor het sociale leven van huisdiereigenaren? Dat lijkt over het algemeen redelijk mee te vallen. Hoewel mensen in bepaalde leeftijdscategorieën hier wel meer last van hebben dan in andere. Bekijk in de visual rechts welke groepen zich het meest beperkt voelen op sociaal gebied door hun dier.

vestigingen

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies één van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met één van onze specialisten.
Wil je langskomen in één van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.

Bel ons direct:
070 - 347 357 7
Stuur een bericht:
info@laminaatenparket.nl