Kliklaminaat

Zoekt u een vloer die gemakkelijk te monteren én te onderhouden is? Dan is ons kliklaminaat iets voor u! Laminaat & Parket heeft een zeer divers assortiment laminaat. Hierdoor zit er altijd wel een variant tussen die perfect aansluit bij uw voorkeuren. Bovendien is al het laminaat eenvoudig schoon te maken. Hierdoor is deze vloersoort erg populair. Bent u geïnteresseerd? Werp gerust een blik op ons gevarieerde assortiment kliklaminaat vloeren.

Goed tot een oplossing gekomen

Enkele jaren geleden hebben wij bij Laminaat en Parket bij het filiaal in Utrecht een Parador laminaat vloer gekocht. Wij zijn toen heel vakkundig en vriendelijk geholpen. Nu er een probleem is ontstaan wordt er naar een oplossing gezocht. Wij zijn er samen uitgekomen en het probleem wordt opgelost. Wij kunnen iedereen het filiaal in Utrecht aanbevelen.

R. Norbart

Kliklaminaat - wat is het?

Een vloer is een belangrijk onderdeel van de sfeer in huis. Daarom besteedt u waarschijnlijk de nodige tijd om de perfecte vloer uit te zoeken. Laminaat & Parket heeft allerlei vloeren op voorraad. Van modern tot aan traditioneel - u vindt het bij ons. U heeft hierdoor een ruime keuze. Daarom kunt u bij ons uw ideale vloer selecteren op basis van patroon, legsysteem, tekening én kleur. Gaat u bijvoorbeeld voor een brede planken met een traditionele look of wilt u graag een vloer met een bepaalde V-groef? Wanneer u een eenvoudig legsysteem belangrijk vindt, dan is kliklaminaat iets voor u. Met ons kliklaminaat creëert u direct en eenvoudig een knusse en gezellige sfeer in huis. Hieronder vindt u ons ruime assortiment.

Net zoals laminaat bestaat deze vloersoort doorgaans uit een HDF plaatmateriaal. Het verschil tussen dit type en andere soorten laminaat zit in de manier waarop u de vloer legt. Kliklaminaat is namelijk op een specifieke manier ontworpen zodat de planken zo makkelijk mogelijk in elkaar te klikken zijn. Langs de zijden van de individuele planken ziet u klikverbindingen. Wanneer u een plank aan een andere plank verbindt, dan hoort u een hard ‘klik’ geluid. Vandaar ook de naam “kliklaminaat”. De eenvoudige en handige klikverbinding is tevens de reden waarom deze vloersoort erg populair is. Zelfs als u weinig tot geen ervaring heeft met vloeren leggen, dan kunt ook u gemakkelijk kliklaminaat leggen. Bovendien is het tegenwoordig niet meer nodig om een klikvloer te verlijmen. Hierdoor is kliklaminaat leggen echt een fluitje van een cent.

De voordelen van kliklaminaat

Wanneer u het lastig vindt om een keuze te maken tussen alle soorten laminaat, dan is het goed om te weten wat dit type onderscheidt van de rest. Elke vloersoort kent weer andere pluspunten. Dus staat u op het punt kliklaminaat te kopen? Dan kunt u rekenen op de volgende voordelen. Zo is het kliklaminaat van Laminaat & Parket budgetvriendelijk in verhouding tot andere vloersoorten, en onderhoudsvriendelijk. Eventuele vlekken zijn bijvoorbeeld eenvoudig schoon te maken met een vochtige dweil of een doekje. Speciale onderhoudsbehandelingen of producten zijn niet nodig. Met een goede laminaatreiniger heeft u deze vloer binnen een mum van tijd weer spik en span. Daarnaast is dit type vloer ook nog eens krasvast. Dat is wel zo fijn wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft. U kunt dan langer van uw prachtige (krasvrije) vloer genieten. Ten slotte is een vloer van kliklaminaat verhuisbaar, indien dat gewenst is.

Zelf kliklaminaat leggen

Gaat u de vloer zelf leggen? Dat is met kliklaminaat erg goed te doen. Wanneer de ondervloer en een eventuele vloerverwarming al aanwezig is, dan kunt u het kliklaminaat leggen. Voordat u echter begint is het belangrijk dat u altijd ongeveer 1 centimeter ruimte overhoudt tussen het laminaat, de muren en eventuele obstakels. Dit kunt u eenvoudig realiseren door middel van spietjes, ook wel afstandhouders genoemd. Dan kunt u aan de slag. U verbindt de delen van de eerste rij planken alleen op de kopse kant met elkaar. Het is afhankelijk van welk merk en het type klikverbinding hoe u het beste de volgende rij kunt leggen. U moet er in ieder geval voor zorgen dat de planken aan de zijden en de kopse kanten verbonden zijn. Vindt u het toch te veel werk om de vloer zelf te leggen? Bent u niet zo handig? Dat is bij ons geen probleem. Laminaat & Parket heeft een uitstekende legservice die het werk graag uit handen neemt.

PVC kliklaminaat als alternatief

Wilt u liever een prachtige vloer die gemaakt is van een stevig materiaalsoort die geschikt is voor intensief gebruikt? Tegenwoordig hoeft dit type vloerbedekking niet hetzelfde materiaal te hebben als laminaat. Zo heeft Laminaat & Parket ook een alternatief voor u: PVC kliklaminaat. Dit zijn PVC vloeren met hetzelfde vloersysteem als de laminaat tegenhanger. Met deze vloersoort is het met andere woorden tevens mogelijk om de planken simpelweg in elkaar te klikken. Wanneer u twijfelt welke vloersoort of welk materiaal het beste bij uw wensen past, dan kunt u ons altijd inschakelen. Wij van Laminaat & Parket staan klaar om u te helpen en te adviseren. Daarnaast brengen wij u maar al te graag op de hoogte van eventuele kliklaminaat aanbiedingen.

Wilt u graag in het algemeen meer informatie over deze vloersoort? U bent altijd van harte welkom om langs te komen in een van onze showrooms. Laminaat & Parket is gevestigd in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht. Onze professionele werknemers staan u graag te woord.