100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Onderzoek: een op de vijf vrouwen vindt interieursmaak partner slecht

Vraag jij je ook weleens af of andere koppels ook ruziën over de inrichting en wie in die relaties eigenlijk de beslissingen neemt over de aankopen in huis? LaminaatenParket.nl liet het onderzoeken door Panelwizard. Ze vroegen 1.035 Nederlanders over hun ideeën en keuzes rond het interieur. Dit zijn de uitkomsten:

Vrouwen nemen beslissingen over interieur

Als er gevraagd wordt wie er eigenlijk de baas is in huis, dan laat dit plaatje duidelijk zien dat de vrouwen aangaande het interieur de scepter zwaaien. In de tabel is te zien dat de mannen in alle leeftijdscategorieën aangeven dat hun partners de beslissingen nemen over de inrichting. Vrouwen bevestigen dit beeld en zeggen in alle leeftijdscategorieën dat ze zelf de broek aan hebben als het gaat om de inrichting. Vrouwen onder de dertig geven de beslissingen met 13 procent nog het vaakst uit handen aan hun partners. 

Vrouwen vinden interieursmaak partner vaker slechter dan mannen

We zijn doorgaans best te spreken over de interieursmaak van de partner. Wel zien we in de afbeelding hiernaast duidelijk dat vrouwen kritischer zijn op de smaak van hun partners dan mannen. Maar liefst één op de vijf vrouwen betitelt de interieursmaak van de partner als slecht, terwijl mannen dat in slechts één op de tien gevallen doen.

Alleen mannen onder dertig vinden niet dat vrouwen meer interieurgevoel hebben

Mannen van onder de dertig zijn er duidelijk van overtuigd dat ze een huis net zo goed in kunnen richten als vrouwen. Dat is duidelijk te zien in de afbeelding hiernaast. Ruim de helft van de mannen onder de dertig vindt niet dat vrouwen meer gevoel hebben voor inrichten. De jonge mannen zijn daarmee wel duidelijk in de minderheid; alle andere leeftijdsgroepen zien toch echt dat vrouwen beter in staat zijn om de bank uit te kiezen die beter past bij de kleur van de vloer.

Mannen vaker geconfronteerd met aankopen zonder overleg

Heb je het wel eens gehad dat je thuiskomt uit werk en er staat ineens een nieuwe plant in de woonkamer, zonder dat hierover overlegd is? Bijna driekwart van de mannen met kinderen herkent zich in deze situatie. Dat zien we in de afbeelding hiernaast. Ook mannen zonder kinderen worden met 53 procent vaak geconfronteerd met aankopen die zonder overleg met de partner gedaan zijn. Vrouwen zeggen veel minder vaak thuis te komen in een huis met nieuwe aanwinsten.

Jongere koppels hebben vaker ruzie over het interieur

Heb je al weken discussie met jouw partner over de aankoop van die ene okergele bank? Dan zijn jullie zeker niet de enige. Zoals hiernaast te zien is heeft maar liefst 28 procent van de stellen weleens ruzie over de inrichting van hun woning. Vooral de jongere koppels, die wellicht korter samenleven, botsen regelmatig over het interieur. Van de mensen onder de dertig zegt maar liefst 40 procent ruzie te hebben gemaakt over de inrichting. Naarmate we ouder worden zien we juist minder vaak dat het interieur een onderwerp voor ruzies is.

Wij hebben maar liefst 9 vestigingen in heel Nederland

LaminaatenParket bij jou in de buurt

Vind doormiddel van je adres de dichtstbijzijnde!

4,89

Gebaseerd op 72 recensies

Wat anderen van ons vinden

Heeft u een vloer ergens anders goedkoper gezien dan bij ons? Dan matchen wij de prijs en passen we de prijs van het product in ons assortiment aan!

Bas -Amsterdam
Hele goede ervaring met Laminaat en Parket. Van verkoop tot montage zijn we erg goed geholpen. Tijdens onze verbouwing last gehad van een vocht probleem. Laminaat en Parket heeft ons hierin heel goed geadviseerd en ons behoed voor het maken van verkeerde keuzes.
Josee -Gorichem
Had laatst 9 bedrijven gebeld, nergens was de PVC vloer die wij wilden leverbaar, pas begin oktober. Enkele dagen later werd ik teruggebeld door Robin van Laminaat en parket Sliedrecht en hij meldde dat zij wel konden leveren! Daar waren wij héél erg blij mee. Binnen een week keurig geleverd.