Hoge plinten

Hoge plinten voor uw vloer - Plinten en profielen
Sorteer op:

Overzetplinten en hoge plinten in de kleur van de vloer

Hoge plinten maken de inrichting van uw huis of appartement echt af. LaminaatenParket.nl heeft altijd een grote voorraad in huis. Ook hebben we verschillende soorten overzetplinten die u over uw bestaande plinten heen kunt plaatsen. Hoge plinten kunt u heel eenvoudig vastlijmen. Een nadeel is dat het een tijdrovende bezigheid is om de verlijmde plint weer te verwijderen. Denkt u dat u later toch liever een andere plint wilt, bestel dan liever onze handige bevestigingsclips.

Hoge plinten voor een prachtige afwerking

Hoge plinten voor een prachtige afwerking - Waarom hoge plinten?

Zonder plint is een vloer eigenlijk niet helemaal compleet, maar waarom is dat eigenlijk? Het staat natuurlijk een beetje vreemd, een vloer zonder plint, maar het is niet alleen mooi om plinten te hebben. Met een plint kunt u de onderkant van uw wand beschermen, bijvoorbeeld als u stofzuigt of dweilt. Het is namelijk echt niet mogelijk om de vloer zo te leggen, dat er geen ruimte meer tussen uw wand en de vloer zit. Waarom dan een hoge plint? Een hoge plint zorgt eigenlijk direct voor een sjieke uitstraling, terwijl een gewone plint precies dat is: gewoon. Kies daarom voor een hoge plint om de uitstraling te krijgen die uw huis verdient.

Kleur hoge plinten

U bent inmiddels overtuigd, het wordt een mooie hoge plint. Toch is er meer waar u over na moet denken, voordat u de perfecte plint heeft gevonden. U kunt gaan voor stijlvolle witte hoge plinten, maar u kunt ook gaan voor meer uitdaging en juist contrasterende kleuren voor uw wand en uw vloer gaan: denk bijvoorbeeld aan witte hoge plinten op een zwarte muur of andersom. Dit komt namelijk heel classy over. Uiteraard moet u ook altijd rekening houden met de kleur van uw vloer.

Verschil tussen hoge plinten en overzetplinten

Wat is het verschil tussen hoge plinten en overzetplinten? Hoge plinten zijn massief, terwijl een overzetplint een uitsparing heeft aan de achterzijde. Dat laatste heeft een aantal voordelen. Omdat overzetplinten aan de binnenkant hol zijn, kunt u ze over de bestaande plinten in uw huis heen plaatsen. U kunt de reeds geplaatste plinten dus gewoon laten liggen. Dat scheelt u weer een hoop werk én uw huis knapt er echt van op! Een nieuwe overzetplint geeft uw huis zo een prachtige meerwaarde en het scheelt ook nog een hoop werk.

Plinten verwijderen

Wilt u geen overzetplinten, maar heeft u toch al plinten in uw huis? Dan zult u eerst de plinten moeten verwijderen. Als u plakplinten heeft, dan is het niet moeilijk om deze gewoon los te trekken. Zijn ze echter vastgelijmd, dan is het moeilijker om de plinten te verwijderen. Als de plinten vastgespijkerd zitten, maak dan een gaatje tussen de de plint en de muur en probeer de spijker los te krijgen met een tang. Lukt zelfs dat niet? Dan kunt u altijd nog andere materialen gebruiken zoals een koevoet, een beitel of een hamer. Hierdoor wordt de plint natuurlijk wel beschadigd en dat is jammer, maar uiteindelijk kunt u dan wel de nieuwe plinten plaatsen.

Tips hoge plinten leggen

Uw plinten zelf leggen is niet altijd eenvoudig, dus we geven u hier een aantal tips. Zorg altijd dat u heeft afgemeten hoeveel plinten u daadwerkelijk nodig heeft. Meet hiervoor de totale lengte van alle wanden, tel deze bij elkaar op en neem altijd meer dan dit getal. Daarnaast zult u een zaag nodig hebben om de plinten goed op maat te kunnen zagen. Vergeet daarnaast niet een goede kit aan te schaffen om de plinten goed te monteren aan uw muur. Klinkt het allemaal toch te moeilijk? Onze professionals helpen u natuurlijk graag verder.

Laminaat met hoge plinten

Wilt u uw laminaatvloer gaan leggen? Vergeet dan niet om ook hoge plinten te leggen bij uw laminaat. De beste hoge plint laminaat vindt u bij Laminaatenparket.nl. We hebben een ruim assortiment in allerlei verschillende kleuren en maten. U kunt dus zeker de perfecte plint voor uw laminaatvloer vinden! Houd wel altijd rekening met de naad tussen de wand en de vloer. 

Maar wat is de juiste plint?

Dat hangt van uw soort vloer af. Zoals eerder genoemd past een hoge plint goed bij laminaat, maar ook voor andere vloertypes is het een goede optie. Wanneer u ons het type vloer laat zien, kunnen wij voor u uitzoeken welke plint het beste bij uw vloer past. We helpen u graag de vloer van uw dromen te vinden en onze professionals staan voor u klaar in onze showrooms.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook altijd langskomen in een van onze filialen in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht of Utrecht.