100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Primer
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging

Een hechtlaag/primer aanbrengen is dat noodzakelijk?


Een hechtlaag / vloerprimer aanbrengen doet u op een ondergrond die nog niet behandeld is . Meestal is dat een nieuwe gestorte (beton) vloer. Deze vloeren kunnen een instabiel oppervlak hebben of poreus zijn . Bij een minder poreuze, dus harde, gladde ondergrond is deze hechting extra belangrijk om de vloercoating afwerklaag houvast te geven. Met het toepassen van een hechtlaag / primer bespaart u tevens vloercoating materiaal. De primer ‘verzegelt’ de ondergrond, waardoor uw vloercoating niet te veel wegzakt. Anders gezegd: de absorptie door de betonvloer neemt af en uw coating hecht zich tevens beter aan de primer

Denk eraan dat nieuwe betonvloeren minimaal een week of zes moeten drogen alvorens men een vloercoating aanbrengt  – anders gezegd , de nieuwe vloer moet uitwerken, waardoor de alkaliteit in deze tijd voldoende afneemt. Verzuimd men dit, dan zorgt dit toekomstig voor problemen. Vloer kan gaan schilferen/afbladderen na een bepaalde tijd.  

Een primer is vergelijkbaar met een grondverf die bijvoorbeeld toegepast word in verfsystemen voor hout en metaal. Hij zorgt voor een betere hechting. Bij betonvloeren is de functie van een hechtlaag vergelijkbaar. Het bestaande oppervlak wordt verstevigd en zorgt voor een betere hechting van de toplaag. Juist ook bij oudere betonvloeren kan dit gewenst zijn. Een hechtlaag/primer dringt goed door in de poriën, beter dan de afwerklaag.

Benieuwd naar de opties? Bezoek een van onze vestigingen en maken we graag een scherpe offerte op maat.