100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Snijverlies bij een vloer 

Toch persoonlijk een uitleg nodig?

Neem vooral contact met ons op!

Bezoek een van onze winkels

Snijverlies is iets waar je bij iedere vloer rekening mee moet houden, niet alleen omdat je natuurlijk een mooi eindresultaat wilt hebben, er kan altijd iets afwijken of fout gaan waarvoor 'ruimte' nodig is. 

De planken of stroken passen zelden perfect in een ruimte, hoe kleiner de ruimte hoe meer zaagverlies. Het kunnen stukken zijn die te kort zijn om op nieuw te gebruiken, of het gaat verloren door hoeken of het inzagen bij een deurpost.

Snijverlies per vloer verschillend

Je kunt iedere ruimte perfect uitrekenen maar je hebt altijd te maken met snijverlies, hoe netjes de monteur te werk gaat, dit is onvermijdelijk. 

De ruimte is nooit precies even groot als de planken. Er is zelfs meer snijverlies bij een patroon vloer zoals visgraat, dit omdat hierbij een patroon gevolgd moet worden en dit kan stoppen bij een muur, hierdoor krijg je vele 'rest' stroken die niet te gebruiken zijn. 

Ben je benieuwd hoe wij het snijverlies berekenen? Laat je dan vooral goed informeren en adviseren door een van onze verkoopspecialisten. Zij rekenen graag met je mee om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid besteld. 

TIP: neem altijd een paar planken/stroken extra, je weet nooit of je een keer een beschadiging wilt wegwerken of misschien een plank moet vervangen. 


Onze selectie top vloeren