Trapbekleding vernieuwen? Vakkundig, betaalbaar & snel

De voordelen van traptreden bekleden bij Laminaat en Parket
Kan uw trap wel een opknapbeurt gebruiken en wilt u van de trap een échte blikvanger maken? De trap is een belangrijk onderdeel van het huis en deze verdient dan ook de nodige aandacht. Het bekleden van een trap kan razendsnel en volledig naar wens uitgevoerd worden. Tevens kunt u bij ons terecht voor Traprenovatie.

Een open trap kan enkel- of dubbelzijdig worden bekleed. Het verschil zit hem in de bekleding van de trede. Wordt deze alleen aan de bovenzijde of rondom bekleed? Met behulp van stootborden kan een gesloten trap worden gemaakt. Vervolgens worden deze stootborden bekleed voor een strak geheel. 

Meer voordelen van het bekleden met tapijt of vinyl:

 • Geschikt voor alle trappen;
 • Antislip en geluiddempend;
 • Geen hak- en breekwerk; 
 • Een trap renoveren is goedkoper dan een geheel nieuwe trap;
 • Trapbekleding binnen 1 dag gerealiseerd.  

Persoonlijk afspraak inplannen

bekleding content 1

Mogelijkheden voor trap bekleden: vloerbedekking of vinyl

bekleding keuze 1

Tapijt:

 • Stil: Tapijt heeft een geluiddempend effect;
 • Veilig: Tapijt zorgt voor anti slip;
 • Warm: Tapijt is warmer dan vinyl.

Tapijt is stroef en zacht tegelijk. Verder is het slijtvast en daardoor gaat het jarenlang mee. Tapijt zorgt ook voor extra warmte en comfort. Fijn als u op blote voeten de trap op of af moet.

 

bekleding keuze 2

Vinyl:

 • Mooi: Vinyl bestaat in verschillende soorten, kleuren en designs;
 • Verend: Vinyl is prettig om overheen te lopen door de vering; 
 • Praktisch: Vinyl is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en geluiddempend. 

Op zoek naar een industriële betonlook of juist een natuurlijke houtlook? Met vinyl kunt u alle kanten op. Tenslotte is het erg gemakkelijk in onderhoud.

 

Welke factoren bepalen de prijs? Trap bekleden kosten

De totaalprijs van het bekleden van uw trap hangt af van een aantal factoren. Voor een compleet advies of kostenplaatje kunt u natuurlijk altijd onze winkels bezoeken of contact opnemen. Hieronder een aantal andere factoren die van invloed zijn op de kosten van een traprenovatie:

Open of dichte trap
Allereerst is het belangrijk om na te gaan of de trap open of dicht is. Heeft u een open trap en wilt u deze dicht maken? Dan is dit dé kans om dat te doen.

Soort materiaal
Gaat u voor zacht tapijt of voor het eenvoudig te reinigen vinyl? Deze keuze is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeuren.

Renovatie trapwangen (zijkant) en stootborden (delen tussen traptreden)
Wanneer er naast nieuwe treden ook andere onderdelen vervangen moeten worden zal de prijs automatisch stijgen.

Extra opties
Er kan gekozen worden voor diverse extra’s, zoals bijvoorbeeld led verlichting. Na het bepalen van de opties die toegevoegd moeten worden, kunnen de uiteindelijke kosten van de trapbekleding worden berekend.

Het opnieuw laten bekleden van een trap met tapijt of vinyl is een stuk goedkoper dan de kosten van het plaatsen van een geheel nieuwe trap. Wilt u hierover meer advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Een greep uit onze Trapbekleding producten

bekleding content 2

Trapbekleding 

Bij Laminaat en Parket kunt u terecht bij twee filialen die gespecialiseerd zijn in trapbekleding. Het is natuurlijk fijn wanneer u de mogelijkheden met eigen ogen kunt bekijken. U bent van harte welkom in één van onze filialen die zijn gespecialiseerd in het bekleden van trappen.

Inmiddels staan wij bekend als dé vloerenwinkel van Nederland en zo zijn we de laatste jaren ook specialist op het gebied van trapbekleding. U kunt bij ons terecht om uw trap te laten bekleden, maar ook voor een traprenovatie met PVC of laminaat bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk gerust even online rond of wandel binnen in één van onze showrooms.

Goedkoop trap bekleden in 5 stappen

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om uw trapbekleding zelf te plaatsen. Hieronder geven wij een stappenplan. Zo weet u in ieder geval welke service u van ons kunt verwachten wanneer u de bekleding laat plaatsen door onze ervaren installateurs.

Stap 1

bekleding step 1
bekleding step2

Stap 2

Stap 3

bekleding step 3
bekleding step 4

Stap 4

Stap 5

bekleding step 5