100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Elektrisch
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming / Elektrisch".

Alles over de elektrische vloerverwarming

Bij veel huishoudens is een vloerverwarming inmiddels niet meer weg te denken. Veel Nederlanders hebben al een vloerverwarming in huis liggen en steeds vaker worden nieuwe vloeren gelegd in combinatie met een vloerverwarming. Naast de traditionele vloerverwarming waarbij deze aangesloten wordt op de CV-ketel is deze ook verkrijgbaar via elektrische verwarming. Alles wat je moet weten over een elektrische vloerverwarming, de voor-en nadelen hiervan en zaken waar je rekening mee moet houden lees je hier! 

Wat is vloerverwarming? 

Zoals de naam al doet vermoeden is het een type verwarming die onder de vloer ingebouwd wordt. Er zijn twee verschillende type vloerverwarming te onderscheiden: 

Vloerverwarming die aangesloten wordt op de CV-ketel. Via kunststof buizen onder de vloer wordt de vloer verwarmd op basis van warm water. 
Vloerverwarming op basis van elektriciteit. Hierbij wordt de vloer gelijkmatig verwarmd middels stralingswarmte. 

Het grootste voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat hierbij de warmte veel beter te regelen is ten opzichte van een vloerverwarming die aangesloten zit aan de CV-ketel. Ook zorgt elektrische vloerverwarming voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. De temperatuur van een elektrische vloerverwarming is gemakkelijk te regelen met een centrale thermostaat. Een nadeel van een elektrische vloer is de aanschafprijs: deze is vaak relatief hoog. 

Desondanks kiezen veel mensen tegenwoordig voor een elektrische vloerverwarming. Allereerst is een elektrische vloerverwarming een duurzame keuze voor in de toekomst. Ook gebruik je met een elektrische vloerverwarming minder gas, wat goed is voor de portemonnee. Zeker in deze tijd met hoge gasprijzen heb je de kosten van elektrische vloerverwarming er een stuk sneller uit. 

Een vloerverwarming kan als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming gebruikt worden. Met een hoofdverwarming is de vloerverwarming volledig verantwoordelijk voor het verwarmen van de ruimte. Het wordt niet aangeraden om een elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. De vloer mag immers niet te heet worden en je wilt schommelingen in de temperatuur zo veel als mogelijk beperken. 

De meeste mensen kiezen een elektrische vloerverwarming in kleinere ruimtes die vaak snel maar kort verwarmd hoeven te worden zoals bijvoorbeeld de badkamer. 

Een elektrische vloerverwarming is in drie verschillende soorten verkrijgbaar: 

  • Verwarmingskabels: hierbij worden kabels in de vloer gefreesd; 
  • Verwarmingsmatten: deze matten komen met vooraf ingebouwde verwarmingselementen; 
  • Verwarmingsfolie:dit is een dunne folie waarin verwarmingselementen verwerkt zitten.    

Een elektrische vloerverwarming is relatief eenvoudig te leggen en hoeft enkel aangesloten te worden op het stroomnetwerk. 

Welke type vloeren zijn geschikt voor elektrische vloerverwarming? 


Vloeren met een lage warmteweerstand, zijn geschikt voor een vloerverwarming. Een te hoge warmteweerstand zorgt er voor dat te veel warmte als het ware wordt ‘tegengehouden’ door de vloer. Het duurt dan erg lang voordat de vloer de gewenste temperatuur bereikt. 

Laminaat is een type vloer die goed samengaat met vloerverwarming. Hierbij is de dikte van het laminaat wel belangrijk: hoe dikker het laminaat, hoe minder geschikt deze is in combinatie met vloerverwarming. 

Het type vloer dat het beste samengaat met een vloerverwarming is PVC. De dunne PVC planken gaan heel erg goed samen met een elektrische vloerverwarming. 

Ook een massief houten vloer kan gecombineerd worden met een elektrische vloerverwarming. Hierbij is het wel belangrijk dat de luchtvochtigheid altijd tussen de 45% en 65% blijft.Wil je meer weten over een elektrische vloerverwarming in combinatie met een massief houten vloer? Kom dan eens langs bij een van onze Laminaat en Parket vestigingen en we helpen je graag verder! 


Ben je aan het oriënteren op een elektrische vloerverwarming? Laat je dan inspireren op een bijbehorende vloer bij LaminaatenParket.nl! Wij hebben een breed assortiment aan verschillende vloeren die geschikt zijn in combinatie met een elektrische vloerverwarming. Wij bieden de laagste prijs, zowel bij onze LaminaatenParket.nl vestigingen als op onze website. We verwelkomen je graag in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiderdorp, Sliedrecht of Utrecht.