100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Verwarm op gas

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming / Verwarm op gas".

Alles over een vloerverwarming op gas

Een vloerverwarming is de laatste jaren enorm populair geworden. Inmiddels kiezen veel mensen bij de aankoop van een nieuwe vloer om deze te leggen in combinatie met een vloerverwarming. Een vloerverwarming zorgt voor een prettige, gelijkmatige verwarming van een ruimte. Daarnaast is het ook erg aangenaam als je over een verwarmde vloer loopt zonder schoenen. Een vloerverwarming kan op twee manieren gevoed worden: door elektriciteit of door gas, waarbij de vloerverwarming aangesloten wordt op de cv-ketel. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een vloerverwarming op gas. 

Een vloerverwarming via de cv-ketel oftewel een vloerverwarming op gas is een type vloerverwarming waarbij warm water door buizen onder de vloer wordt gepompt. Dit water wordt opgewarmd doordat de buizen aangesloten zitten op de cv-ketel. 

Bij een elektrische vloerverwarming zorgen kabels, matten of folie die gevoed worden door stroom voor warmte.


Mensen kiezen steeds vaker voor een vloerverwarming om verschillende redenen. Ten eerste is er niets zo lekker als warme voeten als je over een vloer loopt. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat deze zorgt voor een betere, gelijkmatige warmteverdeling ten opzichte van radiatoren. Een vloerverwarming zorgt er tegelijkertijd voor dat je niet de gehele ruimte meer hoeft vol te hangen met radiatoren waardoor ruimtes groter lijken. Door de betere en constante verwarming van een vloerverwarming bespaar je ook op je maandelijkse stookkosten, zeker als je huis goed geïsoleerd is. 


Ook zijn er enkele nadelen verbonden aan een vloerverwarming. Zo is het aanleggen van een vloerverwarming op gas een dure investering. Het hoge rendement daarentegen zorgt er wel voor dat je de investering snel terugverdient. Een vloerverwarming op gas heeft daarnaast tijd nodig om op te warmen. Het duurt dus wel even voordat je de gewenste temperatuur hebt bereikt. Gelukkig zijn er inmiddels veel slimme thermostaten verkrijgbaar waarbij je kan instellen wanneer de vloerverwarming aan kan zodat jij na een werkdag niet in een koud huis komt. Tot slot is een vloerverwarming op gas aangesloten op de CV-ketel. Er wordt dus gas verbruikt. Een elektrische verwarming wordt aangesloten op het stroomnetwerk en is voor de toekomst een duurzamer dan een vloerverwarming op gas. 


Als je graag een vloerverwarming in huis wilt is het ook goed om te kijken naar het type vloerbedekking wat je hierop wilt. Niet ieder type vloer is namelijk even geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Een pvc vloer is bijvoorbeeld uitermate geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Een massief houten vloer is bijvoorbeeld minder geschikt. Dit heeft te maken met de warmteweerstand van de vloer. Hoe hoger de weerstand, hoe harder de vloerverwarming moet draaien om een ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen. Wil je meer weten over de verschillende type vloeren welke geschikt zijn met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op! 


Bij LaminaatenParket.nl hebben we een breed assortiment aan verschillende type vloeren. Op onze website kun je al een kijkje nemen in ons brede assortiment aan houten vloeren, laminaat, parket en pvc. In onze showrooms kun je terecht om inspiratie op te doen, je vragen te stellen en veel meer. Een offerte opvragen is altijd vrijblijvend, zowel online als bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen. Ook voor al je vragen over de verschillende vloeren in combinatie met een vloerverwarming op gas staan we voor je klaar!