100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Infrarood
Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging


Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming / Infrarood".

Alles wat je moet weten over een infrarood vloerverwarming


Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vloerverwarming in huis. Heel veel huishoudens hebben al een vloerverwarming liggen en steeds vaker wordt een nieuwe vloer gelegd in combinatie met een vloerverwarming. Een vloer kan op verschillende manieren verwarmd worden zoals op gas of op elektriciteit. Een van de soorten elektrische vloerverwarming is een infrarood. Alles wat je moet weten over een infrarood vloerverwarming lees je hier. 


De vloer verwarmen middels infrarood wordt gedaan door infrarood verwarming folie of verwarmingsmatten onder de vloer te plaatsen. Deze matten of folie worden geplaatst op een goed geïsoleerde ondergrond zodat er niet onnodig warmte verloren gaat. De folie of de matten wekken infrarood als deze gevoed worden door elektriciteit. Dit infrarood zorgt er uiteindelijk voor dat de vloer verwarmd wordt. De verwarming via infrarood is vergelijkbaar met die van de zon op aarde. 

Infrarood vloerverwarming is een zogenoemde droge methode van verwarming. De traditionele manier van vloerverwarming via warm water wordt natte verwarming genoemd. Bij de natte verwarming wordt de vloerverwarming aangesloten op de CV-ketel. Onder de vloer worden buizen geplaatst waar het warme water doorheen stroomt. 


Infrarood vloerverwarming heel veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de verwarming via warm water. Zo is de infrarood verwarming geschikt voor bijna alle soorten vloeren zoals een massief houten vloer, parket, pvc of laminaat. Een ander voordeel van infrarood is de manier van opwarmen. Door het hoge vermogen kan een ruimte in een relatief korte tijd verwarmd worden. Daarnaast zorgt infrarood verwarming voor een aangename en gelijkmatige verwarming over de hele ruimte. Daarnaast is een infrarood vloerverwarming een stuk vriendelijker in de installatie ten opzichte van een vloerverwarming o.b.v. warm water. 


Ook met de hoge gasprijzen is een infrarood vloerverwarming een interessante en duurzame investering. De infrarood matten of folie worden aangesloten op het stroomnetwerk en worden dus gevoed door elektriciteit. Zeker in combinatie met een goed geïsoleerde ruimte blijft de ruimte lang warm en is het per dag gekeken een stuk voordeliger dan verwarming via gas.


Een van de nadelen van een infrarood vloerverwarming is dat deze niet zuiniger of beter is bij grote ruimtes ten opzichte van de traditionele vloerverwarming. In grote open ruimtes kost het veel stroom om de ruimte te verwarmen. Ook kan het voorkomen dat er een nieuwe groep in de meterkast moet worden aangemaakt op het moment dat je kiest voor een infrarood vloerverwarming.


De temperatuur van een infrarood vloerverwarming regel je met een thermostaat. Hedendaags zijn er heel veel slimme thermostaten verkrijgbaar waarbij je kan instellen wanneer de vloerverwarming aangaat en bij welke temperatuur er meer warmte afgegeven moet worden. Zo hoef je niet onnodig de vloer te verwarmen in ruimtes waar je op dat moment niet bent. Omdat de infrarood matten een hoog vermogen hebben is de ruimte, als dat nodig is, snel verwarmd tot de gewenste temperatuur. 

Wil je meer weten over de verschillende type vloeren in combinatie met een vloerverwarming? Kom dan eens langs bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen. Bij LaminaatenParket.nl hebben we een breed assortiment aan vloeren die aansluiten bij jouw woonwensen!