Bekijk onze top 25 vloeren!
Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.
Bekijk onze top 25 vloerenToch nog hulp nodig?
Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.
Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestigingGeen product gedefinieerd
Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming / Natbouw".
De voor- en nadelen van natbouw vloerverwarming
Een vloerverwarming is in veel huishoudens niet meer weg te denken. Mensen kiezen steeds vaker voor een vloerverwarming als hoofdverwarming van een ruimte of als bijverwarming. Ook bij LaminaatenParket.nl krijgen we steeds vaker de vraag welke vloeren het beste geschikt zijn om te leggen in combinatie met een vloerverwarming. Er zijn twee soorten vloerverwarming te onderscheiden: natbouw en droogbouw. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een natbouw vloerverwarming.
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een natbouw vloerverwarming geplaatst met ‘natte’ materialen.De verwarmingsbuizen worden geplaatst in een laag cement. Een droogbouw vloerverwarming is juist het tegenovergestelde. Hierbij wordt de vloerverwarming geplaatst in vooraf gemaakte omhulsels van bijvoorbeeld piepschuim.
De verwarmingsbuizen worden aangesloten op de CV-ketel. Warm water wordt zo door de buizen gepompt om de vloer te verwarmen.
Het grote voordeel van een natbouw systeem is dat de verwarmingsbuizen relatief dicht op het oppervlak komen te liggen. Dit zorgt voor een aangename verwarming van de ruimte. Ook zorgt dit ervoor dat de warmte spreiding optimaal is. Als je een vloerverwarming wilt die als hoofdverwarming dient is een natbouw ook een goede keuze. Als je kiest voor een vloerverwarming als hoofdverwarming hoef je geen of minder radiatoren te plaatsen waardoor je ruimte overhoudt voor accessoires of meubels.
Een van de nadelen van een natbouw systeem is de vloerverwarming aanleggen. De buizen worden geplaatst in cement en heeft een lange droogtijd waardoor de ruimte niet gebruikt kan worden. Bij een eventuele lekkage of als er onderhoud nodig is aan de verwarmingsbuizen dient de hele vloer en cementlaag verwijderd te worden. Dit zorgt voor veel overlast.
Kiezen uit verschillende type verwarming hangt samen met jouw wensen. Een elektrische vloerverwarming via een droogbouw systeem is zeer geschikt in kleine ruimtes zoals de badkamer als deze kort maar snel opgewarmd moeten worden. Een elektrische vloerverwarming is daarentegen minder geschikt als hoofdverwarming voor een grotere ruimte.
Ook het type vloerbedekking speelt een belangrijke rol in de keuze voor een vloerverwarming. Sommige vloeren gaan beter samen met een vloerverwarming dan andere. Zo is een pvc vloer uitermate geschikt in combinatie met een vloerverwarming. pvc heeft namelijk als eigenschap dat het een lage warmteweerstand heeft en dus goed warmte doorlaat. Een massief houten vloer is minder geschikt als je deze wilt aanleggen met een vloerverwarming. Een massief houten vloer heeft een hoge warmteweerstand waardoor er veel warmte als het ware wordt ‘tegengehouden’ door de vloer. Het is zeker mogelijk een vloerverwarming te leggen met een massief houten vloer maar kijk hierbij goed naar de specificaties van de vloer en laat je informeren.
Voordat je kiest voor een natbouw vloerverwarming is het belangrijk meerdere offertes op te vragen bij bedrijven in jouw regio.
Heb je vragen of wil je meer weten over de verschillende vloeren in combinatie met een natbouw vloerverwarming? Kom dan eens langs bij LaminaatenParket.nl. Wij hebben een breed assortiment aan vloeren die uitstekend samengaan met een vloerverwarming. Een offerte opvragen kan altijd gratis en vrijblijvend via onze website of bij een van onze showrooms. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te voorzien van passend advies!