Een op vijf Nederlandse vrouwen denkt beter te klussen dan partner

Maar liefst 22 procent van de Nederlandse  vrouwen zegt beter te kunnen klussen dan hun partner. Dit blijkt uit een onderzoek van LaminaatenParket.nl onder 1.336 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door PanelWizard. Van alle vrouwelijke respondenten vertrouwt daarnaast een kwart haar wederhelft niet met zware klusapparatuur.

Mannen vinden zichzelf de betere klusser

Mannen vinden zichzelf de betere klusser

Bob de Bouwer, Buurman & Buurman en Rob van Eigen Huis en Tuin; goede klussers zijn altijd mannen. Het woord is immers niet voor niks klusjesman. Hoogmoed komt echter vaak voor de val. Zo zegt bijna een kwart van de vrouwen beter te kunnen klussen dan haar partner. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, vind je hiernaast. 

Knikkende knieën van klussende partner

Knikkende knieën van klussende partner

Gaan bij jou alle alarmbellen af wanneer je partner de klopboor oppakt? Je bent niet alleen! Slechts een op de drie ondervraagde mannen vertrouwt zijn partner met zware klusapparatuur. Onder vrouwen ligt dit percentage fors hoger. Vooral jonge vrouwen zijn erg te spreken over de manier waarop hun partner met zwaar gereedschap omgaat. Benieuwd naar de exacte verdeling tussen mannen en vrouwen van verschillende leeftijden? Je vindt het in de visual hiernaast.

Ruziën tijdens het klussen

Ruziën tijdens het klussen

Vliegen tijdens het klussen bij jou thuis de vonken – letterlijk en figuurlijk – door de lucht? Bijna de helft van de Nederlandse stelletjes maakt weleens ruzie tijdens het klussen. Vooral Brabanders hebben weinig geduld met een klussende partner. Wil je weten hoe de rest van Nederland hierover denkt? Bekijk dan de visual hiernaast.

Kluskenni(k)s

Kluskenni(k)s

Zelf een vloer leggen of een muurtje metselen; veel mensen onderschatten de kennis en kunde die je hiervoor nodig hebt. Uit het onderzoek blijkt dat  vooral mannen hun kluskennis weleens overschatten. Zo zegt ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen dat haar partner weleens een klus heeft uitgevoerd waarvoor hij of zij (achteraf gezien) beter hulp had kunnen inschakelen. Onder Drentse vrouwen is dit ongenoegen het hoogst. Hoe de rest van de Nederlandse vrouwen hierover denkt, zie je in de visual hiernaast. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Mannen en gereedschap; een recept voor problemen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 49 procent van de Nederlandse mannen weleens iemand heeft verwond tijdens het klussen. Onder vrouwen bedraagt dit percentage slechts 29 procent. Vooral vrouwen in de veertig blijken erg secuur te werken, slechts een kwart van hen heeft tijdens het klussen ooit een ‘ongelukje’ gehad. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk dan de visual hiernaast. 

vestigingen

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies één van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met één van onze specialisten.
Wil je langskomen in één van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.

Bel ons direct:
070 - 347 357 7
Stuur een bericht:
info@laminaatenparket.nl