100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Onderzoek: een op de vijf vrouwen denkt beter te klussen dan partner

Maar liefst 22 procent van de Nederlandse  vrouwen zegt beter te kunnen klussen dan hun partner. Dit blijkt uit een onderzoek van LaminaatenParket.nl onder 1.336 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door PanelWizard. Van alle vrouwelijke respondenten vertrouwt daarnaast een kwart haar wederhelft niet met zware klusapparatuur.​ 

Mannen vinden zichzelf de betere klusser 

Bob de Bouwer, Buurman & Buurman en Rob van Eigen Huis en Tuin; goede klussers zijn altijd mannen. Het woord is immers niet voor niks klusjesman. Hoogmoed komt echter vaak voor de val. Zo zegt bijna een kwart van de vrouwen beter te kunnen klussen dan haar partner. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, vind je hiernaast. 

Knikkende knieën van klussende partner

Gaan bij jou alle alarmbellen af wanneer je partner de klopboor oppakt? Je bent niet alleen! Slechts een op de drie ondervraagde mannen vertrouwt zijn partner met zware klusapparatuur. Onder vrouwen ligt dit percentage fors hoger. Vooral jonge vrouwen zijn erg te spreken over de manier waarop hun partner met zwaar gereedschap omgaat. Benieuwd naar de exacte verdeling tussen mannen en vrouwen van verschillende leeftijden? Je vindt het in de visual hiernaast.

Ruziën tijdens het klussen

Vliegen tijdens het klussen bij jou thuis de vonken – letterlijk en figuurlijk – door de lucht? Bijna de helft van de Nederlandse stelletjes maakt weleens ruzie tijdens het klussen. Vooral Brabanders hebben weinig geduld met een klussende partner. Wil je weten hoe de rest van Nederland hierover denkt? Bekijk dan de visual hiernaast.

Kluskenni(k)s

Zelf een vloer leggen of een muurtje metselen; veel mensen onderschatten de kennis en kunde die je hiervoor nodig hebt. Uit het onderzoek blijkt dat  vooral mannen hun kluskennis weleens overschatten. Zo zegt ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen dat haar partner weleens een klus heeft uitgevoerd waarvoor hij of zij (achteraf gezien) beter hulp had kunnen inschakelen. Onder Drentse vrouwen is dit ongenoegen het hoogst. Hoe de rest van de Nederlandse vrouwen hierover denkt, zie je in de visual hiernaast. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Mannen en gereedschap; een recept voor problemen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 49 procent van de Nederlandse mannen weleens iemand heeft verwond tijdens het klussen. Onder vrouwen bedraagt dit percentage slechts 29 procent. Vooral vrouwen in de veertig blijken erg secuur te werken, slechts een kwart van hen heeft tijdens het klussen ooit een ‘ongelukje’ gehad. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk dan de visual hiernaast.

Wij hebben maar liefst 9 vestigingen in heel Nederland

LaminaatenParket bij jou in de buurt

Vind doormiddel van je adres de dichtstbijzijnde!

4,89

Gebaseerd op 72 recensies

Wat anderen van ons vinden

Heeft u een vloer ergens anders goedkoper gezien dan bij ons? Dan matchen wij de prijs en passen we de prijs van het product in ons assortiment aan!

Bas -Amsterdam
Hele goede ervaring met Laminaat en Parket. Van verkoop tot montage zijn we erg goed geholpen. Tijdens onze verbouwing last gehad van een vocht probleem. Laminaat en Parket heeft ons hierin heel goed geadviseerd en ons behoed voor het maken van verkeerde keuzes.
Josee -Gorichem
Had laatst 9 bedrijven gebeld, nergens was de PVC vloer die wij wilden leverbaar, pas begin oktober. Enkele dagen later werd ik teruggebeld door Robin van Laminaat en parket Sliedrecht en hij meldde dat zij wel konden leveren! Daar waren wij héél erg blij mee. Binnen een week keurig geleverd.