100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Welke vloer bij een houten keuken?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Over een ding is vrijwel iedereen het eens. Hout zorgt voor een warme uitstraling in jouw woning, hoe je dit ook verwerkt. De kans is bijvoorbeeld groot dat je hebt gekozen voor een houten keuken. Maar dan komt de volgende vraag, welke vloer kies je hierbij? Er zijn allerlei soorten vloeren en elke vloer geeft weer een andere sfeer. Je wilt de juiste keuze maken want de keuken is vaak het hart van het huis. 

We bespreken hieronder verschillende mogelijkheden. Wanneer je je keuken gaat indelen en inrichten is het belangrijk om te weten welke vloeren nu eigenlijk geschikt zijn in de keuken. Het goede nieuws is dat alle soorten vloeren geplaatst kunnen worden in een keuken. Zowel houten vloeren, laminaat vloeren tot aan onze PVC vloeren.

Onze keuze

Houten vloer met een houten keuken

Een houten vloer leggen in een houten keuken is kan zeker. Hout op hout is een zeer krachtige tool wanneer hij goed wordt toegepast. Het zal er namelijk voor zorgen dat de ruimte een geheel wordt en in sommige gevallen ook groter lijkt! Dit is een van de redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Wel vergt een houten vloer veel onderhoud dit geldt zeker wanneer deze in de keuken ligt. Zorg ervoor dat wanneer er vocht of vuil op de vloer komt dit snel wordt schoongemaakt.


Ook is het belangrijk dat er goed gestofzuigd wordt zodat je met het lopen in de woonkamer en keuken geen krassen krijgt door vuile deeltjes die op de vloer gevallen zijn.Naast het reguliere onderhoud adviseren wij ook de vloer eens in de zoveel tijd goed te onderhouden met onderhoudsmiddelen, hierdoor kun je nog langer genieten van de houten vloer.

Belangrijk om te weten is dat een houten vloer goed moet worden behandeld voor gebruik maar ook af en toe tijdens gebruik. Dit zodat hij bestand is tegen vlekken en slijtage. De keuken is namelijk een van de ruimte waar over het algemeen veel gelopen wordt

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

PVC vloer met houten keuken

Een PVC vloer heeft vele voordelen die ook in de keuken goed van pas komen. Zo is een PVC vloer stijlvast, vuilafstotend en waterbestendig. Daarnaast kun je een PVC vloer in veel verschillende varianten krijgen. Zo heb je bijvoorbeeld vele replica’s van houtsoorten maar ook verschillende patronen of een betonlook PVC vloer. Een PVC vloer is erg geschikt en wordt vaak gekozen voor in de keuken. 

Een houten keuken kan bijvoorbeeld prachtig zijn met een beton look PVC vloer zoals je hiernaast ook ziet. Het geeft een ‘natuurlijke’ uitstraling waar velen naar op zoek zijn.

Laminaat vloer met houten keuken

Laminaat is tegenwoordig ook een zeer goede optie als keukenvloer mits het aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo is het belangrijk dat je kiest voor een laminaatvloer met hoge gebruiksklasse, de vloer goed schoon maakt en zal onderhouden en dat deze waterbestendig is. 

Vaak wordt gekozen de laminaatvloer in de gehele ruimte te leggen en door te trekken in de (open) keuken. Er wordt vaak gedacht dat een houtlook laminaatvloer niet samengaat met een houten keuken. Het tegendeel is echter waar! Hieronder een voorbeeld van een prachtig resultaat.

Liever onze vloeren in het echt bekijken? Bezoek dan een van onze vestigingen, daar helpen we je graag verder!

Kom je langs? Bezoek een van onze vestigingen!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging