Multiplank

Een multiplanken vloer wordt ook wel een duoplanken vloer genoemd. De multiplanken zijn opgebouwd uit berken multiplex, een zware soort multiplex met een groot aantal lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. Dit maakt de houten vloer zeer stabiel en sterk. Als kwaliteit en duurzaamheid uw prioriteiten zijn, is een multiplanken vloer zeer aan te raden. Een onbehandelde multiplanken vloer kunt u naar eigen smaak en wens laten afwerken. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal opties zoals de soort oppervlaktebehandeling of type randafwerking. Zo kunt u een houten vloer creëren die bij uw woonstijl past!

Bij Laminaat en Parket worden onbehandelde eiken multiplanken met de hand afgewerkt, puur vakmanschap! U bepaald de afwerking. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer te laten schaven, roken of borstelen. Wilt u een kleurafwerking met een matte of glanzende uitstraling? De mogelijkheden zijn eindeloos. Eiken multiplanken zijn sterk en stabiel. Wanneer u de houten vloer goed onderhoudt heeft u er jarenlang plezier van. De afwerking van de toplaag bepaalt grotendeels het soort onderhoud van een eiken multiplanken vloer. U kunt de vloer laten oliën, waxen of lakken. Lees meer over het onderhoud van parketvloeren en houten vloer via de link hieronder.  

Uit welke behandelingen en afwerkingen kan ik kiezen?

Onderhoud parketvloeren / houten vloeren

Multiplank is een innovatie op het gebied van houten vloeren. Multiplank is een vloer die bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is een beschermende toplaag van zeer hoogwaardig hardhout en de onderste laag van de multiplank bestaat uit berken multiplex. De twee lagen zijn met elkaar verlijmd en zorgen samen voor een zeer stevige en stabiele vloer, maar behouden het uiterlijk van een prachtige hardhouten vloer. 

Bekijk het aanbod van multiplank op LaminaatenParket.nl of bezoek een van onze filialen in Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht. 

Multiplank voordelen

Multiplank is een prachtige houten vloer soort met zeer veel voordelen, een unieke uitstraling en een echt karakter. Multiplank levert alle voordelen op van een houten vloer, maar is in verhouding vaak voordeliger dan een massieve houten vloer. 

Ook is multiplank geschikt voor vloerverwarming, heeft multiplank een lange levensduur en is ecologisch verantwoord. Dit komt omdat alleen het bovenste deel uit massief hardhout bestaat. 

Multiplank leggen

Multiplank kan gelegd worden zonder te verlijmen, maar het is wel belangrijk dat het goed gelegd wordt om er zo optimaal en lang mogelijk van te kunnen genieten. U kunt ook gebruik maken van onze Laminaat en Parket legservice, waarbij de multiplank gelegd wordt door echte experts. 

Wilt u gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice, of heeft u misschien andere vragen voor een van onze medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op via de chat op de website of breng een bezoek aan een van onze filialen in Amsterdam, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht. 

Voor meer informatie of vragen over voordelen, de verschillende bewerkingen of onze legservice kunt u contact opnemen met ons of kunt u langs komen in een van onze filialen in Amsterdam, Almere, Den Haag, Utrecht, Roelofarendsveen of Alkmaar.