Plak PVC

Dankzij de unieke voordelen zijn PVC vloeren de afgelopen jaren toegenomen in populariteit. De enige keuze die u nog moet maken: gaat u voor plak PVC of klik PVC? Wanneer u vloerverwarming wilt of uit veel soorten wilt kiezen, dan is de variant die verlijmd moet worden de beste optie. Laminaat & Parket heeft beide PVC vloeren in het assortiment. Deze pagina is geheel toegewijd aan ons assortiment plak PVC. Als u deze uitstekende vloer overweegt, neem dan de tijd om alles grondig te lezen en bekijken. Vervolgens kunt u direct de plak PVC vloer naar keuze online bestellen bij Laminaat & Parket!

Plak PVC - wat is het?

Het uitzoeken van een nieuwe vloer lijkt in eerste instantie heel simpel. Toch kan het uiteindelijk een lastige keuze zijn. Gaat uw voorkeur uit naar PVC vloeren? Dan profiteert u direct van diverse voordelen. Zo is een PVC vloer erg duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Daar blijft het echter niet bij. Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar. Denk hierbij aan variatie in kleur, structuur en tekening. Voordat u een vloer selecteert, is het goed om rekening te houden met de legwijze. Er zijn namelijk twee typen PVC vloeren: klik PVC en plak PVC. Kiest u voor de laatste optie? Dan plakt u simpelweg de vloer op de ondervloer. Omdat plak PVC de dunste vloer beschikbaar is, leent deze vloer zich uitstekend voor vloerverwarming. Laminaat & Parket heeft daarom diverse PVC vloeren die u moet plakken. Deze hebben wij speciaal voor u hieronder verzameld.

Alle vloeren met de afkorting “PVC” zijn gemaakt van polyvinylchloride. Dit is een veelgebruikt thermoplast dat zich uitstekend leent voor vloeren. In het assortiment PVC vloeren van Laminaat & Parket vindt u diverse varianten. U kunt bijvoorbeeld niet alleen een keuze maken op basis van kleur. De legwijze kan tevens een beslissende factor zijn. Wilt u de vloer leggen met een kliksysteem of kiest u liever voor een plak PVC vloer? Wat is plak PVC? Dit is een type vloer dat u direct op de originele vloer verlijmt. PVC is een zeer dun materiaal. Hierdoor is het belangrijk dat de ondervloer vooraf is geëgaliseerd. Daarna kunt u het plak PVC zo perfect mogelijk “vast plakken”.

Voordelen van PVC plak vloer

Weet u niet zeker welk type PVC vloer het beste aansluit bij uw situatie of wensen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de eventuele voordelen waarvan u profiteert als u kiest voor een PVC plak vloer. Laminaat & Parket deelt deze informatie maar al te graag met u! Zowel klik PVC als plak PVC is gemaakt van hetzelfde materiaal. Hierdoor ervaart u standaard bij beide opties de voordelen van een PVC vloer. Dit zijn de volgende eigenschappen:

  • De vloer is gemakkelijk schoon te maken.
  • U profiteert van het geluiddempende effect.
  • Een PVC vloer is waterbestendig en kan goed tegen vocht.
  • De vloer is niet te onderscheiden van houten vloeren of laminaat.
  • PVC is uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Verder verschilt plak PVC van de klik variant op een paar manieren. Zo is een PVC plak vloer de dunste optie waar u voor kunt kiezen. Dit werkt in uw voordeel als u graag vloerverwarming wilt of al heeft. De warmte wordt namelijk beter geleid, omdat de vloer direct in contact is met de warmte. Daarnaast is het mogelijk om een plak PVC vloer in alle richtingen te leggen. Het materiaal is namelijk erg flexibel.

Zelf plak PVC leggen of toch niet?

Het enige mogelijke minpunt van een PVC plak vloer is het feit dat u deze beter kan laten leggen door een deskundige. De reden hiervoor? Zoals eerder vermeld is het erg belangrijk dat de ondervloer egaal is voordat u plak PVC gaat leggen. Wanneer dit niet het geval is, dan zijn deze oneffenheden later zichtbaar. Dat komt omdat de plak PVC vloer zo dun is. U kunt het weliswaar zelf proberen. Toch adviseren wij van Laminaat & Parket om deze PVC vloer te laten leggen. Vooraf wordt dan de ondervloer professioneel geschuurd zodat deze geen oneffenheden meer bevat. Vervolgens zorgen de deskundige leggers ervoor dat de plak PVC vloer perfect wordt gelegd. Weet u niet wie u hiervoor kunt inschakelen? Laminaat & Parket heeft ook een eigen professionele legservice. Dat is wel zo handig als u zich echt nergens zorgen meer om wilt maken! Wilt u onze vloeren graag eens in het echt aanschouwen? Bezoek dan snel onze showrooms in Den Haag, Utrecht, Roelofarendsveen, Alkmaar, Almere, Haarlem en Amsterdam.