Planken

PVC 

PVC is een zeer bekend materiaal en wordt voor veel soorten producten gebruikt. Het is vooral zeer populair als materiaal voor vloeren. PVC is een kunststof wat zeer stabiel en sterk is. PVC vloeren hebben dan ook zeer veel voordelen en daarom is het zo geliefd. De vloeren zijn vochtbestendig, stabiel, eenvoudig te reinigen en te onderhouden en geluiddempend. 

Dankzij de huidige technieken zijn PVC vloeren bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. PVC vloeren zijn daarom uitermate geschikt als u opzoek bent naar een vloer met een prachtige houten uitstraling, maar de makkelijkste onderhoud en sterkste materiaal wilt. PVC vloeren zijn, door alle positieve kenmerken, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren, maar ook in commerciële ruimtes kunnen PVC vloeren zeer goed gebruikt worden. 

PVC planken

PVC vloeren kunt u in verschillende vormen verkrijgen. De meest voorkomende soorten PVC vloeren zijn gemaakt van planken. Planken zijn gemakkelijk te leggen en geven uw ruimte een prachtige uitstraling waardoor uw ruimte nog groter en ruimer lijkt. 

PVC planken kunnen verschillen per merk en soort. Een PVC plank bestaat meestal uit 4 lagen: 

1. Toplaag/beschermlaag

2. Tekening/motief

3. Kernlaag

4. Onderlaag 

Het motief geeft de kleur en uitstraling aan uw PVC planken. U heeft keuze uit verschillende kleuren en patronen. Als u een plank kiest kunt u kijken naar de verschillende tekeningen en kleuren die u mooi vind. Voor elke stijl is er een juiste plank te vinden. Een grove tekening zorgt voor een prachtige robuuste uitstraling en nagebootste leefsporen op het motief kunnen zorgen voor een prachtige authentieke en klassieke uitstraling. 

Ook de afmeting van de planken spelen mee in de uitstraling van uw vloer. Brede planken geven de illusie dat de ruimte nog groter en breder lijkt, terwijl dunne lange planken weer zorgen dat uw ruimte langer en smaller lijkt.

PVC legsystemen

Ook zijn er verschillende soorten planken van PVC. De PVC planken kunnen verschillen in kleur, soort, merk, maar ook in legsysteem. Zo zijn er PVC planken die u kunt vastlijmen, maar ook PVC planken met gemakkelijke kliksystemen worden steeds populairder. Elk legsysteem heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen.

Bent u benieuwd welk legsysteem en welke PVC plank bij u en uw ruimte past? Bezoek onze website voor het aanbod of neem contact op met een van onze medewerkers via de chatfunctie op LaminaatenParket.nl of via de telefoon. Ook kunt u zes dagen per week langskomen in een van onze showrooms in Amsterdam, EindhovenHaarlem, Almere, Alkmaar, Den Haag, Roelofarendsveen of Utrecht. Ook kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of kunt u uw vraag stellen via de chatfunctie op onze website.