Wax, olie en lak

Wax, olie en lak
Sorteer op:

Iedere vloer waarop geleefd wordt, krijgt te maken met slijtage. Maar met het juiste onderhoud gaat een vloer levenslang mee. Het is daarom noodzakelijk om de vloer eens in de zoveel tijd te bewerken met een wax, olie of lak. Afhankelijk van het soort vloer en de afwerking van de toplaag, kunt u bepalen welk product het best is.

Wij kunnen u hierin adviseren en de afwerking voor u in orde maken.

Vloer waxen

Een vloer waxen doet u met hardwax-olie. Dit is een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. De hardwax-olie wordt rechtstreeks op de onbehandelde vloer aangebracht met een hard-wax doek. Het voordeel van waxen is dat door de was die in de hardwax-olie zit, de poriën van de vloer helemaal gevuld worden.

Hardwax-olie is geschikt voor houten- en parketvloeren. Het is verstandig om na het waxen ongeveer twee tot drie keer per jaar onderhoudsolie aan te brengen. Na het waxen kunt u de vloer gewoon stofzuigen en dweilen.

Vloer oliën

Wanneer u de vloer gaat oliën is het verstandig om de vloer eerst te ontvetten en schuren. Herhaal het oliën net zo vaak tot de vloer egaal is. Zorg tijdens het oliën en drogen voor voldoende ventilatie en werk zorgvuldig en rustig. Laat na het oliën de vloer een aantal weken uitharden zodat het effect optimaal is.

Olie is met name geschikt voor houten vloeren en met name houten eiken vloeren. Ook een geoliede vloer moet ongeveer twee tot drie keer per jaar worden behandeld met onderhoudsolie. Na het oliën kan de voer eenvoudig worden schoongemaakt met voedende zeep.

Vloer lakken

Wanneer u de vloer gaat lakken, moet er eerst een grondlak worden aangebracht. Vervolgens moet de vloer twee keer worden afgelakt. Hierbij kun je kiezen voor een kleurloze, transparante of houtkleurige lak.

Lak is met name geschikt voor houten- en parketvloeren. Het voordeel van het lakken van de vloer is dat dit weinig tussentijds onderhoud vraagt. Ook is een gelakte vloer eenvoudig schoon te maken.

Onderhoudsproducten

Er zijn verschillende soorten onderhoudsproducten te vinden voor het afwerken en onderhouden van uw vloer. Hieronder vindt u drie veelgebruikte producten.

Osmo

Dit Duitse merk staat al jarenlang bekend om de goede kwaliteit. Het is ondertussen één van de grootste aanbieders op de markt in onderhoudsproducten. Voor het afwerken, reinigen, onderhouden of herstellen van een houten vloer heeft Osmo alles wat u nodig heeft.

Royl

Voor het behoud van een warme en natuurlijke uitstraling van uw vloer biedt dit merk een hoogwaardig en professioneel assortiment. De onderhoudsproducten zorgen voor een blijvende en mooie bescherming. Royl maakt gebruik van herwinbare ingrediënten, geproduceerd door de natuur.

Woca

Het assortiment van dit Deense merk bestaat uit producten voor zowel de professionele als de particuliere markt. Woca onderhoudsproducten staan bekend om de hoge kwaliteit en het perfecte behoud van de natuurlijke houtuitstraling.

Meer informatie over afwerken vloer

Wilt u meer informatie over het onderhouden of afwerken van uw vloer? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Ook kunt u altijd even bij ons langskomen in een van onze filialen in Amsterdam, Roelofarendsveen, Den Haag, Almere, Alkmaar en Utrecht.