100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Hongaarse punt: inspiratie voor de mooiste vloeren

24 april, 2023 · Houten vloeren
U hoort de term ‘Hongaarse punt’ vast wel eens voorbijkomen in uw zoektocht naar een nieuwe vloer. Want waar de visgraat vloer inmiddels een welbekend patroon is, wordt de vraag naar de Hongaarse punt vloer steeds groter. Perfect voor interieurliefhebbers die een bijzondere vloer met high-end uitstraling willen voor hun woning. In deze blog geven wij u graag inspiratie voor uw eigen Hongaarse punt vloer. 

Geschiedenis Hongaarse punt

We kennen de Hongaarse punt uit het zeventiende-eeuwse tijdperk van Lodewijk XIV, deze vloer werd veelal in kastelen gelegd. Later in de twintigste eeuw werd de vloer weer veel bij de rijke Parijzenaren thuis gelegd, u zult de Hongaarse punt dan ook veelvuldig terugzien in hedendaagse Parijse appartementen.

Prijzen Hongaarse punt

Vroeger was het al de favoriete vloer onder de welgestelde bevolkingslagen en ook vandaag de dag is het een klassieke favoriet voor mensen met een fijn budget. Het legpatroon van de Hongaarse punt en de techniek waarmee deze geplaatst wordt, vergt namelijk meer manuren dan een traditionele plankenvloer of een strokenparket. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om uw Hongaarse punt parket door een absolute vakman te laten leggen. Ons team bevat gespecialiseerde vakmannen die u graag voorzien van een perfect gelegde Hongaarse punt vloer. Het is ook goed om te weten dat er voor ieder budget wat wils is: u kunt een Hongaarse punt vloer zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt.

Hongaarse punt

[ELMTL-0006] Elemental Dryback Chevron (Iconic Oak Constance)
Elemental Dryback Chevron
Vanaf € 44,95 per m2 44.95
[ELMTL-0005] Elemental Dryback Chevron (Iconic Oak Albano)
Elemental Dryback Chevron
Vanaf € 44,95 per m2 44.95
[ELMTL-0004] Elemental Dryback Chevron (Iconic Oak Bolsena)
Elemental Dryback Chevron
Vanaf € 44,95 per m2 44.95
[ELMTL-0003] Elemental Dryback Chevron (Iconic Oak Prespa)
Elemental Dryback Chevron
Vanaf € 44,95 per m2 44.95
[ELMTL-0002] Elemental Dryback Chevron (Iconic Oak Como)
Elemental Dryback Chevron
Vanaf € 44,95 per m2 44.95
[TRDX-10-00004] Therdex Chevron (6543)
Therdex Chevron
Vanaf € 49,95 per m2 49.95
[TRDX-10-00003] Therdex Chevron (6542)
Therdex Chevron
Vanaf € 49,95 per m2 49.95
[TRDX-10-00002] Therdex Chevron (6541)
Therdex Chevron
Vanaf € 49,95 per m2 49.95
<
>

Verschil visgraat en Hongaarse punt

Ze lijken op het eerste oog veel op elkaar, maar de uitstraling van de Hongaarse punt is toch echt erg verschillend van de visgraat vloer. Waar bij visgraat de planken samen de vorm van een rechthoek hebben, vormt de Hongaarse punt een parallellogram. Het geheel krijgt daardoor een symmetrische uitstraling die afhankelijk van de lichtinval het effect kan geven van twee kleuren. Door deze strakke look, past de Hongaarse punt heel goed in zowel klassieke als moderne interieurs. 

Afmetingen Hongaarse punt

Bij het kiezen van een Hongaarse punt parketvloer, is het goed om te weten dat u de afmetingen van de vloerdelen kunt aanpassen aan de totale oppervlakte. De afmetingen van de lamellen zijn namelijk niet gedefinieerd. Hierdoor kunt u de totale vloer perfect in uw woonruimte laten passen.

Hongaarse punt stroken

Let u verder vooral ook op de look & feel van de vloer: doordat u de lengtes en de breedtes van de stroken zelf kunt bepalen, heeft u een directe invloed op het eindresultaat. Kies bijvoorbeeld korte, smalle stroken voor een nette uitstraling of maak juist gebruik van lange, brede stroken voor een rustiek gevoel.

Hongaarse punt zelf samenstellen

Indien u kiest voor een houten vloer met Hongaarse punt patroon, heeft u de look & feel van uw vloer compleet zelf in de hand. Van de afmetingen tot de stroken en de mogelijkheid tot het kiezen voor een band, bies of beide opties. Maar u bepaalt ook zelf hoe de vloer wordt afgewerkt. Kiest u bijvoorbeeld voor een White Wash of een Naturel Gelakte vloer? Of wilt u de vloer laten roken voor een antiek effect? U stelt uw vloer altijd helemaal zelf samen! Ons team staat u graag bij. 

Meer informatie over Hongaarse punt

Wilt u meer informatie ontvangen rondom de Hongaarse punt vloer? Of heeft u behoefte aan advies voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Komt u liever even langs? U bent van harte welkom in één van onze showrooms.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging