100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend
Breed

Bekijk ons assortiment aan breed laminaat!

Lees meer...

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
Floors Laminaat 012
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 007
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 008
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 004
Vanaf € 22,50 per m2 22.5 EUR
Floors Laminaat 005
Vanaf € 22,50 per m2 22.5 EUR
Floors Laminaat 013
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 003
Vanaf € 22,50 per m2 22.5 EUR
Floors Laminaat 011
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 009
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 006
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 010
Vanaf € 25,50 per m2 25.5 EUR
Floors Laminaat 001
Vanaf € 22,50 per m2 22.5 EUR
Floors Laminaat 002
Vanaf € 22,50 per m2 22.5 EUR
Royal XL V2 106 Mount Everest
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 017 Valluga
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 902 Karwendel
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 4935 Bellavista
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 4926 Sella
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 491 Wallis
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 328 Monte Rosa
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR
Royal XL V2 946 Annapurna
Vanaf € 24,75 per m2 24.75 EUR

Breed laminaat kopen

Ons breed laminaat met extra brede planken is speciaal ontworpen om uw ruimte te accentueren en een gevoel van openheid te creëren. Of u nu een modern, klassiek of industrieel interieur heeft, wij hebben voor elk wat wils. Met de toevoeging van een V-groef wordt de authentieke uitstraling van echt hout benadrukt, terwijl het formaat van de planken zorgt voor een evenwichtig en harmonieus geheel.

Laminaat extra breed creëert een ruimtelijk effect in jouw interieur en geeft je vloer een unieke uitstraling. Kies uit diverse kleuren, structuren en houttekeningen voor de perfecte match met uw interieurstijl.  In ons assortiment heb je extra brede laminaat planken, deze bredere planken worden ook xxl laminaat genoemd.

Wat is breed laminaat?

Breed laminaat verwijst naar laminaatvloeren met planken die breder zijn dan de standaard breedte. Deze extra brede planken kunnen variëren in breedte, maar ze zijn typisch breder dan de traditionele laminaatplanken. Breed laminaat wordt vaak gekozen om een ruimtelijke uitstraling te creëren in een kamer.

Voorheen was het gebruikelijk dat laminaatvloeren planken hadden met een standaardbreedte van ongeveer 19 centimeter. Maar tegenwoordig is er veel variatie. Laminaat is nu verkrijgbaar in diverse formaten verschillende kleuren, waarbij niet alleen de breedte, maar ook de lengte kan variëren. Bij LaminaatenParket.nl bijvoorbeeld, kunt u laminaat vinden met een minimale breedte van ongeveer 8 centimeter tot een maximale breedte van 243 centimeter, en alles daar tussenin. Smal laminaat wordt vaak gebruikt voor visgraat vloeren, terwijl het extra brede laminaat duidelijk wordt aangeduid als xxl laminaat in de naam. Deze variatie biedt meer flexibiliteit bij het kiezen van de perfecte vloer voor uw ruimte.

De voordelen van extra breed laminaat kopen

Er zijn tal van voordelen te noemen wanneer je overweegt extra breed laminaat te kopen. Allereerst zorgt het ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Extra breed laminaat staat namelijk gelijk aan een ruimtelijk ogende ruimte, volgens de vuistregel: hoe breder de plank, hoe groter de perceptie van ruimte. Hoewel dit effect ook op andere manieren kan worden bereikt, biedt extra breed laminaat een onmiddellijke oplossing.

Een tweede voordeel van extra breed laminaat is de efficiëntie bij installatie. Omdat er minder grotere planken nodig zijn voor dezelfde oppervlakte, bespaart u niet alleen geld maar ook tijd tijdens het legproces. Dit kan vooral voordelig zijn voor doe-het-zelvers die hun eigen vloer leggen.

Het laatste voordeel dat we willen benadrukken, is de mogelijkheid om een authentieke echte houten vloer uitstraling te creëren met laminaat met brede planken. Door zorgvuldig te letten op de houttekening en de aanwezigheid van een V-groef in de planken, kunt u een vloer realiseren die de uitstraling van echt hout benadert. Bij Laminaat & Parket adviseren we dan ook om aandacht te besteden aan deze aspecten bij het maken van uw keuze.

Is breed laminaat duurder dan standaard laminaat?

Veel mensen vragen zich af of brede planken duurder zijn dan standaard laminaat. Het antwoord op deze vraag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kan breed laminaat duurder zijn dan standaard laminaat, maar dit hangt af van verschillende aspecten, zoals de kwaliteit van het laminaat, het merk, de specifieke kenmerken en de leverancier.

Kan breed laminaat worden gebruikt in vochtige ruimtes?

Over het algemeen wordt het niet aanbevolen om laminaat te gebruiken in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens, inclusief breed laminaat. Laminaat is gevoelig voor water en vocht, wat kan leiden tot schade zoals kromtrekken, uitzetten of zelfs beschadiging van de vloer. In vochtige omgeving is het beter om te kiezen voor vloermaterialen die beter bestand zijn tegen water, zoals keramische tegels, vinyl of speciaal ontworpen waterbestendig laminaat.

Er zijn wel laminaatvarianten op de markt die beweren waterbestendig laminaat te zijn, maar het is nog steeds raadzaam om voorzichtig te zijn en ze niet bloot te stellen aan vocht. Zelfs waterbestendig type laminaatvloer kan na verloop van tijd schade ondervinden als het niet correct wordt geïnstalleerd of onderhouden.

Als u toch de uitstraling van laminaat wilt in uw badkamer of keuken, kunt u overwegen om laminaat te gebruiken in aangrenzende ruimtes en een waterbestendig alternatief te kiezen voor de vochtige ruimtes zelf. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een vloerspecialist om de beste opties te bespreken die voldoen aan uw behoeften en omstandigheden.

Brede laminaatvloer leggen of uitbesteden?

Overweeg je breed of extra breed laminaat te leggen, maar twijfel je of je dit zelf wilt doen of wilt uitbesteden? Het leggen van extra breed laminaat kopen kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet veel ervaring hebt met klussen. Hoewel veel doe-het-zelvers de voorkeur geven aan zelf leggen, is het belangrijk om te erkennen dat het niet voor iedereen geschikt is. Het vereist nauwkeurigheid bij het plaatsen van de planken, rekening houdend met de ruimte tussen de vloer, obstakels en de muren, vooral omdat het namelijk bredere planken zijn.

Als klussen niet jouw sterkste punt is of als je simpelweg geen tijd hebt, biedt Laminaat & Parket een professionele legservice aan. Onze ervaren vakmensen kunnen niet alleen breed laminaat leggen, maar zorgen ook voor een volledige installatie, inclusief het passen van plinten en eventuele afwerkingen van de vloer.

Heb je vragen over breed laminaat of wil je onze vloeren in persoon zien en voelen? Je bent van harte welkom in een van onze vestigingen. Daarnaast staat onze klantenservice altijd klaar om je te helpen via live support. We zijn er om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de juiste vloer keuze!

Goedkoop extra breed laminaat

Bij LaminaatenParket.nl vind je betaalbaar breed laminaat dat past bij diverse budgetten. Met een uitgebreid assortiment van verschillende afwerkingen, biedt de website een ruime selectie van voordelige opties voor wie op zoek is naar brede vloeren. Of je nu op zoek bent naar breed laminaat of extra breed laminaat, LaminaatenParket.nl heeft de scherpste prijzen die aan je behoeften en voorkeuren voldoen. Valt de vloeren die je ziet toch niet in jouw prijsklassen? Neem dan een kijkje in onze outlet.

Bestel jouw breed laminaatvloer bij LaminaatenParket.nl 

Het kopen van jouw nieuwe laminaat vloer doe je bij LaminaatenParket.nl. Op onze website vind je een ruim assortiment breed laminaat, zodat je moeiteloos het perfecte type vloer voor jouw interieur kunt kiezen.

Vergeet niet om ook direct aanvullende benodigdheden te bestellen. Zo ben je in één keer klaar om jouw vloer te installeren en te genieten van een prachtige breed laminaat vloer in jouw woning. Wil je liever toch smallere planken? Bekijk dan onze laminaat vloeren.

Bij LaminaatenParket.nl staat niet alleen de kwaliteit van onze producten voorop, maar ook jouw gemak. Daarom streven wij naar een snelle levering, zodat je binnen de kortste keren kunt genieten van jouw nieuwe vloer.