100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Hoe zorg je voor ruimtelijk effect met je vloer? 4 tips!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Een vloer is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je ruimte, het bepaalt de uiteindelijke sfeer. De legrichting, breedte en kleur hebben o.a. invloed op het optisch effect van je ruimte. Hieronder lees je een aantal tips die de aanschaf van jouw vloer makkelijker zullen maken.

De juiste legrichting voor jouw ruimte

De richting waarin je jouw vloer legt zal bepalend zijn in het optisch effect van je ruimte. Je kunt de legrichting goed gebruiken om te beïnvloeden hoe lang of breed je ruimte lijkt. Wil je een kamer langer laten lijken? Leg de planken of tegels dan in de lengte, dit zorgt voor het optische effect van een smallere, langere ruimte. Heb je een smalle of kleine ruimte en wil je deze juist breder laten lijken? Leg dan de planken of tegels in de breedte. Houdt er wel rekening mee dat je voor deze legrichting meer zult moeten snijden, waardoor je meer planken nodig hebt.

Gebruik maken van plinten

Plinten zorgen niet alleen voor de afwerking van de vloer, ze zijn ook belangrijk voor de overgang van de vloer naar de muur. Hierbij speelt de kleurencombinatie een grote rol in het optisch effect. Als je kiest voor plinten met de kleur van de muur, of andere kleuren, valt de vloer kleiner uit. Als je kiest voor plinten in de kleur van de vloer, dan lijkt je vloer groter te worden. Het is dus maar net wat je wilt.

Maak gebruik van lichte kleuren

Deze tip geldt niet alleen voor de vloer. Lichte kleuren zorgen ervoor dat het licht dat binnenkomt weerkaatst wordt in de ruimte. Zo heb je een ruimte die direct al weer een stuk groter lijkt. Heb je dus een kleinere kamer of ruimte die je graag optisch groter wilt laten lijken? Ga dan voor een lichte vloer kleur, zoals licht eiken. Een lichte vloer is daarnaast erg divers en goed te combineren met bijna elke inrichting of interieur. Hoewel vuil snel zichtbaar is op lichte vloeren, is dat met het onderhoudsvriendelijke laminaat geen probleem. Klik hier voor al onze lichte laminaatvloeren.

Kies voor een V-groef

Sommige laminaatvloeren beschikken over een zogeheten V-groef. Je kunt een plank met V-groef gemakkelijk herkennen door een V-vormige naad langs de randen. Je hebt laminaat met 2-zijdige V-groef of 4-zijdige V-groef. Het ruimtelijk effect hangt af van aan welke zijde de V-groef zit. Een V-groef rondom maakt een ruimte in zowel de lengte als breedte ruimer. Zit de V-groef aan de langste zijde, maakt dit de ruimte langer. Als de V-groef aan de kopse kant zit maakt dit de ruimte alleen breder. Meer informatie over de V-groef lees je hier.

Tips en advies

Als het goed is heb je nu een idee van hoe je het beste ruimtelijk effect in je vloer kunt krijgen. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Shop plinten
Bekijk het aanbod

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging