100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Waterbestendig laminaat: dit moet je weten!

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Zoek je naar een laminaat vloer voor in vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer? Neem dan eens een kijkje naar waterbestendig laminaat. Dit laminaat is inmiddels verkrijgbaar in diverse decoren en ideaal bij vochtigere ruimtes. Alles over waterbestendig laminaat lees je in dit artikel! 

Wat is waterbestendig laminaat?

Waterbestendig laminaat, watervast laminaat of waterdicht laminaat zijn verschillende namen voor hetzelfde product. Het ziet er uit als een heel normale laminaatvloer en het verschil is dan ook niet direct te zien. Wat het laminaat waterbestendig maakt is de speciale coating op de naad van de planken. Deze waterbestendige coating is hard, sterk en beschermt de laminaatvloer tevens tegen vuil.

Dankzij deze speciale coating kan er geen water door de vloer dringen en is waterbestendig laminaat te plaatsen in vochtige ruimtes. Aanbieders van waterbestendig laminaat zijn onder andere Quick Step en Berry Alloc. Zij hebben beide een collectie die over zo een speciale waterafstotende laag beschikken.

Voordelen van waterbestendig laminaat

Het grote voordeel is natuurlijk dat je een watervaste laminaatvloer door je gehele woning kunt leggen, mits dit gecombineerd wordt met een geschikte ondervloer. Zo hoef je geen onderscheid meer te maken tussen de vloerbedekking in droge en vochtige ruimtes. Dezelfde soort vloer in je woning creëert tevens ook eenheid en straalt meer rust uit. Daarnaast biedt waterbestendig laminaat alle gemakken van een laminaatvloer, eenvoudig in onderhoud, goed zelf te leggen en verkrijgbaar in diverse soorten en decoren.

Nadelen van waterbestendig laminaat

Het nadeel van waterbestendige laminaatvloeren is dat ze vaak wel iets duurder zijn dan reguliere laminaatvloeren. Daarnaast is het aanbod het tweede nadeel van een waterbestendige laminaatvloer. Het overgrote deel aan laminaatvloeren is niet watervast. Het gaat vaak om enkele series van merken die volledig waterdicht zijn. Je bent dus gebonden aan een iets beperkter aanbod.

Tips en advies

Als het goed is heb je nu een helder idee van wat waterbestendig laminaat is en of het iets voor jou is of niet. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Bekijk al onze laminaat vloeren! Zie direct ons gehele assortiment

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging