Wij zijn momenteel gesloten
4x de beste woontrends voor 2022

4x de beste woontrends voor 2022

04 Maart 2022 • Hoofdcategorie

We zijn nu al ruim 3 maanden in 2022, naast de vloerentrends zijn er natuurlijk ook elk jaar woontrends! In tegenstelling tot trends op het gebied van vloeren zijn woontrends vaak niet van lange duur en daarnaast ook gevoelig voor veranderingen. Dat is natuurlijk geen probleem voor ons! Wij geven jou 4 van onze favoriete woontrends voor 2022. Lees snel verder!

 

Natuurlijke kleuren en tinten

Het is nu wel duidelijk dat we in 2022 massaal kiezen voor natuurlijke kleuren en tinten in onze woningen. Van vloeren tot interieuren, dit is een trend die we nog lang zullen zien. De natuurlijke kleuren zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs! Maar hoe kunnen we deze interieurtrend toepassen? Natuurlijk kun je zeer eenvoudig beginnen met het plaatsen van groene planten in je ruimtes of deze te plaatsen op een plank aan de muur. 

8841 Landhausdielen Almfeuer Ambiente 01 scr 1

Natuurlijk kun je ook groots denken en kiezen voor een houten vloer! Deze vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en door te kiezen voor een lichte houten vloer, geef je jouw woning een perfecte basis voor een interieur met natuurlijke kleuren en tinten.

 

Duurzame materialen

Houten vloeren zijn dus gemaakt van duurzame materialen, wat ook direct onze volgende woontrend is voor 2022! Duurzaam leven wordt steeds belangrijker voor veel huishoudens. Daarom helpen wij je graag bij het maken van een duurzame keuze, te beginnen bij de vloer. Een goede houten of parketvloer is meermaals te schuren, om de vloer mooi te houden en te voorzien van een nieuwe look. Zo kan je vloer wel een gezinsleven lang mee gaan! Houten vloeren zijn niet voor niets de meest duurzame vloeren die er zijn. 

8748 HD400 naturgeoelt Makro 01 scr

Vintage

Vintage is een trend die weer helemaal in is! Dit zie je steeds vaker gebeuren, dat oude trends weer terugkeren in de toekomst. Het creëren van een vintage-look is weer helemaal populair in interieurdesign. Hoe kun jij in jouw woning een vintage look creëren? Simpel! Kies voor een rustieke vloer, zoals een met een verouderde, geoliede of gerookte look. Combineer dit met bijvoorbeeld vintage meubels als banken, kasten of bijzettafels en je zult zien dat je al snel een prachtig vintage interieur hebt.

 

Multifunctionele ruimtes

Met name door de afgelopen tijd hebben veel mensen geleerd dat thuis niet alleen als plek hoeft te dienen waar we onszelf na een lange dag op werk terug kunnen trekken en te ontspannen. Zo hebben veel mensen hun thuiswerkplek ingericht in een al bestaande kamer. Dit is iets dat we ook steeds meer terug zien sinds de pandemie waarvan wij denken dat dit een woontrend is voor 2022.

 

 

 

Dit waren onze favoriete woontrends voor 2022. Met deze trends kun je je woning helemaal inrichten op de trends van dit jaar! Meer advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij één van onze showrooms.

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Tips bij het kiezen van een visgraat vloer
11 Maart 2022 • Hoofdcategorie
4x de beste woontrends voor 2022
04 Maart 2022 • Hoofdcategorie
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?
25 Februari 2022 • Laminaat vloeren