100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Alles over watervast laminaat

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Laminaat vloeren kennen al veel voordelen. Ze hebben de uitstraling van een houten of tegelvloer, zijn makkelijk in onderhoud en hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Watervast laminaat doet daar nog een schepje bovenop, want hiermee is uw laminaatvloer ook nog eens waterdicht! Zo is jouw vloer beter bestand tegen vocht en gaat deze langer mee.

Waarom waterdicht laminaat kopen?

Voordelen waterdicht laminaat:

Waterdicht laminaat is voorzien van een speciale toplaag die de vloer beschermt tegen water en voorkomt dat er vocht in de planken trekt. Deze coating is gemaakt van kunsthars en zit ook op de naad en het kliksysteem van de kliklaminaat vloeren. Bovendien werkt deze coating als anti-slip beschermt het de vloer tegen vuil. Zo blijft de vloer langer mooi en in een goede staat.

Een ander groot voordeel van waterdicht laminaat is dat je deze kunt doorleggen door heel jouw huis. Zo kun je in de hal het normale laminaat leggen en dit door laten lopen in de badkamer met de waterdichte variant. Zo creëer je een mooi geheel in de woning. Voor extra comfort kun je de watervaste laminaatvloer ook combineren met vloerverwarming.

Nadelen waterdicht laminaat

Een nadeel van waterdicht laminaat is dat deze iets duurder is dan normaal laminaat. Maar je krijgt dan ook waar voor je geld. Want naast de extra bescherming hebben de waterdichte laminaat vloeren ook een mooie uitstraling. Zo kun je jarenlang genieten van een prachtige vloer. Daarnaast is het aanbod van volledig waterdicht laminaat iets beperkter, maar je kunt uiteraard nog kiezen uit verschillende topmerken.

Watervaste laminaatvloer leggen

Watervast laminaat is in elke ruimte handig, maar zeker in vochtige ruimtes zoals de badkamer is het een geweldige uitkomst. Zo ben je in de keuze van een badkamervloer niet beperkt tot tegels maar kun je ook uit de designs van laminaatvloeren kiezen. 

De waterbestendige laminaatvloeren kunnen worden gelegd met een kliksysteem of ze kunnen worden gelijmd. Het kliksysteem zorgt ervoor dat het leggen van de vloer een eenvoudige klus is. Daarnaast kun je de vloer ook gemakkelijk weer weghalen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. 

Belangrijk bij het kliklaminaat is om deze goed in elkaar te klikken. Alleen dan is de vloer echt waterdicht. Ook is een geschikte ondervloer noodzakelijk. Deze moet voordat je de vloer gaat leggen geëgaliseerd worden.

Het plakken van een laminaatvloer kent zeker voor de badkamer ook een groot voordeel. Je kan de laminaatplanken namelijk ook tegen de muur plakken. 

Zo zijn de muren ook beschermd tegen vocht en kun je prachtige designs creëren in de badkamer. Combineer bijvoorbeeld een laminaatvloer met een houtlook met tegel laminaat voor aan de muur.

Een greep uit onze top laminaat merken:

Berry Alloc
Kronotex
Meister
Parador
Saffier

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Tip: Het leggen van waterbestendig laminaat kun je laten doen met de vakkundige legservice van LaminaatenParket.nl. Zo ben je verzekerd van een goed gelegde vloer die 100% waterdicht is!

PVC, laminaat waterdicht maken?

Heb je al een laminaat vloer en wil je deze waterdicht maken? Dit kun je doen met een watervaste lijm. Toch raden wij aan om een nieuwe PVC, laminaat vloer te leggen die waterdicht is. Zo bent u verzekerd van een waterbestendige vloer mét een mooie afwerking. Bij LaminaatenParket.nl hebben we ruime keuze aan waterbestendige PVC laminaat vloeren. In een van onze showrooms kunt u het aanbod aan waterdicht laminaat bekijken. Wij bieden voor waterdicht laminaat de merken Quick Step en Berry Alloc aan. 

U kunt in onze winkels ook al uw vragen stellen over het waterdichte laminaat. Onze medewerkers geven u graag advies en helpen u bij het kiezen van uw nieuwe vloer.

Onze keuze

[1744355] Basic 600 (Eiken Valere Parelgrijs Gekalkt)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1744354] Basic 600 (Eiken Valere Donker Gekalkt x)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1744351] Basic 600 (Eiken Prestige Natuur)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1744353] Basic 600 (Eiken Nova Licht Gekalkt)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1744352] Basic 600 (Eiken Nova Gekalkt)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1593830] Basic 600 (Eiken Montana Gekalkt Nat. Structuur Landh.Mini.Ka)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1744356] Basic 600 (Eiken Mistral grijs)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
[1593842] Basic 600 (Eiken Lichtgrijs Zijdemat.Struc Landh.Mini.Kant)
Basic 600
Vanaf € 21,00 per m2 21.0
<
>

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging