100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Hongaarse Punt of Visgraat vloer?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Visgraat parketvloeren, visgraat pvc en visgraat laminaat, de visgraatvloer is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal. Dit geld ook voor de Hongaarse Punt. Deze manier van leggen kan met zowel pvc, laminaat als parket.

Links: Visgraat, Rechts: Hongaarse Punt

Wat is een Visgraat vloer?

Bij een Visgraat vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, zodat er een visgraatmotief ontstaat. Deze klassieke vorm was vroeger exclusief voor de herenhuizen. Een visgraat vloer straalt dan ook klasse en luxe uit.

Wat is een Hongaarse Punt vloer?

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, de Hongaarse Punt vloer. Deze vloer lijkt op een visgraat vloer maar is net anders. De vloer heeft een luxe imago en past zowel in een klassiek als eigentijds interieur. Doordat u de vloer kunt afwerken zoals u wilt, past deze in elk interieur.

Bij een Hongaarse Punt vloer worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst, zodat er een Hongaars Puntmotief ofwel ‘sergeantstreep’ ontstaat. Aan de ene kant is de Hongaarse Punt vloer een klassieke vloer met een scherp randje en aan de andere kant is het een moderne verrijking van je woning. De Hongaarse Punt vloer werd vroeger alleen gelegd in herenhuizen en straalt daarom nog steeds klasse en luxe uit. Een Hongaarse Punt parketvloer heeft overeenkomsten met de houten visgraat vloer. Echter zijn er ook een aantal verschillen.


Links: 60° graden Hongaarse Punt, Rechts: 45° graden Hongaarse Punt

Wat is het verschil tussen een visgraat vloer en een Hogaarse punt?

Het verschil tussen een Hongaarse Punt vloer en een visgraat vloer zit in de groeven en belijning. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs. Dit komt door de manier waarop de planken zijn gelegd. Bij een visgraat vloer worden de delen onder een hoek van 90 graden gelegd en ligt de hoofdzijde tegen de lange zijde van de plank ernaast. Bent u benieuwd naar de prijzen van onze visgraat vloeren? Dan kunt u deze hier vinden.

Tip: Met een visgraat multiplank is het niet mogelijk dat de vloer gaat schuiven, dit is met een ‘normale’ houten visgraat vloer wel mogelijk.

Bij de Hongaarse Punt vloer liggen de planken onder een hoek van 45 of 60 graden. Hierbij sluit het bovenste deel van de planken op elkaar aan. Daarnaast heeft een Hongaarse Punt parketvloer een strakkere belijning dan een visgraat parketvloer, doordat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn. Hier kunt u de prijzen van onze Hongaarse Punt vloeren vinden.

Nog steeds is er een grote vraag naar visgraat parketvloeren ofwel visgraat houten vloeren maar we zien ook dat visgraat pvc en visgraat laminaat een groeiende trend is. De visgraat PVC en visgraat laminaat is een goedkopere oplossing indien u niet het budget heeft om een visgraat houten vloer aan te schaffen. Wij leveren alle drie de soorten visgraat en Hongaarse Punt.

Onze keuze

Visgraat of Hongaarse Punt laten leggen

Het leggen van een Visgraat of een Hongaarse Punt vloer vraagt om precisiewerk en nauwkeurigheid. Laminaat en Parket heeft een groot netwerk met voor iedere klus een specialist. Bij ons bent u er zeker van dat uw Visgraat of Hongaarse Punt vakkundig en voordelig wordt gelegd.Lees hier meer over de mogelijkheden in afwerking voor houten vloeren.

Geheel uw eigen vloer samenstellen!

Wilt u een exclusieve Visgraat of Hongaarse punt vloer geheel naar uw eigen smaak? Dat kan! U bepaalt dan zelf hoe de vloer wordt afgewerkt. Denk hier bijvoorbeeld aan een White Wash Eiken Visgraat of een Naturel gelakte Hongaarse Punt vloer. U kunt ook kiezen om de vloer te laten roken, voor een verouderd effect. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om voor een band, bies of beiden te kiezen.


Langskomen in de showroom

Wilt u een aantal voorbeelden van Hongaarse Punt parketvloeren bekijken of heeft u behoefte aan meer informatie? Kom dan gerust bij ons langs in een van de showrooms. Heeft u vragen over Hongaarse Punt of over een andere vloer? Dan kunt u natuurlijk altijd bellen of een e-mail sturen. U bent van harte welkom!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging