100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Houten vloer met brede planken: 6 voorbeelden

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Er zijn weinig dingen mooier dan een echte houten vloer. Echt hout geeft elke ruimte automatisch extra karakter. Bovendien zijn er veel soorten hout om uit te kiezen, er is dus altijd wel een houten vloer te vinden die in uw huis past. In deze blog geven we 6 mooie voorbeelden van houten vloeren met brede planken. U zult zien dat houten vloeren in veel soorten komen en in veel verschillende interieurs passen.

1. Hout in de keuken

Veel mensen twijfelen of ze een houten vloer in de keuken moeten leggen, maar dit voorbeeld bewijst dat de resultaten prachtig kunnen zijn. Het klopt dat er enkele zaken zijn om rekening mee te houden als u een houten vloer in uw keuken wilt leggen. Houten planken zijn nu eenmaal kwetsbaarder voor vocht en temperatuurverschillen dan andere vloeren. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om een houten vloer in de keuken te hebben. Gelukkig maar, want zoals u ziet past het perfect bij een moderne inrichting met nieuwe keuken.

2. Doorlopende vloer

In het tweede voorbeeld worden de brede, houten planken gebruikt om het huis groter te laten lijken. Dit is al een wat ouder huis, en vaak zijn dit soort huizen opgedeeld in verschillende kamers. Waar keuken, woonkamer en eetkamer tegenwoordig allemaal in dezelfde ruimte zijn, was dit vroeger wel anders. In dit voorbeeld voelt het toch alsof er een eenheid tussen de ruimtes is, wat komt door de doorlopende vloer. Behalve dat houten vloeren mooi zijn, kunnen ze dus ook heel praktisch gebruikt worden. Een goede match met oude huizen zijn eiken planken. Doordat dit een massief houten vloer is geeft dit een gezellige en knusse uitstraling.

3. Onopvallend hout

Een vloer hoeft niet altijd de aandacht te trekken. In dit voorbeeld is de houten vloer tamelijk onopvallend. Hierdoor vallen de accenten zoals de gouden lampen eerder op. Daarnaast is de tafel in deze ruimte ook van hout gemaakt. In combinatie met een opvallende houten vloer zouden deze niet optimaal tot hun recht komen.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

4. Een natuurlijke uitstraling

Hout is een puur natuurproduct, en dat mag u best laten zien. In dit voorbeeld zien we dat de inrichting heel natuurlijk is. Het huis is gevuld met grote planten, groentinten en stof. De houten vloer vult deze natuurlijke inrichting perfect aan. Deze planken hebben een mooi patroon en zijn redelijk licht, waardoor de kamer niet te donker wordt. Daarnaast creëert de vloer een duidelijke scheidingslijn tussen de woonkamer en de eetkamer in de achtergrond.

5. Lichte houten vloer

De vorige houten vloer was al licht, maar deze vloer spant duidelijk de kroon. Het lichte hout vormt een fris geheel met de andere houten meubels in deze werkkamer. Bijna alles is gemaakt van wit of licht hout, toch voelt de kamer niet saai of vlak aan. Dat komt door de kleurrijke elementen en donkere muur die in sterk contrast staan met de rest van de inrichting. Ook de bloemen op tafel vallen door al het lichte hout extra op.

6. Houten vloeren in klassieke interieurs

In dit laatste voorbeeld zien we een klassiek interieur in een echt herenhuis. Zoals u kunt zien zijn er veel details verwerkt in de decoratie en de muur. Het is dan ook maar goed dat hier is gekozen voor een relatief rustige kleur hout. Ten eerste vullen deze planken de natuurlijke kleur op de muur aan, en ten tweede zorgt het ervoor dat het geheel rustig oogt. De zichtbare groeven tussen de planken zorgen er echter voor dat de vloer niet saai wordt.


Houten vloeren kopen

Zoals u heeft kunnen zien kunt u met houten vloeren alle kanten op. Of u nu een opvallende of onopvallende, een donkere of lichte vloer wilt, brede houten planken kunnen elk interieur prachtig aanvullen. Wilt u ook zo’n prachtige houten vloer in huis? Kijk dan eens in de webshop van LaminaatenParket.nl. Wij begrijpen dat er niks mooier is dan een echte houten vloer en hebben dan ook een uitgebreid assortiment. Wij leveren door heel Nederland en uiteraard kunt u de brede houten planken komen bezichtigen in een van onze showrooms

Mocht u buiten een houten vloer ook inspiratie zoeken voor raambekleding of komt u er niet uit qua kleurencombinaties. Neem dan gerust een kijkje in onze winkels hier geven wij u tips om een thuis te creëren.


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging