100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Voor- en nadelen van een tweedehands vloer via Marktplaats

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Een echte houten vloer kan een flinke investering zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat er mensen zijn die kiezen voor een tweedehands houten vloer van bijvoorbeeld Marktplaats. Een tweedehands houten vloer kent echter voor- en nadelen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van vloeren van Marktplaats voor u uiteen. Zo kunt u een goed overwogen keuze maken en zorgen dat goedkoop geen duurkoop wordt.

De voordelen van een tweedehands vloer

Zeker als je een beperkt budget hebt, kan een tweedehands houten vloer de ideale uitkomst zijn. Een vloer van Marktplaats heeft namelijk voordelen.

Goedkoop

Het eerste voordeel van een tweedehands houten vloer is uiteraard de prijs, die is vaak stukken lager. Zeker als de vloer bestemd is voor een grote ruimte, kan dit verschil al snel oplopen. Wil je dus een echte houten vloer, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan kan een tweedehands vloer een goede optie zijn.


Milieuvriendelijk

Daarnaast maak je een milieuvriendelijke keuze door een tweedehands houten vloer op Marktplaats te kopen. Voor houten vloeren moeten uiteraard bomen worden gekapt. Door je vloer tweedehands te kopen, verlaag je de vraag naar nieuwe houten vloeren. Hierdoor hoeven er minder bomen te worden gekapt, minder planken te worden gezaagd en minder vloeren te worden vervoerd. Wil je milieubewust zijn in de aankoop van je vloer? Dan is een vloer van Marktplaats misschien wel de beste optie.

Een tweedehands vloer is behalve goed voor uw portemonnee, ook goed voor het milieu

Karakter

Ten slotte heeft een tweedehands houten vloer vaak meer karakter dan een gloednieuwe. Lichte slijtageplekken, spijkers of spijkergaten, spleten, op een tweedehands vloer is vaak echt geleefd. Een echte houten vloer heeft vaak al veel karakter, maar een houten vloer van Marktplaats versterkt dit effect.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

De nadelen van een tweedehands vloer

Hoewel een houten vloer van Marktplaats voordelen kent, moet je wel goed opletten bij je aankoop. Als je niet voorzichtig bent, kun je namelijk ook enkele nadelen aan een tweedehands vloer ondervinden.

Beschadigingen

Dat extra karakter kan namelijk zowel een voor- als een nadeel zijn. Als je niet zit te wachten op andermans gebruikerssporen op je houten vloer, is het uiteraard niet slim om een tweedehands vloer te kopen. Naast slijtage en krassen kan zich daarnaast ook vuil hebben opgehoopt in de beschadigingen. Wil je een puntgave vloer? Koop dan een nieuwe vloer.

Extra onderhoud

Als je dan toch een tweedehands houten vloer aanschaft, houdt dan rekening met extra onderhoud. De kans is groot dat je de vloer grondig moet schoonmaken en opnieuw in de wax, olie of lak moet zetten om hem weer netjes te krijgen. Daarnaast vraagt een oude vloer ook om regelmatiger onderhoud, dit brengt uiteraard ook extra kosten met zich mee.

Tweedehands houten vloeren hebben meer karakter, maar vereisen ook meer onderhoud 

Slijtage

Daarnaast is er op een tweedehands vloer van Marktplaats vaak al aardig wat slijtage te vinden. Niet zo gek natuurlijk, zoals we eerder al zeiden is er op de vloer geleefd. Deze slijtage kan karaktervol overkomen, maar zorgt er wel voor dat je de vloer waarschijnlijk sneller moet vervangen. Een tweedehands houten vloer kan bij aankoop misschien goedkoper zijn, maar je moet goed nadenken of hij over tien of twintig jaar nog steeds goedkoper is.

Houten vloer kopen

In deze blog heb je de voor- en nadelen van een tweedehands vloer van Marktplaats leren kennen. Kies je na het lezen van deze blog toch liever voor een nieuwe houten vloer? Neem dan een kijkje in onze webshop of kom langs in een van onze showrooms. Dan helpen we u graag met het uitzoeken van uw ideale vloer.

Als u ervoor kiest om een tweedehands houten vloer aan te schaffen, dan kunt u in onze webshop ook terecht voor alle benodigdheden om uw vloer op te knappen en te onderhouden.


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging