Wij zijn momenteel gesloten.
Plak PVC vloer of Klik PVC vloer? Voor welke vloer kiest u?

Plak PVC vloer of Klik PVC vloer? Voor welke vloer kiest u?

02 Juli 2019 • PVC vloeren

 

Plak PVC vloer of Klik PVC vloer? Voor welke vloer kiest u?

De PVC vloer is razend populair onder de Nederlandse huishoudens, steeds meer mensen kiezen tijdens de verbouwing van hun woning voor een PVC vloer. Er zijn namelijk vele verschillende soorten PVC, hierbij kunt u denken aan; click PVC, plak PVC, in tegels of stroken. Wij vertellen over de verschillen van een plak PVC vloer en een klik PVC vloer. Hierdoor weet u welke PVC vloer er bij uw woonwensen past.

Klik PVC vloer, bijna niet van echt hout te onderscheiden

Een klik PVC vloer is in vele designs te verkrijgen, de meest voorkomende is de houtlook. Een goede kwaliteit klik PVC vloer is bijna niet van een echt hout te onderscheiden. Een ander pluspunt van deze klik vloer is dat deze makkelijk zelf te monteren is. Het monteren van deze vloer is vrijwel gelijk aan dat van een laminaat vloer. Een klik PVC vloer is buiten eenvoudig te leggen ook eenvoudig te verwijderen, wanneer u ervoor kiest de vloer mee te verhuizen is dit geen enkel probleem. 

 

Klik PVC vloer in het kort:

  • Het contact geluid is minder door kunststof toplaag 

  • Het is eenvoudig zelf deze vloer te monteren 

  • Het is mogelijk om de vloer mee te verhuizen

  • De vloer is makkelijk te vervangen 

Plak PVC, de dunste vloeren optie!

Op het gebied van Plak PVC zijn er vele soorten pvc vloeren mogelijk; visgraat, Hongaarse punt, stroken, houtlook en betonlook. Buiten de vele designs kunnen deze type PVC vloeren alle richtingen op gelegd worden. 

 

Houdt u er rekening mee dat plak PVC vloeren leggen echt vakwerk is, de ondervloer moet geheel glad zijn dus geëgaliseerd worden. Doordat deze vloer erg dun is moet de ondervloer egaal zijn, is dit niet het geval heeft u kans op zichtbare oneffenheden. Een bouwvloer dient dus ook eerst geëgaliseerd te worden. Wel is een plak PVC ideaal voor vloerverwarming, doordat deze vloer erg dun is komt de warmte er goed en snel doorheen, dit kan bij bijvoorbeeld een laminaat vloer langer duren.

 

Plak PVC vloer  in het kort:

  • Egaliseren vereist voor een eindresultaat zonder oneffenheden

  • Legservice door een vakman is ten zeerste aan te raden

  • Het is een dunne vloer, ideaal voor vloerverwarming 

  • In alle richtingen te leggen 

  • Het contact geluid is minder door de kunststof toplaag 

Welke vloer kiest u?

We weten nu de eigenschappen van beide vloeren, maar welke vloer kiest u uiteindelijk? We hebben een aantal zaken uitgelicht die van invloed kunnen zijn op de keuze.

Een vloer die makkelijker te monteren is? Klik PVC

Gaat u de vloer zelf leggen? dan is klik PVC de beste optie, het leggen is namelijk veel eenvoudiger doordat deze vloer over een klik systeem beschikt. Bij een klik vloer hoeft de ondervloer in de meeste gevallen niet geëgaliseerd te worden. 

Heeft u vloerverwarming in huis? Plak PVC

Zowel klik als plak PVC is geschikt voor vloerverwarming, wel is het zo dat bij een plak PVC de warmte sneller bij de vloer en het oppervlak is. Wanneer u woonachtig in een appartement bent is het belangrijk om rekening te houden met de woning en eventuele regels. 

Uw vloer kunnen meeverhuizen? Klik PVC

In sommige huurwoningen of appartementen moet de vloer in originele staat worden terug geleverd. Dit betekent dat een klik vloer voordeliger is, gezien deze makkelijk is om te verwijderen en weer herplaatst kan worden.

Prijsklasse van beide vloeren?

Een plak PVC is goedkoper wanneer het aankomt op de vierkante meterprijs voor de plank, wel is het zo dat de legkosten en het egaliseren van de onderliggende vloer hier nog bijkomt. Hierdoor komt het eindbedrag vaak gelijk aan dat van een Klik PVC die u zelf wilt gaan leggen.

PVC bestaat uit?

Vele mensen horen vaak dat een Vinyl vloer dezelfde stoffen bevat als PVC, dat is waar. Zo wordt een PVC vloer ook wel het nieuwe Vinyl genoemd. Beide vloeren zijn gemaakt van dezelfde soort kunststof, alleen is een PVC vloer sterker, in meerdere formaten te verkrijgen en heeft een langere levensduur. Door de harde onderkant is een klik PVC zelf te leggen en dat is bij Vinyl niet het geval. Bekijk het aanbod PVC vloeren op onze website of kom langs in een van onze 7 vestigingen. 

Wilt u meer informatie en advies? bekijk hier waar u een van onze vestigingen vindt.

 

Bekijk onze pvc aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie