100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Klik of plak PVC, welke kies je?

24 april, 2023 · PVC vloeren
De PVC vloer is razend populair onder de Nederlandse huishoudens, steeds meer mensen kiezen tijdens de verbouwing van hun woning voor een PVC vloer. Er zijn namelijk vele verschillende soorten PVC. Zo heb je bijvoorbeeld klik PVC vloeren, plak PVC vloeren, in tegels of stroken. Wij vertellen over het verschil tussen een klik PVC vloer en een plak PVC vloer. Hierdoor weet je precies welke PVC vloer past bij jouw woonwensen en is het makkelijker een keuze te maken! 

Een Klik PVC vloer, bijna niet van een houten vloer te onderscheiden

Een klik PVC vloer is in vele designs te verkrijgen waarbij de PVC vloer met houtlook de populairste is. Een goede kwaliteit klik PVC vloer is bijna niet van een echt hout te onderscheiden. Een ander pluspunt van deze klik PVC vloer is dat deze makkelijk zelf te monteren is. Het monteren van deze vloer is vrijwel gelijk aan dat van een houten, of laminaat vloer. Een bijkomend voordeel is dat een klik PVC vloer ook eenvoudig te verwijderen is mocht je ervoor kiezen de vloer mee te willen verhuizen.

De voordelen van een klik PVC vloer in het kort:

  • Het contact geluid is minder door de kunststof toplaag; 
  • Het is eenvoudig zelf de PVC klik vloer te monteren;
  • Het is mogelijk om de PVC klik vloer mee te verhuizen;
  • De vloer is gemakkelijk te vervangen.
  • Plak PVC, de dunste vloeren optie!


Op het gebied van Plak PVC zijn er vele soorten PVC vloeren mogelijk; visgraat, Hongaarse punt, stroken, houtlook en betonlook. Buiten de vele designs kunnen deze type PVC vloeren in alle richtingen gelegd worden. Het leggen van een plak PVC vloer is vakwerk. De ondervloer moet geheel glad zijn dus geëgaliseerd worden. Doordat deze vloer erg dun is moet de ondervloer egaal zijn. Als dit niet het geval is, is er kans op oneffenheden in de plak PVC vloer. Een bouwvloer dient dus ook eerst geëgaliseerd te worden. Een groot voordeel van een plak PVC vloer is dat deze ideaal is bij een vloerverwarming. Omdat de plak PVC erg dun is zorgt het er voor dat warmte goed en snel doorlaat. Bij bijvoorbeeld een houten laminaat vloer kan dit langer duren.

De plak PVC vloer in het kort:

  • De ondervloer moet geëgaliseerd worden voor een plak PVC vloer zonder oneffenheden;
  • Legservice door een vakman is ten zeerste aan te raden;
  • Een plak PVC is een dunne vloer waardoor het ideaal is voor vloerverwarming;
  • Een plak PVC vloer is in alle richtingen te leggen;
  • Het contact geluid is minder door de kunststof toplaag

Onze keuze PVC vloeren

PVC klik of plak, welke vloer past nu het best bij mijn woonsituatie?

We weten nu de eigenschappen van beide vloeren, maar welke vloer kies je nu uiteindelijk? We hebben een aantal zaken uitgelicht die van invloed kunnen zijn op de keuze tussen een PVC klik of PVC plak vloer.

Een vloer die makkelijker te monteren is? Klik PVC

Ga je de vloer zelf leggen? Dan is klik PVC de beste optie. Het leggen van een klik PVC is veel eenvoudiger omdat de vloer over een klik systeem beschikt. Bij een klik PVC vloer hoeft de ondervloer in de meeste gevallen niet geëgaliseerd te worden. 


Wil je vloerverwarming of heb je deze al? Plak PVC

Zowel klik als plak PVC is geschikt voor vloerverwarming, wel is het zo dat bij een plak PVC de warmte sneller bij de vloer en het oppervlak is. Wanneer je woont in een appartement is het belangrijk om rekening te houden met de woning en eventuele regels. 

Wil je de vloer kunnen meeverhuizen? Klik PVC

In sommige huurwoningen of appartementen moet de vloer in originele staat worden terug geleverd. Dit betekent dat een klik PVC vloer voordeliger is omdat een klik PVC vloer eenvoudig verwijderd kan worden en daarna weer gemakkelijk kan worden geplaatst. 

Prijsklasse van beide vloeren?

Puur kijkend naar de prijs per vierkante meter is plak PVC goedkoper. Het verschil met klik PVC is dat je bij plak PVC de kosten hebt van het laten leggen en het egaliseren van de ondervloer. Uiteindelijk is het vaak zo dat er bijna geen verschil in kosten zit met klik PVC die je zelf gaat leggen.

Dichtstbijzijnde vestiging               Bekijk onze winkels

Waar bestaat PVC uit?

Veel mensen horen vaak dat een Vinyl vloer dezelfde stoffen bevat als PVC, dat is waar. Zo wordt een PVC vloer ook wel het nieuwe Vinyl genoemd. Beide vloeren zijn gemaakt van dezelfde soort kunststof, alleen is een PVC vloer sterker, in meerdere formaten te verkrijgen en heeft een langere levensduur. Door de harde onderkant is een klik PVC zelf te leggen en dat is bij Vinyl niet het geval. Bekijk het aanbod klik- en plak PVC vloeren op onze website of kom langs in een van onze winkels. 

Wil je meer informatie en advies? bekijk hier waar je een van onze vestigingen vindt.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging