100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Click PVC vloeren | Ons advies voor click PVC

24 april, 2023 · PVC vloeren
Een van de meest populaire vloeren soorten van dit moment PVC vloeren, waar we erg fan zijn van plak PVC vloeren zijn we toch wat minder fan van click PVC, dit uiteraard op enkele uitzonderingen na. We leggen graag uit waarom dit zo is en wat goede alternatieve opties zijn.

Waarom liever geen click PVC

We snappen dat deze vloeren erg populair zijn, maar toch adviseren we liever de plak variant of specifieke merken, de merken komen we zo op terug. PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming en appartementen maar de click variant is simpelweg gewoon te kwetsbaar. Ook is hiervoor vaak een egale vloer voor nodig en dan is egaliseren voor dit type vloer best prijzig en plakken een voordeliger. Tevens produceert plak PVC minder geluid omdat deze direct verlijmd is aan de ondervloer, kan je bij plak PVC losse planken vervangen en heb je geen plakplinten nodig.

Voor bijna alle PVC vloeren moet de vloer egaal zijn dit geldt niet voor de COREtec PVC en de Modular One.

Perfect alternatief voor click PVC

Wanneer er toch voor een soort click PVC gekozen wordt adviseren we de vloeren van COREtec of de Modular one. De vloeren van Coretec zijn in tegenstelling tot vele wel geschikt voor oneffen ondergronden. De Modular one is een soort verbeterde click PVC, deze is met 8 mm wel dikker dan andere click PVC maar hierdoor wel geschikt voor oneffen ondergronden waardoor de vloer niet geëgaliseerd hoeft te worden.


Bovenstaand is een prachtige vloer van COREtec te zien, deze vloeren zijn in oneindig veel designs te verkrijgen.

Ook zijn Coretec vloeren perfect voor in de slaapkamer, deze geven een prachtig, warme uitstraling.

Makkelijk te vervangen voor een laminaat vloer

Een laminaat vloer is een goed alternatief voor een klik PVC. Onze laminaatvloeren zijn tegenwoordig van zodanig goede kwaliteit dat deze bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden zijn. Zelf de vloer leggen? Dan is laminaat ook de beste keuze, tevens kunnen deze vloeren tegen een stootje en zijn minder kwetsbaar als PVC. Nog meer voordelen van laminaat:

- Er zijn veel watervaste laminaat vloeren
- Laminaat krast minder 
- Laminaat vergt minder onderhoud 
- Laminaat gaat langer mee 
- Kan beter tegen warm en koud
- Verkleurd niet in de zon

Voordelen van een PVC vloer

Uiteraard zijn er ook voordelen, alle voordelen en nadelen van PVC vloeren bespreken we uitgebreid in het volgende artikel. Schadelijke stoffen en andere verhalen zijn een taboe maar hier lees je duidelijk alle voor-en nadelen terug.

De Modular one is een vloer van het merk Parador, deze vloer is in zowel een houtlook als betonlook te verkrijgen. Deze vloer in geschikt voor iedere ruimte in een woning en kunnen ook op een ondervloer gelegd worden.

Persoonlijk advies, bezoek onze winkels

Op internet staat het vol met advies en andere weetjes over vloeren, omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet ben je altijd van harte welkom om een van onze vestigingen te bezoeken, hier kun je gratis advies inwinnen van specialisten, een scherpe offerte aanvragen en eventueel stalen meenemen. Ook wanneer de vloer gelegd moet worden zit je bij ons goed! We zien je graag verschijnen!

Bezoek onze winkels                         Enorm veel keuze! 

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging