Wij zijn momenteel gesloten.
Doe het zelf: parket schoonmaken in 4 stappen

Doe het zelf: parket schoonmaken in 4 stappen

13 Augustus 2019 • Houten vloeren

Een parketvloer is voor velen een interieurdroom door de authentieke uitstraling en duurzaamheid. Maar er wordt vaak onterecht gedacht dat parket schoonmaken een pittige klus is. En daar springen wij graag op in: in deze blog vertellen wij u hoe u in 4 stappen eenvoudig uw parket kunt reinigen.

Of u nu een nieuwe parketvloer heeft aangeschaft of een bestaande parketvloer in uw nieuwe woning heeft liggen: het schoonmaken van parket is heel eenvoudig met de volgende stappen:

 

Stap 1: Bepaal hoe vaak u uw parket wilt dweilen

Parket kunt u heel eenvoudig reinigen door het te dweilen. Hoe vaak u wilt dweilen, mag u helemaal zelf bepalen, of dit nu elke dag of eenmaal in de maand is. Ter leidraad: het gemiddelde is één keer dweilen in de veertien dagen.

 

Laminaatenparket.nl parket schoonmaken reinigen keuken

 

Stap 2: Parket reinigen met groene zeep

Het dweilen zelf is een simpel klusje: dweil uw vloer met groene zeep en uw parket is weer gereinigd. Dit doet u de eerste drie keer dat u gaat dweilen. 

Groene zeep is een natuurproduct dat erg mooi matcht met een houten vloer. Vrijwel al het aangeboden parket is namelijk gemaakt van eiken, wat eveneens een natuurproduct is. Deze twee producten zullen elkaar dus niet ‘bijten’. Het moment dat u reinigingsmiddelen van de bekende merken gebruikt, creëert u wel een probleem: deze producten zijn namelijk vetoplossers. En uw houten vloer moet juist vettig blijven om gevoed te blijven. Op het moment dat u er een vetoplosser op gebruikt, trekt u dus het vet eruit, zeker op een geoliede vloer. Olie is namelijk een vet, dus dan trekt u de olie uit uw parket. U zult dit op het eerste oog niet snel zien, maar zo komt u onbedoeld terug op een onbehandelde plank. Het moment dat daar water opkomt, krijgt u een zwarte vlek. 

Als u bijvoorbeeld in de keuken bij iemand op de grond allemaal kleine zwarte vlekjes ziet van het bakken en braden, komt dit omdat ze zeer waarschijnlijk de verkeerde schoonmaakmiddelen voor hun parket gebruiken of veel schoonmaakmiddelen op hun vloer spetteren. Erg zonde want dit is eenvoudig te voorkomen. Enkel oliën in een keuken raden wij hierdoor bijvoorbeeld af, wij adviseren altijd olie met lak of olie met wax. 

 

Laminaatenparket.nl parket schoonmaken reinigen woonkamer 

 

Stap 3: Parket schoonmaken met verzorging

Naast de groene zeep is het belangrijk dat u uw parket ook dweilt met een Actieve Verzorging. Na drie keer dweilen, doet u het de vierde keer dus niet met groene zeep, maar met de Actieve Verzorging.

Wij hebben onze Actieve Verzorging zelf ontwikkeld met de bedoeling dat u uw vloer bijhoudt en er geen onbedoelde slijtage kan ontstaan. In de Actieve Verzorging zit namelijk een heel laag percentage lak. Dit zorgt ervoor dat oppervlakkige krasjes in een lak of wax opgevuld worden met het dweilen en niet verder slijten. Dit houdt uw vloer veel langer goed, anders krijgt u sneller diepere krasjes.

 

Laminaatenparket.nl parket schoonmaken reinigen slaapkamer

 

Stap 4: Houdt u aan de parket dweilcyclus

Voor zowel het reinigen als het verzorgen van uw parket, gaat dit in een cyclus van vier, dus als u vier keer dweilt, doet u dit driemaal met groene zeep en eenmaal met Actieve Verzorging. Zo simpel is het!

 

Laminaatenparket.nl parket schoonmaken reinigen woonkamer

 

Zoals u ziet, is het schoonmaken van parket een klusje dat zo geklaard is. Laat u zich hier dus niet van weerhouden om een prachtige parketvloer in uw woning te leggen. Bovendien bent u ervan verzekerd dat de waarde van uw koopwoning  vermeerderd indien er een parketvloer inligt. Bent u benieuwd naar het onderhoud van een parketvloer? Houd onze blog dan in de gaten voor al onze tips rondom het onderhoud.

 

Meer informatie over parket schoonmaken

Wilt u meer informatie ontvangen rondom het reinigen van parket? Of heeft u behoefte aan advies voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via de Live Support chat op de website, 070 - 312 1890 of via info@laminaatenparket.nl. Komt u liever even langs? U bent van harte welkom in één van onze showrooms in Den Haag, Alkmaar, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere, Amsterdam of Haarlem.

Bekijk onze houten vloer aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie