100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

7 x PVC vloeren in grijs: inspiratie en voorbeelden

24 april, 2023 · PVC vloeren
Een PVC vloer is in veel opzichten een goede keuze. Niet alleen gaan PVC vloeren lang mee, ook zijn ze eenvoudig te onderhouden en warmte doorlatend. Dit laatste is ideaal in combinatie met een vloerverwarming. Toch wordt een PVC vloer niet alleen om de praktische redenen gekocht. De vloeren zijn in bijna elke kleur verkrijgbaar en op basis van uiterlijk bijna niet van echt hout te onderscheiden. In deze blog geven wij u inspiratie voor uw eigen PVC vloer door zeven PVC vloeren in grijs als voorbeeld te geven!

PVC vloer grijs: 7 mooie voorbeelden ter inspiratie.

Hieronder bespreken we per afbeelding om welke vloer het gaat, zodat u inspiratie op kunt doen voor uw eigen woning.

PVC vloer donkergrijs

Deze grijze PVC vloer van COREtec is een voorbeeld van de nieuwe revolutie van luxe vinylvloeren. Naast het feit dat de vloer er luxe uitziet, is deze ook nog eens 100% waterdicht. Dit maakt dat de grijze PVC ook uiterst goed past in vochtige ruimtes als de badkamer of de keuken. De afbeelding laat zien dat het ietwat donkere grijs van de vloer erg mooi past bij het maagdelijk wit van de muur. De vloer is een mooie keuze voor een modern interieur.


De volgende vloer van COREtec lijkt qua specificaties op de eerste vloer die we hierboven behandeld hebben. Toch geeft deze vloer weer een andere toevoeging aan de ruimte. Doordat de PVC-stroken wat korter zijn en in de breedte groter, creëert u een levendige en nette uitstraling. Als u van plan bent om de badkamer te herinrichten, dan is dit type vloer een uitstekende keuze. Zeker als u de badkamer een moderne twist wilt geven - zoals de gouden douche in de afbeelding hierboven - brengt deze grijze PVC vloer uitkomst.


Deze PVC vloer combineert lichtgrijs en donkergrijs met elkaar en het resultaat is verbluffend. De stroken hebben de grootste afmetingen op de markt en zorgen met de kleurveranderingen voor een stoer en robuust interieur. De stroken zijn namelijk 1.83 meter per stuk! De donkergrijze gedeelten zijn een mooie tegenhanger van de lichte woonkamer. Mooi detail: de toplaag van deze pvc vloer is van eiken. De PVC vloer grijs eiken variant is erg populair de laatste jaren

PVC vloer lichtgrijs

De PVC vloer op de afbeelding hiernaast brengt met de lichtgrijze kleur balans in het geheel. De grote ruimte, die overloopt van slaapkamer naar badkamer, wordt prachtig opgevuld door de grote PVC stroken. Het bijzondere aan deze vloer is dat ook deze PVC-stroken de grootste op de markt zijn. Daarnaast onderscheidt de vloer zich, omdat deze naast PVC gemaakt is van gerecycled hout, bamboe stof en kalksteen.

Deze vloer van Quickstep is de beste oplossing voor als u een kleinere badkamer heeft. Dit komt vooral door de PVC-stroken van 1.51 meter. Zeker in vergelijking met de planken van de vloer hierboven, is deze optie een stuk zuiniger. Ook de dikte van 4,5 millimeter is goed voor een ruimte als de badkamer, omdat deze niet zo veel wordt gebruikt als bijvoorbeeld de woonkamer. Belangrijk is wel dat er in een ruimte waar de temperatuur vaak veranderd, een lijm gebruikt wordt die hiertegen kan.

Deze PVC-stroken van de Belakos PVC vloer lichtgrijs zijn nog een stuk korter dan de bovengenoemde vloer. De stroken zijn namelijk 1.21 meter. Met een dikte van 2.5 millimeter is de vloer niet alleen geschikt voor een vloerverwarming, maar ook voor vloerkoeling. In een warme ruimte wordt de vloer zo gekoeld, dat de temperatuur aangenaam blijft. In de afbeelding hierboven wordt de lichtgrijze vloer wederom gecombineerd met witte muren, maar de vloer past ook erg mooi bij andere muurkleuren.

We eindigen de inspiratieblog met deze warmgrijze vloer van Quickstep. Door de lichte omgeving ziet de vloer er ietwat donker uit. Dit verandert als de muren en, in dit geval, de keukentafel een donkere kleur hebben. Dan oogt de vloer juist lichter.

Profiteren van alle PVC aanbiedingen? Dat kan hier!

Een grijze PVC vloer uitzoeken?

De keuze voor een grijze PVC vloer of een PVC visgraat vloer is nog niet zo makkelijk. Er zijn immers een heleboel mooie vloeren waar u uit kunt kiezen. Wij helpen u graag bij deze keuze! Kom eens langs in een van onze vestigingen . We nemen alle tijd voor u en uw wensen.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging